menu

Hier kun je zien welke berichten Shinobi als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Joe Danger 2: The Movie (2012)

3,0
Geinige game om even tussendoor te spelen.

De game draait meer om het stunten en om bepaalde objectives tijdens een scène uit te voeren, want van een verhaal is niet echt sprake. Je bent gewoon Joe de stuntman die verscheidene scènes tot een goed eind moet zien te brengen. Deze scènes lijken veelal uit bekende films te komen en ook met toepasselijke namen als: Beverly Thrills Cop, Doom Raider, Reservoir Hogs enz.

Zoals ik al zei draait het meer om de gameplay en veelal zal je een scène moet voltooien binnen een bepaalde tijdslimiet, letters pakken à la Tony Hawk stijl die Danger vormen, picks ups oppakken (sterren en bananen) en alsof dat nog niet genoeg is zul je in bepaalde scènes ook nog eens de gehele tijd moeten stunten en allerlei objecten zien te vermijden.
Dit lijkt op het eerste gezicht best chaotisch, maar dat valt allemaal best mee. Het is een kwestie van (veel) oefenen en op een gegeven moment rol je zo door de scènes heen.

De game bestaat hoofdzakelijk uit de 'Movie Mode', hier zijn zes acts om te voltooien, met ieder steeds een andere setting. Al moet ik zeggen dat bij de laatste paar acts de missies wel erg gerecycled lijken, dus echt origineel worden de levels niet meer.
Daarnaast zijn er de 'Deleted Scenes', ook hierin zijn zes acts te vinden. Deze scènes gaan een stuk verder dan de 'Movie Mode' en je zult dan ook veelal ongewoonlijke scènes voor je kiezen krijgen.

Tot slot is er nog de optie om je eigen scènes te maken, dit is verrassend genoeg best makkelijk en je tovert zo de ene scène na de andere uit je mouw. Deze scènes kun je ook uploaden, zodat een ander het kan downloaden. Tevens is het ook mogelijk om nieuwe scènes te downloaden.

Al met al is dit best wel een lachen game voor even tussendoor, als je niks te doen hebt. Het repetitieve komt namelijk al erg snel te voorschijn en soms kan het weleens frustrerend zijn als je een scène perfect probeert te doen, maar het steeds misgaat.

3,0 Sterren.

Journey (2012)

4,5
"Rollercoaster aan emoties."

Uiteindelijk is het maar bij twee speelbeurten gebleven, maar Journey blijft een top game. Thatgamecompany heeft weer een topper van jewelste afgeleverd. Sowieso was ik al erg onder de indruk van ze toen ze destijds flOwer (2009) uitbrachten. Maar Journey is echt van een veel hoger niveau te noemen.

Het begint gelijk al mysterieus als je eenzaam in de woestijn ontwaakt en je weg maakt naar een reusachtige berg in de verte, zonder enig idee wat verder te doen. Maar ondertussen krijg je hier en daar wel hints in de vorm van ietwat vage cutscenes en wandschilderingen. Als gamer ga je je echt afvragen wat er is gebeurt met de samenleving en de mysterieuze wereld waarin je jezelf bevindt. Dit staat voor meerdere interpretaties open, maar zelf denk ik dat er een volk is geweest dat te veel wou en zichzelf hebben vernietigd. Ik denk dat het een straf is in de vorm van 'purgatory' dat je na de reis steeds weer ontwaakt in de woestijn, om alsmaar dezelfde reis te maken. Het brak echt m'n hart toen ik m'n poppetje zag neerstorten tot de grond, om vervolgens weer te juichen van vreugde als hij in de hemel(?) is belandt. Wat een prachtige symboliek van leven en dood zit er in Journey.

Het leuke is ook dat je tijdens je reis andere spelers kunt ontmoeten. Alleen heb je geen flauw idee wie deze spelers zijn - tot je de reis hebt afgemaakt en hun naam in beeld ziet staan - en is het alleen maar mogelijk om te communiceren door te zingen. Hierdoor ben je van elkaar afhankelijk. Maar een reis met zijn tweeën completeren is ook wel mooi.

En dan heb ik het nog geen eens over de graphics en de complimenterende soundtrack gehad. Het zand ziet er echt uit als zand, zelfs je eigen voetstappen blijven erin staan en het is gewoon prachtig. De soundtrack is perfect, het past perfect bij de emoties die de game probeert over te brengen.

Al met al een erg enerverende game om eens gespeeld te hebben. Ik wil zelfs zeggen verplichte kost voor de PS3-bezitter.

4,5 Sterren.