menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Shinobi. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020

Uncharted 4: A Thief's End (2016) 3,5

3 mei, 14:43 uur

"We receive the due rewards of our deeds."

Deze reeks speel ik al sinds het eerste deel met veel plezier. Des te opmerkelijker eigenlijk dat het zo lang heeft geduurd voordat ik dit vervolg heb gespeeld. Gelukkig heeft Plus hierin uitkomst geboden.

In dit laatste deel kom je erachter dat Nathan Drake een broer blijkt te hebben die in de problemen zit. De enige manier om hem te redden, is om - uiteraard - weer op jacht te gaan naar een lang verloren schat. En zo word je als gamer opnieuw in een filmisch avontuur gestort die zoals vanouds lekker spectaculair van opzet is.

De gameplay is grotendeels hetzelfde gebleven; je bent nog steeds aan het klauteren om vervolgens in een shoot-out te belanden, al heb je nu wel meer stealth mogelijkheden. Het rijden met een jeep voegt een nieuwe dimensie toe en is zeker een welkome afwisseling te noemen. Toch blijft het jammer dat je soms meermaals hetzelfde moet doen en dat bepaalde elementen enorm opgelegd worden.

Meer dan in de voorgaande delen is te merken dat Naughty Dog je een filmepos wil voorschotelen. De pacing is er ook naar, omdat er de nodige tijd wordt genomen om de karakters te exploreren. Dit wordt afgewisseld met grootse set pieces die fenomenaal aanvoelen. Het is mooi meegenomen dat de graphics er tot op de dag van vandaag beeldschoon uitzien.

Al met al is 'A Thief's End' een prima afsluiter geworden. Naughty Dog doet de personages eer aan en laat je met weedmoed terugkijken op deze reeks. Maar de koek is nu wel echt op.

Dikke 3,5 sterren.

» details   » naar bericht  » reageer  

God of War (2018) 3,5

10 april, 15:20 uur

"Boy!"

Deze reeks speel ik al sinds de PS2 en met uitzondering van 'Ascension' en de PSP titels heb ik geen deel gemist. Naar aanleiding van de hype was ik dan ook zeer benieuwd hoe deze soft reboot zou uitpakken.

In dit vervolg zie je hoe Kratos samen met zijn zoon op reis gaat om de as uit te strooien van zijn vrouw. Een reis waarvan je op voorhand eigenlijk mag verwachten dat het weer lekker episch zal zijn, maar dat valt nog vies tegen. Hoewel de ingeslagen pad richting de Noorse mythologie zeker interessant is te noemen.

Santa Monica kiest ditmaal voor een semi open wereld structuur overgoten met een RPG sausje. De wijze waarop de gebieden in elkaar steken is knap, maar het merendeel is niet echt memorabel. Met alle collectibles, zijmissies en dergelijke is de speelduur kunstmatig verlengd. Hierdoor voelt het aan alsof je ellenlang hiermee bezig bent; veel van hetzelfde.

Ik mis simpelweg de brute, rauwe Kratos uit de vorige delen. Deze 'God of War' is meer een softe versie van zichzelf geworden. De epische gevechten van weleer zijn ingeruild voor gerecyclede vijanden waar je alsmaar hetzelfde kunstje op moet voeren. Weliswaar oogt de game prachtig en is het geluid heerlijk, echter kijk je daar als fan van het eerste uur zo doorheen. Het slot spreekt boekdelen.

Al met al is dit een degelijk deel geworden, maar de vele loftuitingen dat dit één van de beste games ooit op de PS4 zou zijn, is tamelijk overdreven.

3,5 Sterren.

» details   » naar bericht  » reageer