menu

Hier kun je zien welke berichten Oblivious als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Blood Omen: Legacy of Kain (1996)

Alternatieve titel: The Pillars of Nosgoth

5,0
Duidelijk is dat deze game (en ook game series) een van mijn favoriete games is. De sfeer is erg doordringend door het gebruik van cutscenes, dialogue en muziek. Nu zijn de graphics erg ouderwets alsook de gameplay, maar toch geloof ik dat ' the next generation' gamer van deze game kan genieten.
Elke keer wanneer ik bepaalde sterke geur ruik, denk ik terug aan de tijd dat ik 16 was en bij een of andere gare vent Blood Omen op de PSX ging spelen. Indulge your gift!
Deze game werd versterkt door de 4 games welke volgden (Blood Omen 2 in mindere mate) en zijn sterk aan te raden wanneer de eenvoudige gameplay van Blood Omen 1 je tegenstaat.

Cosmoteer (2022)

Alternatieve titel: Cosmoteer: Starship Architect & Commander

4,5
Verbazend leuke game als je van ruimteschepen bouwen houdt. De game heeft niet superveel diepgang, aangezien het vooral gaat om een schip bouwen, enemies opblazen en van de credits die je ervoor krijgt (en et minen) je schip dikker maken.

De game is in early-access, dus de missies zijn op den duur wel saai, maar dat wordt gecompenseerd met steeds nieuwe en vette enemy ruimteschepen. Ik heb blijkbaar al meer dan 100 uur erop zitten, ondanks dat de game momenteel erg linear is.

De sterrenstelsels zijn helaas heel gelijksoortig opgebouwd, je heb steeds 2 of 3 ruimtestations per sterrenstelsel, een flink piraten en een hoop astroiden die je kunt minen. Ik ben een stuk of 10 a 15 sterrenstelsels doorgeweest zonder echt speciale dingen te zijn tegengekomen. Hopelijk veranderd dat in de toekomst.
Het verslavende is dat je meer crew kunt huren zodat je meer apparaten in je schip kunt bedienen zoals engines, weapons en shields. Daarbij is het superleuk dat je heel erg leert van je vijanden hoe je je schip het beste kunt bouwen om zwakke punten te voorkomen. En de vijand maakt goed gebruikt van jouw zwakke punten!

Zelfs de multiplayer is erg leuk, al moet je dan wel op voicecomms zittuh.
Hopelijk blijft de game in ontwikkeling, dan blijf ik nog veel langer piraten opblazen!
(de graphics zijn nog best vet)

Star Gladiator (1996)

Alternatieve titel: Star Gladiator: Episode 1 - Final Crusade

4,5
Nog steeds, vind ik ,een van de leukste vechtgames die er zijn. Geen buttonbashing ,maar echt nadenken over hoe je het beste de ander flink kan dreunen of voor shut kan zetten

Voor een game uit 1996 !! heeft deze game de perfecte mix tussen snelheid, aantal moves en moeilijkheid. Ik heb echter nooit een vervolg kunnen gamen

Kappa kappa kappaaah!!