menu

Hier kun je zien welke berichten Shinobi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Pain (2008)

3,5
Ik vind het op zich wel een vermakelijk spelletje.

In eerste instantie dacht ik dat je alleen maar iemand kon afschieten op iets en dat dan zou exploderen of weet ik veel wat.

Maar er zit toch bijzonder veel diepgang in dit spelletje.
In de lucht kun je allerlei poses aannemen (dit verschilt per personage), je kunt objecten vastpakken en weer wegggooien, je kunt in lucht zelfs nog een beetje bijsturen en je kan na de landing zelfs nog een beetje bewegen zodat je net nog even een auto, bom of weet ik veel wat kan meepakken. Wat ervoor zorgt dat je score steeds hoger oploopt.

Met vrienden is dit zeker leuk om te spelen en dat heb ik zelf ook gedaan. Ik heb me echt kapot gelachen om de vele belachelijke situaties. Maar in mijn eentje kan ik me er ook wel mee vermaken.
PAIN is gewoon geen spel wat je uren achter elkaar gaat spelen, het is meer voor tussendoor als je een halfuurtje of een uur niks te doen hebt.

30 Euro kan misschien duur zijn, maar als je alsnog alles in de Playstation store koopt ben je zo iets van 37 Euro of zo kwijt.

3, 5 Sterren van mij.

Plants vs. Zombies (2009)

4,0
Blijkbaar nog geen review geplaatst, ondanks dat ik 'm al drie keer heb uitgespeeld volgens mij.

Erg simpel concept van planten die je moeten beschermen tegen waves van zombies die je tuin komen binnenvallen en je hersenen willen opeten.
Je krijgt hiervoor de beschikking over verscheidene planten met elk andere eigenschappen. Om zo een plant te planten moet je zoveel mogelijk zon verzamelen door zonnebloemen te planten en zonnetjes die in beeld komen te verzamelen.

Het begint erg makkelijk, wordt later toch best uitdagend door de verscheidenheid aan zombies en levels. Bij sommige levels heb je bijvoorbeeld ook niet in de hand welke planten je kan kiezen.

Verder zit er goede humor in o.a. mede mogelijk gemaakt door Crazy Dave, lekker soundtrack en over het algemeen de verslavingsfactor van het verzamelen van zoveel mogelijk 'coins' (munten) om bepaalde planten, items te kopen.
Tot slot kun je je nog aardig zoet houden met de Zen-garden en de vele minigames.

Dikke 4,0 sterren.

Prince of Persia: The Sands of Time (2003)

4,5
Een korte doch erg vermakelijke game.

Het verhaal is goed uitgewerkt in deze game erg inventief dat het begint zoals het eindigt. Wat het vooral leuk maakte was dat de prins het verhaal vertelde en soms ook erg grappig uit de hoek kwam.

De puzzels zijn hier en daar erg lastig en daar was soms toch wel even mee bezig, maar zodra je meerdere van dezelfde puzzels krijgt obstakels tussen je weg weet je wel wat je moet doen.

Het vecht systeem had wel beter uitgewerkt mogen worden, nu voelde het best wel repetitief aan. Volgens mij kun je de moves die de prins doet wel op 2 handen tellen inclusief de tijd moves. Over tijd gesproken, erg leuk dat je met de dolk de tijd kan terugspoelen, in slow motion en zelfs alle vijanden bevriezen.
Hierdoor kun je bij een verkeerde sprong gelijk de tijd terugdraaien en de sprong wel foutloos doen.

Verder de sfeer erg goed. Je krijgt erg mooie locaties voorgeschoteld en je bevindt jezelf dan ook in een soort van droomachtige wereld.

Op de muziek heb ik niks aan te merken en de graphics zien er op zich ook wel aardig uit.

Al met al 4, 5 sterren waard. Als ze iets aan de irritante camera en het vecht systeem hadden gedaan, zeker 5 sterren...

Prince of Persia: The Two Thrones (2005)

Alternatieve titel: Prince of Persia: Rival Swords

4,0
Op zich wel een aardige game om te spelen. Maar naar mijn mening is het wat te braaf vergeleken met Warrior Within, waar je echt los kon gaan en volop hoofden zag rondvliegen en bloed. Dit is meer een balans tussen Sands of Time en Warrior Within. Dat het verhaal wordt verteld door iemand en min of meer het free fighting.

Wel zijn er een aantal leuke nieuwe toevoegingen als: speedkills. Deze heb je sowieso bij eindbazen nodig om ze te verslaan en het ziet er best wel spectaculair uit.
Verder zijn die koetsraces ook wel lachen en een aantal pittige eindbazen die je soms met wat platforming moet verslaan.

De puzzels zijn nog best te doen, maar er zitten wel een aantal leuke toevoegingen aan. Zoals 'shutters' waartegen je je kunt afzetten en van die gaten waarin je je dolk kunt steken.

Het verhaal was wel redelijk te noemen. Vooral het commentaar van de Dark Prince. Over de Dark Prince gesproken. Zodra je in hem veranderde was het echt rennen voor je leven voor je wat water tegenkwam of wat zand....

Muziek is wel redelijk, alleen op het einde klonk het best wel irritant. Een beetje als parende walvissen of zo.
De graphics zijn zeker goed te doen voor deze game.

Al met al nipt 4, 0 sterren.

Prince of Persia: Warrior Within (2004)

Alternatieve titel: Prince of Persia: Revelations

5,0
Zo ik heb me toch bijna een maand lang kunnen vermaken met deze game. Wat een heerlijke game is dit toch zeg.

Allereerst beginnende bij het verhaal, wat een verhaal zeg. Een depressieve prins die bijna suïcidaal lijkt. En in het begin lijken de dingen nog niet al te duidelijk, maar zodra je The Sandwraith wordt, wordt het allemaal duidelijker en ga je je eigen acties vanuit een ander perspectief bekijken. Aan de ene kant miste ik wel de dromerige sfeer en grappige prins uit The Sands of Time, maar aan de andere kant is het toch wel goed om deze kant van de prins te laten zien.
Uiteraard ben ik voor alle 9 de Life upgrades gegaan, heb zo de Water Sword kunnen bemachtigen en zo een alternatieve eindbaas en einde gekregen. Gelukkig is dit einde veel betere dan wanneer je niet de Water Sword kan bemachtigen, want de prins krijgt in dit einde het meisje.

Een significant verschil met het eerste deel is, is dat dit spel een zeer uitgebreid vecht systeem kent waar het eerste deel maar iets van 5 moves of zo had. En je kunt uitgebreid van je omgeving gebruik maken om te vechten, ik doel hiermee op palen en zelfs vallen. Alleen toch een licht puntje van kritiek hierop. Er zitten misschien iets teveel combo's in waardoor je alleen degene doet die je onthouden hebt of die het meest effectief zijn.
Verder zitten er ook meer dan genoeg zij wapens in om je mee uit te leven, ieder met zijn sterke- en zwakke kanten.

De graphics zijn echt goed, er zit genoeg detail in de personages en omgevingen en op dit punt heb ik echt geen kritiek.

De muziek zelf is voornamelijk gericht op hard rock, dit deerde niet echt. Omdat de muziek je aandrijft om agressiever te spelen en vooral die achtervolgingen met de Dahaka doen het 'm.

Al met al 4, 5 sterren van mij.