menu

Hier kun je zien welke berichten solidKevin als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ReCore (2016)

2,5
Matig. Daarmee vat je ReCore wat mij betreft wel samen. In alle opzichten stelt de game nogal teleur. Het hoofdverhaal is heel kort en vrij oninteressant vormgegeven. De enige redding zijn de leuke Corebots, maar ook die krijgen niet veel schermtijd. De gameplay is oké, maar wordt naar verloop van tijd wel een beetje eenzijdig.

De wereld is nogal leeg en er is, naast het verzamelen van wat willekeurige rommel, niet heel veel in te beleven. Naast het korte hoofdverhaal kun je ook aan de slag met verschillende dungeons. Hierbij zijn er drie verschillende te onderscheiden: combat, traversal en adventure. Ik heb hier zelf niet veel tijd aan besteed, omdat hier de nadruk ligt op de ietwat saaie gameplay. Daarnaast zijn er in elke grot drie uitdaging die elke keer terugkomen en daar begon ik me na een paar keer ook aan te ergeren.

Nee, ReCore is niet een game waar ik in de toekomst nog een keer voor ga zitten.

Redout (2016)

Alternatieve titel: Redout: Lightspeed Edition

4,5
Ik heb nu ruim 15 uur in Redout: Lightspeed Edition (de Xbox One-versie) zitten en het is een van de beste (futuristische) racegames die ik ooit heb gespeeld. 34BigThings weet het gevoel van snelheid op zo'n manier over te brengen dat het ook écht leuk is. Geen enkel circuit voelt onmogelijk aan en met elke ronde stijgt je kennis van de desbetreffende baan en het voertuig waarin je rijdt.

De omgevingen en opmaak van de circuits zijn afwisselend en prachtig vormgegeven. Het feit dat je ervan kan genieten met een zeer stabiele frame rate is nog een groot pluspunt. De (dynamische) soundtrack is ook fantastisch en elke omgeving heeft haar eigen muzikale thema dat per baan weer net ietsjes anders is. Daarnaast is de Career modus rijkelijk gevuld met allerhande spelmodi waar je uren zoet mee bent.

Zelf heb ik ongeveer de helft van de Career gedaan en als je gaat voor de gouden medailles ben je wel even bezig om alles te halen. De zogenaamde 'Boss' races zijn overigens mijn persoonlijke favoriet. In deze modus doorkruis je alle banen van een bepaalde omgeving in een soort megarace. Een heel tof idee dat goed is uitgewerkt.

Er zijn ook wel wat minpunten. De A.I. is niet altijd even goed geprogrammeerd, want (op normal) zijn ze de ene keer extreem goed en de andere keer gewoon te dom om te poepen. Daarnaast is de user interface nogal rommelig en had de game (vooral in de Career modus) wel een filter of tabblad systeem kunnen gebruiken. Verder is er niet echt veel reden om te wisselen van voertuigfabrikant, omdat er een paar zijn die de rest altijd het nakijken geven.

Ik wacht al jaren op een nieuwe F-Zero, maar tot die tijd is Redout een fantastische vervanger die heel dicht in de buurt komt van deze vergeten Nintendo IP. 4,5* (8,5)

Rock Band 4 (2015)

5,0
Ik heb mijn stem verhoogd naar 5* en de game een plek in mijn top 10 gegeven. Sinds de release speel ik Rock Band 4 bijna wekelijks en het verveelt nog steeds niet. Dit is mede te danken aan de gigantische collectie aan nummers die je, soms voor een bedrag, tot je beschikking hebt. Boston, Toto, Foreigner, Tom Petty, Dream Theater, Dragonforce, Paramore, Stevie Ray Vaughan, het is een kleine greep uit de bands en artiesten waarvan je één of meerdere nummers kan spelen.

Mijn hoofdinstrument is absoluut de gitaar waarbij ik, afhankelijk van het nummer, switch tussen Hard of Expert. Niks voelt beter dan een nummer helemaal perfect te spelen. Iets wat me bij sommige nog steeds niet lukt trouwens. Voor mij is het een actieve manier om naar geweldige muziek te luisteren en soms ontdek ik weer een nieuwe artiest of band waar ik een album van wil hebben. Stevie Ray Vaughan is daar een goed voorbeeld van.

Dat Harmonix al vijf jaar elke week nummers blijft toevoegen, juich ik zeer toe. Ik moet wel toegeven dat de DLC van de laatste paar maanden niet echt mijn ding is, maar de inzet van de ontwikkelaar om de game te blijven ondersteunen kan ik zeer waarderen.

Ik kan dan ook niet anders dan Rock Band 4 de perfecte score en een plekje in mijn top 10 geven. Heel jammer dat dit genre kapot is gemaakt (door Activision), maar aan de andere kant, heeft het wel dit pareltje opgeleverd.