menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Manny Calavera. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Luigi's Mansion 3 (2019) 4,0

Alternatieve titel: Luigi Mansion 3, 26 december 2020, 21:25 uur

Luigi's Mansion 3 straalt vooral sfeer uit. Wat een geweldige setting is dit hotel, waarbij elke verdieping een unieke stijl heeft. Ik heb heel lang geleden wel eens kort het origineel gespeeld, maar niet zo lang en daarna heb ik de franchise nooit meer aangeraakt. Maar dit derde deel leek me door de reviews en de beelden zo charmant dat ik er toch weer mee aan de slag wilde.

Het is misschien wel een van de mooiste Switch games die er is. Zoveel mooie kleuren en ontworpen locaties, maar het is niet alleen maar decoratie, want ik heb zelden zo'n interactieve game gespeeld. Alles is op te zuigen en overal zijn geheimen te ontdekken. De game moedigt je dan ook uit om creatief en ondernemend te zijn. Eigenlijk loont het gewoon om op elk object een pijl te schieten of de stofzuiger aan te zetten. En zeker als je Gooigi erbij krijgt kan je nog creatiever te werk gaan doordat je groene kopie overal doorheen kan glibberen en op plekken kan komen waar jij het niet kan. En soms moet je gewoon samenwerken. Het duurde wel even voor ik door had dat je samen een object om moest laten draaien met je stofzuiger, voordat je een bepaalde winkel in kon. Nintendo haalt echt alles uit deze game als het om de beelden en de interactiviteit gaat. Ook de cut scenes zijn van erg hoog niveau.

Qua gameplay speelt het ook lekker, maar is het wel af en toe behelpen met de controls. Ik verwacht geen bewegingsvrijheid zoals in Mario Odyssey, maar een tikje soepeler had het soms wel gemogen. Het spokenvangen zelf is wel weer verrassend smooth om te doen, eigenlijk moet je gewoon altijd tegengas in de andere richting geven. Dat went snel en het blijft ook bevredigend om zo'n spook een pak rammel te geven. De bosses zijn weer een ander verhaal, zij dwingen je om creatief te na te denken. Zo had ik bij de chef-kok pas na minuten door dat je zijn koekenpan als tegenwapen moet gebruiken, omdat ik dacht dat je hem met het fruit neer moest schieten. Het houdt de game fris, al ben ik niet zo'n levelboss fan in games. Maarja, dan zit je hier verkeerd. De boss-spoken ieder geval wel prachtig ontworpen, of het nu een enorme piano of een bewaker met een waterpistool is.

Luigi's Mansion 3 is ieder geval een topgame, zeker ook door de humor en de verwijzingen en knipogen naar Nintendo en het spookhuisgenre, en mag zich voegen bij de betere games op de Switch.

4*

» details   » naar bericht  » reageer  

Super Mario Kart (1992) 3,5

20 december 2020, 21:13 uur

Ik zit denk ik een beetje in de Mario Kart sferen, want naast Mario Kart 8: Deluxe wat ik nog geregeld speel heb ik dit weekend ook eens Double Dash op de Gamecube weer eens opgezet (erg leuk!) en vanavond zat ik op de Switch en dacht ik, ik ga eens Super Mario Kart weer spelen via Switch Online.

Ik heb dit vroeger met vriendjes als kind geregeld gespeeld, goed mee vermaakt. Maar ik ben eerlijk, ik ben er nu anno 2020 niet zo kapot meer van. Ja, ik weet hoe revolutionair dit destijds was en het was ook zeker leuk, maar er zijn gewoon diverse Mario Kart games verschenen die veel beter en completer zijn. Dat is ook logisch natuurlijk. Ik vind SMK wat stroef sturen, maar ik speelde het dan met de Pro Controller. Zeker bij bochten ging het nog wel eens mis. En heel eerlijk, het is door de visuele beperkingen van de SNES ook een beetje eentonig qua design. Af en toe een groene buis op de weg en dat is het wel. Verder zijn het korte en niet al te interessante ritjes, al is de ene baan leuker dan de ander. De gameplay levert alleen wel storende dingen op. Als je bv tegen een gecrashte racer botst dan kom je er gewoon niet langs. Dan hang je met een beetje pech seconden achter hem voordat je weet weg kan.

Ook neem je nog wel eens een bocht te kort en dan kan je niet via de zijkanten weer op de baan komen, omdat een onzichtbare muur je er niet langs wil laten. En waarom moet je in de top 4 eindigen om door te mogen naar een volgende baan? Ben blij dat dit in latere Mario Kart games eruit is gehaald en dat je hoe dan ook gewoon je cup kan rijden. Het zijn dingen die ik niet zo leuk vind. Daar staat wel weer tegenover dat het er voor een SNES game mooi uit ziet en dat de Mario Kart muziek tijdloos leuk blijft. Kortom, heb me best vermaakt maar dit is vooral een gamemonument die in tegenstelling tot Super Mario Bros. minder goed nu nog speelbaar is. Ik herinner me trouwens nog wel dat de Power Unlimited dit destijds in hun eerste uitgave maar een zesje gaf, zijn ze nog jaren mee lastig gevallen haha. Ze hebben zelf ook erkend dat dit niet zo terecht was.

3,5* (was 4*)

» details   » naar bericht  » reageer  

Mario Kart: Double Dash!! (2003) 4,5

19 december 2020, 15:08 uur

Ik was dit weekend in een nostalgische bui en had de Gamecube weer eens aangesloten voor een uurtje Mario Kart: DD. Even alle vier de cups weer gereden.

En ondanks ik tegenwoordig heel veel Mario Kart 8: Deluxe speel viel Double Dash me helemaal niet tegen, ook al is dit alweer 17 jaar oud. Mijn god, ik word oud.
De game is gewoon op zoveel vlakken briljant. De banen zijn uitstekend ontworpen, het speelt heerlijk snel en de soundtrack is geweldig. Ik vind ook altijd dat Mario Sunshine melodietje bij de prijsuitreiking zo catchy klinken. Grappig dat ik ook zo goed als elke baan nog helemaal uit mijn hoofd kende, wat betreft bochten en moeten slippen met je wagen. En ik blijf 2 spelers op 1 kart erg leuk vinden. Blijft zonde dat Nintendo van dit idee weer af is gestapt.

Als ik ook wat kritisch moet wezen, de besturing is wel wat kriegelig soms, dat wil zeggen dat ik soms wel moeite had om op de baan te blijven. Maar dat kan er ook aan liggen dat ik het al tig, tig jaren niet meer heb gespeeld. En visueel oogt het allemaal wel gedateerd en blokkerig, maar dit is ook nog van voor het HD-tijdperk. Wat zou deze game toch weer prima mee kunnen als Nintendo er eens een remake van maakt met de engine die ze voor Deluxe gebruiken. Want er valt weinig op de game aan te merken. Nou ja, 16 banen is wat weinig misschien en de wapens zijn hier met oa mega schilden en mega bananen misschien iets too much, al is het ook wel weer geestig. Ik zou het mooi vinden als ze dit als add-on voor Deluxe uit hadden gebracht. Had er zo 20 of 30 Euro voor gelapt om dit dan zo te kunnen spelen.

» details   » naar bericht  » reageer