menu

Hier kun je zien welke berichten solidKevin als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Jade Empire (2005)

3,5
Ik heb heel wat games van Bioware gespeeld, maar Jade Empire is er altijd tussendoor geschoten. Vandaag heb ik hem na zo'n 22 uur uitgespeeld en het woord dat ik zou omschrijven voor de game is 'oké'. Naar mijn mening komt het verhaal nooit echt lekker van de grond en blijft het allemaal wat vlak. Denk dat dit ook te maken heeft met het feit dat men in het begin er constant op zit te hameren dat je zo ontzettend belangrijk bent en een grote toekomst te wachten staat. Niet echt een incentive om je aan je personage te binden als hij of zij zo extreem belangrijk wordt gemaakt.

Ik was zelf niet zo'n fan van de gameplay, maar het was goed genoeg om het nog enigszins interessant te houden. Ik had ook niet zoveel met de bondgenoten die je in je reis verzameld. Er zaten wat leuke dialogen bij, maar er was niet echt iemand die eruit sprong voor mij. Ik heb de game dan ook zonder romance uitgespeeld. De 'plottwist' die Bioware in de game heeft gegooid, kwam ook een beetje uit het niets voor mij. Ik denk dat ze weer een KOTOR'tje wilde hebben. Daar zijn ze, wat mij betreft, niet in geslaagd.

Jade Empire is een prima game, maar echt geweldig wordt het nooit. Als je een liefhebber bent van Bioware RPG's zou ik hem zeker een kans geven. Anders verwijs ik je liever door naar het superieure Knights of the Old Repbulic of de Mass Effect trilogie. 3,5*