menu

Hier kun je zien welke berichten solidKevin als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Perfect Dark (2000)

2,5
Ik heb een poging gedaan om te genieten van Perfect Dark, maar ik kan er niet zoveel mee. Dat de game in 2000 bijzonder was, kan ik wel begrijpen. Anno 2020 is het (voor mij) te verouderd om ervan te kunnen genieten. De gameplay is uitermate frustrerend wat voornamelijk te wijten is aan de verschrikkelijke first-person shooter mechanieken. Zelfs de Xbox 360-versie (in de Rare Replay op Xbox One) doet daar niks aan. Het simpele feit is dat er nu tientallen shooters zijn die alles veel beter doen.

Ik ben echter ook niet gek: toentertijd was Rare gelimiteerd door de Nintendo 64, dus men moest creatief zijn om een first-person shooter te maken voor die console. Hoewel het zeker knap is, kan ik alleen iets zeggen over hoe ik het vandaag de dag beleef. Ik kan niet kan leunen op nostalgie. Daarnaast ergerde ik me ook mateloos aan het het feit dat delen van het verhaal en de missiedoelen achter de hoogste moeilijkheidsgraad zitten. Tijdens het spelen ben ik constant gefrustreerd, dus dan stop ik liever mijn tijd in iets anders.

Pokémon Heart Gold (2009)

4,0
Pokémon HeartGold
Platform: DS (gespeeld op 3DS)
Totale speelduur: +/- 40 uur

Uit de berichten die ik de afgelopen jaren in het forum voor Pokémon HeartGold heb geplaatst, valt te lezen dat ik de game al een tijd in mijn bezit heb. Sterker nog: al vanaf de release. Ik heb meerdere speelbeurten gedaan en daarbij iedere keer de Elite Four verslagen, maar om een of andere manier heb ik mezelf nooit kunnen motiveren om daarna nog verder te gaan. Dit terwijl er na het verslaan van deze trainers nog een hele hoop te zien en beleven valt in HeartGold.

Ik had het geluk dat het mogelijk is om vanaf het begin al te ruilen met Pokémon Pearl, waardoor ik mijn eigen Johto only (met uitzondering van de HM-slaves) droomteam kon samenstellen. Dit heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ik heb weten door te zetten. Gelukkig maar, want de game is zeker de moeite. Met 16 gyms, een hele bulk aan te vangen Pokémon, een grote collectie aan legendarische soorten en een lang verhaal is HeartGold wat mij betreft een van de beste games uit de serie.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik tegen het einde van mijn avontuur het wel een beetje had gezien. Dit heb ik echter met alle games van Pokémon, dus dat is niet echt een nadeel. Verder valt er niet veel over te zeggen. Het is een Pokémon game. Je weet wat je ongeveer kan verwachten. Ik zal hieronder mijn team nog even noteren.

Team:
Typhlosion (Earthquake, SolarBeam, Eruption & Flamethrower)
Ampharos (Focus Blast, Thunder Wave, Signal Beam & Discharge)
Espeon (Psybeam, Psychic, Hidden Power & Shadow Ball)
Skarmory (Fly, Night Slash, Drill Peck & Steel Wing)
Tyranitar (Earthquake, Crunch, Rock Slide & Dig)
Octillery (Surf, Ice Beam, Signal Beam & Psychic)
Bibarel (HM-slave)
Tropius (HM-slave)

Cijfer: 4* (8)

Pokémon White (2010)

4,0
Vandaag het hoofdverhaal uitgespeeld en ik moet zeggen dat Pokémon White verhaaltechnisch wat mij betreft een van de beste mag worden genoemd.

Dit komt omdat de wereld meer met elkaar verbonden is. De Gym Leaders spelen een rol in het verhaal, je vrienden/rivalen uit je dorp maken een persoonlijke groei door en ook de Champion is niet feilloos. Dit was de eerste keer dat ik echt een connectie kon maken met de verschillende personages in een Pokémon game.

Het vijandige team (Team Plasma) is ook interessant. In tegenstelling tot andere teams zijn de beweegredenen in eerste instantie niet eens zo slecht. De manier waarop je als speler steeds meer te weten komt van Team Plasma en hun mysterieuze leider 'N' blijft boeien. De rol die de twee legendarische Pokémon spelen op dit gebied is veel interessanter dan in andere delen. De eindgevechten deden me een beetje denken aan de manier waarop Fire Emblem dit vaak doet en voelen daardoor episch aan.

Op het gebied van Pokémon design merk je wel dat de dalende lijn is ingezet. Sommige zien er niet uit en de namen zijn zo'n wirwar dat ik zelfs nu nog drie keer moet nadenken als de game me vraagt of ik mijn huidige Pokémon wil wisselen in een gevecht. Maar goed blijf maar eens origineel na zo veel games.

Het enige wat nog rust is de Endgame, maar ik verwacht niet dat dit mijn cijfer positief of negatief gaat beïnvloeden. Een 4,5* gaat met een beetje ver maar een ruime 4* (8,5) is wel op zijn plaats voor Pokémon White. Hieronder nog mijn team.

- Emboar
- Lilligant
- Krookodile
- Unfezant
- Stoutland
- Liepard/Zekrom