menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van solidKevin. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021

Kingdom Hearts Re: Chain Of Memories (2004) 3,0

Alternatieve titel: Kingdom Hearts Chain of Memories, 19 april, 15:44 uur

stem geplaatst

» details  

Kingdom Hearts (2002) 3,5

Alternatieve titel: Kingdom Hearts: Final Mix, 3 april, 17:33 uur

Zeven jaar geleden ben ik op de PS3 aan Kingdom Hearts: Final Mix begonnen met de intentie om de hele serie door te spelen. Om een of andere reden is het daar nooit van gekomen en dat bleef toch een beetje knagen. Gisteren heb ik de game nogmaals uitgespeeld op de PS4 en het was een vermakelijke rit.

De Disney werelden en personages zijn de voornaamste redenen waarom ik aan de serie wilde beginnen. Op dat gebied stelt Kingdom Hearts zeker niet teleur, want je hebt een afwisselend pallet aan werelden om te verkennen. De dynamiek tussen Sora, Donald en Goofy vind ik zeer geslaagd en toverde vaak een lach op mijn gezicht.

Het algehele verhaal is... Tja, laat ik het zo zeggen: als ik een euro kreeg voor iedere keer dat de woorden 'darkness' en 'heart' voorbij komen, was ik nu miljonair geweest. Hier begon ik me tegen het einde van de game wel wat aan te ergeren. Maar goed ik wist waar ik aan begon. Verder waren de Final Fantasy personages niet echt een toevoeging voor mij. Ik ken ze wel, maar ik heb niet zoveel met die serie.

De combat is vermakelijk, maar mist wat diepgang. Naar mijn idee was het merendeel van de magie vrij nutteloos en was het veel handiger om gewoon met je Keyblade overal tegenaan te meppen. Ik heb eigenlijk alleen Cure en Aero veel gebruikt en heel soms Thunder. Voor de rest was het gewoon op de X-knop rammen tot je erbij neervalt.

Een andere kritiekpuntje ligt bij het design van de levels. Ik heb er geen problemen mee dat het allemaal kamers zijn, maar in veel gevallen ben je constant aan het zoeken waar je nu precies heen moet om het volgende (verhaal) segment te starten. Hierdoor loop je soms wat doelloos rond. Gelukkig is de muziek heel erg tof. De pianomuziek in het hoofdmenu is prachtig en geeft me elke keer weer kippenvel.

Een leuke eerste (her)kennismaking met de Kingdom Hearts serie. Op naar Re: Chain of Memories. 3,5*

» details   » naar bericht  » reageer