menu

Hier kun je zien welke berichten billy balzak als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ninja Gaiden Σ2 (2009)

Alternatieve titel: Ninja Gaiden Sigma 2

2,5
Ondertussen in Chapter 10 beland en tijd voor een korte review.

NGS2 is op bijna alle fronten minder dan de voorganger, op de combat na. Het lijkt wel of men bij Team Ninja zich puur gericht heeft op de gevechten. Er zijn legio (vette) moves en combo's uit te voeren, maar verder is er echt helemaal niks beter geworden.

De levels zijn extreem liniair. Je loopt een stukje tot je wat bad-guys tegen komt. Dan is het even vechten en kun je weer doorlopen, tot je weer tegenstanders tegen komt. Tot nu toe is er nog geen afwisseling geweest. Alleen maar 1 richting uitlopen (zoekwerk zit er ook niet bij) en wat vechten. Heel erg jammer, aangezien je bij deel 1 nog sleutels en dergelijke moest zoeken om ergens binnen te komen. Dit is in deel 2 allemaal verleden tijd.

De eindbazen zijn wel okay, maar ook niet echt een enorme verbetering t.o.v. het vorige deel. Sommige bazen komen enkele keren terug met een ander uiterlijk, maar blijven qua zwakke punten hetzelfde. Beetje herkauwd dus.

De magic is exact hetzelfde als het vorig deel, als ik me niet vergis. Daar valt dus ook geen pluspunt te behalen. Verder is de irritante camera ook foutloos overgenomen van het vorige deel. Heb wel vaker de neiging gehad om de controller door de toko te flikkeren, op sommige zeer irritante momenten.

Eigenlijk heb ik tot nu toe weinig goeds te melden over Sigma 2. Het vechten steekt wat leuker in elkaar, dus hebben ze de hele game hier maar op gericht. Gemiste kans, aangezien de overige concepten van Ninja Gaiden Sigma 1 ook prima te pruimen waren. Derhalve absoluut geen verbetering op deel 1 en kan ik helaas niet meer dan 2.5* toekennen.