menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van DarthSolidKevin. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Pac-Man Championship Edition 2 (2016) 3,5

Alternatieve titel: Pac-Man Championship Edition 2 Plus, 31 mei 2020, 10:20 uur

stem geplaatst

» details  

Saints Row: The Third (2011) 4,0

Alternatieve titel: Saints Row 3, 31 mei 2020, 09:58 uur

Gisteren Saints Row: The Third Remastered volledig doorgespeeld en het was weer een leuke rit. Visueel is er duidelijk flink wat werk verzet om Steelport er nog beter uit te laten zien, maar op technisch vlak had men ook wel wat kunnen doen. De game heeft nog steeds last van vastlopers en dialogen die niet helemaal goed inladen. De basis is echter nog steeds aanwezig: knotsgekke humor en actie zonder grenzen.

Dit laatste is dan ook waarom ik de Saints Row games veel leuker vind dan de GTA-serie. Activiteiten als Trail Blazing, Insurance Fraud en (Tank) Mayhem zijn zo onnozel dat ze leuk zijn om te doen. Als je in een missie vervolgens met een tank uit een vliegtuig rijdt om daarna minuten lang te vallen terwijl je met het kanon op vallende tanks, vliegtuigen en parachuterende vijanden schiet én je dit ook nog eens in co-op kan doen, is het voor mij duidelijk wat de leukste gameserie is.

» details   » naar bericht  » reageer  

Detroit: Become Human (2018) 4,5

19 mei 2020, 16:26 uur

Gisteren tot diep in de nacht doorgespeeld tot het einde omdat ik moest weten hoe het verhaal voor mij zou gaan eindigen. Zelfs als ik de game niet aan het spelen was, moest ik af en toe denken aan de keuzes die ik had gemaakt en nog zou kunnen maken. Ik wilde constant verder. Detroit: Become Human is daarom ook de eerste PS4 exclusive die de aankoop van de console (voor mij persoonlijk) echt de moeite waard heeft gemaakt.

Ik vind het vooral indrukwekkend hoe Quantic Dream het verhaal heeft vormgegeven. De verschillende manieren waarop je de situaties kan aanpakken zijn zeer uitgebreid en kunnen zowel op de lange als korte termijn een duidelijke impact hebben op het leven van de drie hoofdpersonages en de personages in hun omgeving. Hierdoor voelt bijna elke beslissing nuttig aan.

Als je, vooral in de latere hoofdstukken, de storychart bekijkt, zie je zoveel paden dat je hoofd er bijna van op hol slaat. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe moeilijk het voor David Cage en zijn team moet zijn geweest om al die paden op elkaar af te stemmen. Een kleine fout en je hele game valt als een kaartenhuis in elkaar. Mijn verhaal en keuzes stonden als een huis, maar ik kan me voorstellen dat dit voor iemand met andere keuzes niet geldt. Dat is altijd het grote gevaar bij dit soort games en ik kan me niet voorstellen dat Quantic Dream foutloos is geweest in dit proces.

De vraag of technologie een gevaar is voor de mens is al op veel verschillende manieren verteld en Detroit: Become Human doet op dit gebied dan ook geen baanbrekende dingen. Het bleef mij vooral boeien door de personages die, hoewel soms een beetje cliché, leuk zijn uitgewerkt. Hierbij steken vooral Kara, Connor en Hank erbovenuit. Met name de (in mijn geval groeiende) relatie tussen de twee laatstgenoemde vond ik zeer smaakvol en interessant.

In tegenstelling tot de andere Quantic Dream games die ik heb gespeeld (Heavy Rain en Beyond Two Souls) zie ik mezelf deze game om de zoveel jaar wel weer opnieuw spelen. Ik ben wel benieuwd hoe het verhaal uitpakt als je de dingen heel anders aanpakt. Oh, en die androïde in het hoofdmenu die dingen tegen je zegt en reageert op je keuzes vind ik ook heel leuk bedacht. Dit geeft zelfs iets ogenschijnlijk simpels als een menu een diepere laag.

Die 4,5* heeft Detroit: Become Human wat mij betreft zeker verdiend.

» details   » naar bericht  » reageer  

Gwent: The Witcher Card Game (2017) 3,0

18 mei 2020, 10:37 uur

stem geplaatst

» details  

Gran Turismo Sport (2017) 4,0

Alternatieve titel: Gran Turismo Sport Spec II, 15 mei 2020, 14:30 uur

stem geplaatst

» details  

Uncharted: The Lost Legacy (2017) 4,0

10 mei 2020, 23:29 uur

stem geplaatst

» details  

Sonic Adventure 2 (2001) 2,0

Alternatieve titel: Sonic Adventure 2 Battle, 9 mei 2020, 09:01 uur

stem geplaatst

» details