menu

Hier kun je zien welke berichten solidKevin als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Final Fantasy XIII (2009)

3,0
Na iets minder dan 40 uur is het me uiteindelijk gelukt om de game helemaal uit te spelen. Ik kan het woord L'Cie en Fal'Cie niet meer horen en zinnen met: "Enemies of Cocoon" al helemaal niet. Naar het einde toe werd dit gelukkig wel minder, maar de personages zijn zo eendimensionaal dat het me op een gegeven moment niet veel kon boeien of ze bleven leven of niet.

Hope is de enige die een beetje diepgang krijgt, maar op een gegeven moment hebben de schrijvers het volgens mij ook maar opgegeven. Eigenlijk vond ik alleen Fang een beetje boeiend.

Het was uiteraard niet allemaal kommer en kwel, want ik heb hem tenslotte uitgespeeld. Ik denk dat dit met name door de combat komt. Die had ik deze keer beter onder de knie. FF13 was wel oké, maar het zal me niet lang bij blijven. Wel ga ik (over een tijdje) een poging wagen aan deeltje twee. Kijken hoe die is.

Voor nu: 3*

Fire Emblem Fates: Birthright (2015)

Alternatieve titel: Fire Emblem If: Byakuya Oukoku

3,5
Een slechte Fire Emblem game heb ik nog nooit gespeeld en Fire Emblem Fates: Birthright is daarin niet anders. Na zo'n 33 uur op de teller (exclusief retries) heb ik het einde bereikt. Hoewel ik me heb vermaakt, is Birthright, net zoals Fire Emblem: The Sacred Stones, voor mij wel een van de mindere delen uit de serie.

Dit is voornamelijk te wijten aan het verhaal dat me gewoon niet wist te pakken. Het kabbelde allemaal maar een beetje voort en sommige gebeurtenissen leken uit de lucht te vallen. Het feit dat Kaze sterft, omdat je geen A-rank relatie had tussen hem en Corrin is daar een voorbeeld van, maar ook het opofferingscomplex van een groot deel van de personages jaagde me nogal in het harnas.

De speelvelden waren ook van een zeer wisselend niveau en gingen van prima naar ronduit vervelend en onnozel. In het begin speelde ik op Hard (Classic), maar na een paar hoofdstukken hield ik dat niet meer vol en ben ik overgestapt op Normal (Classic). Hoewel de gameplay niet de reden is waarom ik Fire Emblem speel, vind ik het wel fijn als ik er wat plezier aan beleef. Dit was nu niet altijd het geval.

Misschien dat ik het verhaal in Birthright meer ga waarderen als ik, na het spelen van Fire Emblem Fates: Conquest, Fire Emblem Fates: Revelation en de verhalende DLC, het hele plaatje heb. Als opzichzelfstaande game is Fire Emblem Fates: Birthright een prima deel in de reeks. 3,5*

Fire Emblem: Shadow Dragon (2008)

3,0
Shadow Dragon is, vooral als je het vergelijkt met latere delen, vrij kaal. De welbekende tactische gameplay zit hier weer goed in elkaar, maar dat is het ook eigenlijk wel. Het verhaal is vrij minimaal en de personages hebben bijna geen dialogen of zichtbare dynamiek met elkaar. Voor mij is dit juist een van de leukere dingen aan de andere games van Fire Emblem.

Uiteraard gaat het hier om een remake van het allereerste deel, maar ik denk dat ze er wel wat meer moeite in hadden mogen stoppen. Hij is nu gewoon te 'barebones' om memorabel te zijn. Ik zou hem alleen aanraden als je echt een hele grote fan bent van de serie. Anders kan je beter aan de slag met een ander deel. 3*