menu

Hier kun je zien welke berichten TikTak als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

GoldenEye 007 (1997)

5,0
Grafisch misschien niet echt een hoogvlieger, maar sowieso de shooter waar ik het meeste plezier ooit aan heb beleefd.

Single player waren stuk voor stuk leuke missies met best wel veel afwisseling (bunker, silo, train, jungle, archives, statue,... hoewel het zoveel jaren geleden is kan ik ze me nog zo voor de geest halen). Aantal keer volledig uitgespeeld, al denk ik dat er een paar missies waren die ik op de hoogste moeilijkheidsgraad niet kreeg gebolwerkt.
En die split-screen multiplayer was (hoewel ondertussen gedateerd) inderdaad ook echt geweldig! Uren gespeeld, jammer genoeg bleef mn broer beter.

Heroes of Might and Magic III (1999)

Alternatieve titel: Heroes of Might and Magic III: The Restoration of Erathia

5,0
Blijft nog steeds de beste versie uit de reeks, en idd ook de beste game in het genre voor mij. Ook nu nog uiterst speelbaar dankzij een gameplay die gewoon geweldig is, en omdat je zoveel afwisseling krijgt met alle verschillende rassen en eenheden. Ook de campaigns en de single scenario's zitten echt goed in elkaar en de AI is nog steeds sterk.
Net opnieuw beginnen spelen (de expansions vroeger nooit gedaan), en het blijft gewoon fantastisch.

Een aantal ingrepen losten wat minpuntjes van HOMM II op en maakten van deze versie de ultieme:
-doordat er nu 7 eenheden zijn per ras ipv 5, is het verschil in sterkte tussen eenheden veel kleiner en kan je nu met genoeg zwakkere eenheden de sterkere wel de baas
-in de vorige versie had je vaak moeite om al je upgrades te kunnen betalen, hier wordt nu aan tegemoet gekomen doordat je meer geld kan verdienen met één kasteel, en doordat er (doorgaans) meer resources te vinden zijn
-je hebt veel minder dan hiervoor het idee dat bepaalde artifacts en/of spells overpowered zijn, ook is het minder zo dat je met één goede hero het spel kan domineren
(het enige wat misschien wel overpowered is, is 'expert earth magic' in combo met resurecction en town portal; je verliest amper nog eenheden, en kan op eender welk moment naar eender welk van je kastelen om het te verdedigen - maar goed, tegen dan ligt het spel meestal toch al in zijn beslissende plooi)

En hoewel een aantal rassen toch iets minder sterk zijn (Inferno, Stronghold, Fortress) - of iets minder evident om mee te spelen -, kan je zeker met elk ras winnen als je goed genoeg speelt.