menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van DarthSolidKevin. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Deus Ex GO (2016) 3,0

28 juli 2020, 18:05 uur

stem geplaatst

» details  

Bloodborne: The Old Hunters (2015) 4,0

27 juli 2020, 15:18 uur

Sterke uitbreiding op Bloodborne met, zoals we dat van From Software gewend zijn, de beste bosses. Veel moeite had ik er niet mee, omdat mijn level (155) nogal hoog was voor een eerste playthrough. Hierdoor had ik de meeste vijanden in twee aanvallen neer en kon ik alle bosses in één poging neerhalen. De uitzondering was Orphan of Kos. Die moest ik twee keer doen.

Persoonlijk vind ik Lady Maria of the Astral Clocktower de beste boss in Bloodborne en een van de beste uit de hele serie. Het is een heel mooi en intiem gevecht. Het gevecht met Orphan of Kos en Ludwig the Accursed/Holy Blade was ook zeer de moeite. De Living Failures zijn precies wat de naam zegt en Laurence, the First Vicar is technisch gezien een moeilijkere versie van de Cleric Beast. Daar sta ik wat onverschillig tegenover.

Gewoon een zeer vermakelijke DLC. 4*

» details   » naar bericht  » reageer  

Bloodborne (2015) 4,5

27 juli 2020, 14:29 uur

Met het uitspelen van Bloodborne heb ik alle Soulsborne games gespeeld. De enige die ik niet heb uitgespeeld is Demon's Souls, maar de framerate in die game is zo belabberd dat ik daar geen zin in had. Maar goed we hebben het hier over Bloodborne en hoewel de game goed is bevallen, vind ik Dark Souls en Dark Souls III vermakelijker.

De visuele stijl van Bloodborne spreekt mij wat minder aan (zegt niks over de kwaliteit, want die is zeer hoog) en ook qua muziek is het minder episch dan in de eerdergenoemde games. Verder ergerde ik me nogal aan het feit dat je op een gegeven moment bijna niet meer aan Blood Vials kan komen en je die moet gaan farmen als je een voorraad achter de hand wil hebben.

De manier waarop de wereld is opgebouwd en hoe je met de verschillende onderdelen in aanraking komt, is wel zeer sterk. Zaken als de Healing Church, de geschiedenis van de jagers en de achtergrond van de vijanden zijn zeer interessant. Ook de combat voelt verfrissend aan, aangezien de nadruk veel meer ligt op een agressieve speelstijl.

Ik weet alleen niet of ik de game daardoor ook makkelijker vond dan Souls. Dit was vooral bij de bosses het geval. In de hoofdgame heb ik denk ik de meeste moeite gehad met Vicar Amelia en Darkbeast Paarl. Mijn favorieten zijn Father Gascoigne, Martyr Logarius en Gehrman, the First Hunter.

Sommige bosses in de Chalice Dungeons waren zeer moeilijk, maar wel om de verkeerde redenen. De een heeft je, zelfs op een hoog level, in twee klappen neer, de ander heeft ziek veel health en weer een ander is zo agressief dat je geen seconde kan ademhalen. Een paar combineren alle eerdergenoemde zaken. Nee, de Chalice Dungeons waren voor mij één keer en nooit meer.

Ik twijfel tussen 4* en 4,5*, maar ik geef de game het voordeel van de twijfel. Ik acht de kans alleen wel groter dat ik Dark Souls of Dark Souls III nogmaals speel. Bij Bloodborne heb ik minder de behoefte om het nog een keer te doen. Maar zoals ik al zei, zegt dat niks over de kwaliteit van deze game.

» details   » naar bericht  » reageer  

Rock Band 4 (2015) 5,0

10 juli 2020, 15:53 uur

Ik heb mijn stem verhoogd naar 5* en de game een plek in mijn top 10 gegeven. Sinds de release speel ik Rock Band 4 bijna wekelijks en het verveelt nog steeds niet. Dit is mede te danken aan de gigantische collectie aan nummers die je, soms voor een bedrag, tot je beschikking hebt. Boston, Toto, Foreigner, Tom Petty, Dream Theater, Dragonforce, Paramore, Stevie Ray Vaughan, het is een kleine greep uit de bands en artiesten waarvan je één of meerdere nummers kan spelen.

Mijn hoofdinstrument is absoluut de gitaar waarbij ik, afhankelijk van het nummer, switch tussen Hard of Expert. Niks voelt beter dan een nummer helemaal perfect te spelen. Iets wat me bij sommige nog steeds niet lukt trouwens. Voor mij is het een actieve manier om naar geweldige muziek te luisteren en soms ontdek ik weer een nieuwe artiest of band waar ik een album van wil hebben. Stevie Ray Vaughan is daar een goed voorbeeld van.

Dat Harmonix al vijf jaar elke week nummers blijft toevoegen, juich ik zeer toe. Ik moet wel toegeven dat de DLC van de laatste paar maanden niet echt mijn ding is, maar de inzet van de ontwikkelaar om de game te blijven ondersteunen kan ik zeer waarderen.

Ik kan dan ook niet anders dan Rock Band 4 de perfecte score en een plekje in mijn top 10 geven. Heel jammer dat dit genre kapot is gemaakt (door Activision), maar aan de andere kant, heeft het wel dit pareltje opgeleverd.

» details   » naar bericht  » reageer  

NieR: Automata (2017) 4,5

5 juli 2020, 11:03 uur

Een tijd terug eindes A t/m E voorbij zien komen en alle achievements gehaald. Eigenlijk is NieR: Automata in alle opzichten een verbetering op NieR: Gestalt. De combat is beter, quests zijn interessanter en de muziek is van een nog hoger niveau. Bij mij zijn veel games van Japanse makelij hit or miss en dit is een game die klikt bij mij.

Op een of andere manier weet NieR: Automata, net zoals NieR: Gestalt, me te intrigeren met zijn eigenzinnig vertelling en wereld. Ik was constant benieuwd naar wat er zou gaan gebeuren en hoe alles precies in elkaar zat. Toch vind ik het lastig om specifiek te duiden waarom ik dat zo voel. Misschien is dat wel het unieke aan de wereld van NieR.

Ik kan echter ook begrijpen waarom iemand deze game niet kan waarderen. Vooral de manier waarop je bij de tweede helft van de game komt, is vrij onconventioneel en ietwat herhalend. Hierbij helpt het niet dat de gameplay de tweede keer ook radicaal anders is. Zelf had ik hier geen moeite mee, omdat het wederom bijdraagt aan het unieke aspect van NieR.

De manier waarop alles wordt gepresenteerd, is alleen mogelijk in een game. NieR: Automata bewijst nogmaals dat games een plek verdienen als een groot en uniek entertainmentmedium.

» details   » naar bericht  » reageer  

Borderlands 3: Bounty of Blood (2020) 3,5

Alternatieve titel: Borderlands 3: Bounty of Blood - A Fistful of Redemption, 1 juli 2020, 17:46 uur

Wederom een prima uitbreiding op Borderlands 3. Ditmaal staat het western thema centraal en daar horen natuurlijk de standaard zaken uit het genre bij: zuidelijke accenten, mechanische 'paarden' en de jacht op een outlaw. Wat deze DLC vooral leuk maakt, is de verteller die om de zoveel tijd wat van zich laat horen. Een echte ruwe, oude cowboy die net zo spreekt als men in die oude westernfilms deed. Dankzij hem stijgt Bounty of Blood van een 3* uitbreiding naar eentje van 3,5*.

» details   » naar bericht  » reageer