menu

Hier kun je zien welke berichten ps3me als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Age of Mythology (2002)

5,0
Ik heb mijn cijfer maar verhoogd omdat ik het spel nu weer ontzettend lang zit te spelen en ik er zo veel plezier aan beleef, dat ik er niet omheen kan!

Het spel is gewoon onwijs goed, er zijn natuurlijk de gewone AoE games, maar dit spel heeft zoveel meer te bieden waaronder: god powers, myth units, en ga zo maar door en door! Daarom is dit spel ook geweldig goed, in mijn ogen dan. Het feit dat je complete egyptische, griekse en noorse civilizaties kan bouwen.. maakt het nog 10x beter, maar dat hoort natuurlijk bij Ao games. Met alle gebouwen die je kan maken en units die je kan creëren, zijn er voor mij maar 3 nadelen: Een te korte campaign, een paar maps meer... had ook geen kwaad gekunt. En het jammerst van alle tegenvallers: je kan je town centers alleen maar bouwen op een aangegeven plek. Dat zijn mijn enige kleine minpuntjes .

Verder is deze game gewoonweg super!

Age of Mythology: The Titans (2003)

4,5
De campaign had uitgebreider gemogen, maar toch wel erg leuk!
En natuurlijk de almachtige Titans, het is wel geweldig dat die units er zijn.. maar jammer dat je ze niet even kan uitschakelen, want zodra je de 4e age bereikt... dan moet je hem maken eigenlijk, want anders kan je niet tegen de rest op. Dat is eigenlijk de enige rede waarom ik Age of Mythologie prefereer.

Het spel zit geweldig goed in elkaar met alle 4 de volken: Grieken, Egyptenaren, de Noormannen en de nieuwe Atlantears. De mooie sterke mythologische units zijn ontzettend mooi uitgewerkt en hebben een goed invloed in de strijd!

Assassin's Creed (2007)

4,5
Het spel is goed in elkaar gezet: veel optie's van vrij door de stad tot je missies voor de Assassin orde.

Wereld. 4.5*

Je kunt dus ook free-roamen i.p.v alleen maar missies doen, zo kun je bijvoorbeel: paardrijden van stad naar stad, springen over de daken, de wachters aanvallen en ga zo maar door. Is Super leuk maar 1 minpunt, je kunt geen winkels in etc zoals in GTA, dus een 4.5.

Graphics. 5*

De graphics, het spel staat er bekend om en dat is terecht: het is super. Er is verklaard op verschillende filmpjes en ook tekstverklaringen van de makers van Assassin's Creed dat alles to in de detail is gemaakt en dat je je aan iedere riggel van een huis kunt vastpakken. Dat is ook zo! je kunt je bijna letterlijk overal aan vasthouden, overheen lopen, springen en de natuur is oogverblindend! Dus een dikke 5

Gameplay. 4*

De gameplay is over het algemeen erg goed, alleen reageert Altaïr nogal langzaam, zo kun je je niet snel bewegen in een gevecht en ben je afhankelijk van de block-and-attack moves. Daar is opzich niks mis mee want het zijn erg strakke moves, maar je raakt wel uitgekeken om bij iedere vijand te moeten wachten tot dat hij aanvalt en jij iets terug kunt doen. Tuurlijk kun je ook wel aanvallen zonder af te wachten, maar dan blockt het altijd en mislukt het.
Verder kun je wel erg lekker paardrijden en klimmen.

Missies. 4.5

Erg goede missies, je bent constant bezig om een block uit te spelen en de missies zijn soms best lastig en je moet goed nadenken over welke kant je opgaat om iemand aan te vallen of om dekking te zoeken in verband met het feit dat overal tegenstanders kunnen staan of je kunnen zien.
De missies zijn dus wel goed, maar er zijn 2 minpunten: eenmaal klaar met alle blocken (uitgespeeld) kun je alleen de blocks opnieuw spelen om weer terug te gaan naar de oude tijd. En ten 2e: Het is veels te makkelijk, ik had het in 3 dagen uitgespeeld.

Conclusie:

Ubisoft zet hier een adembenemende en oogverblindende game neer meet veel aanzien, wat terecht is. Het speelt over het algemeen goed en het is super qua graphics, de missies zijn dan minder maar dat word weer opgetrokken door de fantastische free-roaming wereld waar je kan springen over de daken in de steden en kan rijden op je paard door het landschap.

Cijfer: 4.5*

Je kunt hier werkelijk van genieten als je het speelt!

Assassin's Creed II (2009)

Alternatieve titel: Assassin's Creed 2

5,0
Heb het verhaal nu compleet uitgespeeld weet zeker dat er een deel 3 komt, gezien het einde. En ben heel erg blij dat ik dit spel bij een PU abbonement kreeg (speciaal hiervoor lid geworden), ik vind het echt een meesterlijke game!! Deze komt sowieso in mijn top 10.

Er zijn veel pluspunten en vrij weinig minpunten, de pluspunten zijn toch wel:

+ De Graphics, die zijn er echt ontzettend goed uit, wat men ook zegt.
+ Je hebt je eigen stad en kan die opknappen etc. (een mini-economie.)
+ Het verhaal, dit licht ik zo toe.
+ De Mogelijkheid om schilderijen, treasure maps, healt potions en poisen, wapens, ammo en armor te kopen zijn echt supertof.]
+ Het feit dat je kan zwemmen en varen met gondels
+ De puzzels en historische dingetjes zijn ook helemaal top.
+ Het wisselen van Dag en Nacht wat goed werkt.

Het verhaal van AC II is ontzettend goed, ik heb van nature al om de een of andere reden een zwak voor Geschiedenis en vind het dan ook erg interessant. Ik vind het dan ook extreem vet om die gebouwen te zien die echt bestaan en in die oude steden rond te lopen vlak voor de Renaissance. Het eindigt ook in 1499, 1 jaar voor het begin van de renaissance, dat valt heel mooi samen met het feit dat Minerva tegen Desmond zegt: "we leave your world now" etc. Houd dus in dat de goden weg gaan en vanaf de renaissance gingen mensen ook niet meer geloven in goden etc. valt heel mooi samen. ook leuk dat Ezio aan het einde helemaal in de war is door wat Minerva tegen Desmond zegt en dus niet tegen hem terwijl zij de enige in de kamer zijn.

De lengte van de game is ook aanzienlijk verlengt ten opzichte van deel 1, er zijn ongeveer dubbel zoveel memory blocks en er valt nu gewoon veel meer te doen.
het feit dat je nu je eigen stad hebt vind ik helemaal top, je kan het helemaal opknappen etc, de beeldjes die je er moet vinden en puzzels die je moet oplossen om altaÃ%u0192%u0192Ã%u201A¯r's armor te krijgen zijn ook super vet.

Wat ik ook wel heel speciaal vind is "the Truth" dat is een filmpje die je moet unlocken door pieces of eden te vinden in schilderijen. Af en toe echt heel erg moeilijk maar ontzettend vet.

Minpunten:

- Jammer dat je de "Memory Blocks" niet overnieuw kan doen.
- Net als bij deel 1, als je klaart bent kan je niets tot vrij weinig doen.

meer kan ik er niet echt verzinnen.

al met al vind ik dit echt een fantastische game met zo ontzettend veel mogelijkheden en bezigheden dat ik gewoon even moet bijkomen van wat ik net uitgespeeld heb. Je kan nu ook items collecten, feathers, in deel 1 waren het flags, nu feathers waar je bij 50 van de 100 een knots krijgt en bij 100 nog iets anders. Voor mij is dit DE game van 2009 en kan dit game jaar niet meer kapot. 2 ultieme toppers: Modern Warfare 2 en Assassin's Creed II, dit spel verslaat in mijn opzicht MW2 wel, ik vind dit veel vetter en het spreekt mij veel meer aan.

PRACHTGAME!!!

Burnout Paradise (2008)

Alternatieve titel: Burnout Paradise: Remastered

4,0
ik meen het als ik zeg fantastisch!!

je kan zelfs met de SIXAXIS-console sturen door hem te draaien, wat meteen veel en veel moeilijker is.
bij options staat dat.
het is op een gegeven moment erg vervelend om constant te crashen etc. dus die slowmo zoou ook wel een keer uit mogen;)
verder een super goed spel omdat je ook kan cruisen door de stad en door de 'bergen' eigenlijk een paar wegen net buiten de stad.

naar mijn mening een super goede game die alles heeft wat die zou moeten hebben.
ik hoop dat er een vervolg komt op deze reeks met dezelfde opties en gameplay alleen meer auto's etc..
de nieuwe motors zijn ook erg vet alleen jammer dat ze de crash niet laten zien..:( erg jammer maar goed ze kunnen ook niet alles doen naar onze verwachting er zal altijd iets ontbreeken.
een erg vette game voor de ps3 alleen jammer dat er tot nu toe zo weinig goede spellen zijn voor de ps3, ik hoop op meer van dit soort spellen en lekker veel RPG's


een dik verdiende 4.5*

Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

Alternatieve titel: Call of Duty: Modern Warfare - Reflex Edition

4,5
Echt eerlijk waar een super spel, beter dan Cod 5 en daar was ik al door verkocht.

De sluip missies vond ik fantastisch net als het level waar je de tegenstanders moet bombarderen vanuit je vliegtuig met een 15, 50 en 105 mm (als ik het goed heb zo) In ieder geval vond ik alle missies erg leuk, die ene waar je de timer moet uitzetten om te zorgen dat die kernkoppen niet hun doelwit raken is echt wel moeilijk op normal al

De online mode is des te leuker, al die nieuwere wapens :d dat is ook eindelijk is wat anders dan de mp 44 en thompson etc. die iedereen al kent.

Wat mij betreft inderdaad wel The game of the year.
Call of duty 5 is ook zeker een super spel, maar dit deel vind ik toch net wat beter zowel grafisch als het feit dat het nu voor een keertje geen WWII is.
Een dik verdiende 5 en een mooie plek in mijn top 10!
Ben met dit spel nog wel even zoet!

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Alternatieve titel: Call of Duty: Modern Warfare 2 - Campaign Remastered

4,0
De single player van deze game is echt super, mooie levels, vette wapens, coole personages, grafisch echt top en behoorlijk realistisch.

De single-player is net als in Call of Duty 4: Modern Warfare opgedeeld in acts, er zijn er 3 + een proloog. Eerst dacht ik dat ik, net als in cod 4 in de 2e act aan het einde dood ging..... maar dat ging gewoon verder in act 3. Ik vind het wel heel vet dat er allemaal spannings momenten zijn en dingen als de deur openblazen waarna het allemaal in slow-mo gaat etc. echt vet!

Ik heb de Spec-ops missies nog niet heel veel gespeeld, ik ben pas op 1/3e ongeveer. Ik vind het wel leuk, zoals dat level waar je moet racen met die sneeuwscooter en ook het neer snipen van vijanden die komen in waves. echt wel een goed spel dit

Even over de online: ik snap niet dat er nu al mensen zijn die na 1 week van release al in de 1e prestige kunnen zitten en daarvan al in level 20.... ik heb niet vaak commentaar op gamegedrag maar: Verslaafd!!!
Verder is de Multi-player natuurlijk gewoon super vet, je kan zelfs tot level 70 nu en dan gewoon weer lekker 10x prestigen
Een heel groot pluspunt van deze game is toch wel dat je veel meer equipment hebt voor op je wapens, zo kan je een heartbeat sensor plaatsen op een wapen of een heatvision scope. Maar natuurlijk ook gewoon een silencer op je sniper! dat is ook nieuw, nu kan je eindelijk is in stilte snipen. Er zijn nog 2 dingen die ik ontzettend vet vind: Het 1e = Bling, dit is een perk die je kan inschakelen en daarmee kan je bijvoorbeeld en een red dot sight en een heartbeat sensor op je wapen hebben, heel handig.
Het 2e = Akimbo, dat kan je krijgen voor een wapen door een aantal kills met het wapen te krijgen, bijvoorbeeld 150, heb je dat dan kan je akimbo instellen, dit houd in dat je gewoon met 2 wapens loopt, in iedere hand 1, het ziet er verschrikkelijk vet uit en doet heel veel damage... maar heel praktisch op wat langere afstand is het niet... je kan niet richten dus als je word beschoten van veraf moet je gewoon de kleppen openzetten en schieten alsof je virtuele leven ervanaf hangt.

Het enigste minpunt van de game:

- geen echte sniper levels in de online MP

maarja, daar kan een map pack voor komen.

Zoals je kan zien zie ik in deze game veel meer voordelen dan dit ene nadeel wat nog verholpen zou kunnen worden ook! Ik hoop dat mensen hier wat aan hebben .

Mijn cijfer voor deze game: een dik verdiende 5, ik vind persoonlijk dan de sfeer wat minder, maar dat mag een game als deze niet echt deren gezien alle pluspunten die ik er aan zie.

P.s wat zijn die gasten in mp meestal noobies joh een level 38 krijgt 3 kills in 1 match en is meer dan 10x dood gegaan, ik ben level 19 en own ze nog tuurlijk kan iedereen een slechte dag of een slecht potje hebben, maar ik zie het wel heel vaak zeg.. wil haast niet weten wat hun ratio is.

Call of Duty: World at War (2008)

4,5
Ik heb Call of Duty 5 nu maar gekocht en het is een super spel!
Het verhaal had ik in 6 uur ongeveer wel uitgespeeld, maar de online ervaring is geweldig. Dit is een spel wat ik nog wel eventjes zal spelen denk ik.

Call of duty wordt trouwens duidelijk beter dan medal of Honor naar mijn mening dan. In het begin was ik een grote fan van MoH maar nu word ik meer de kant van CoD opgestuurd.

Crouching Tiger, Hidden Dragon (2003)

3,0
erg leuk spel, ik houd wel van ninja's en sluipen etc. alleen was dat level met die heks echt niet te doen. Best een lastig spel!
De graphics waren ook goed en het is goed van de film afgeleid.
Het speelde lekker, dus de gameplay was dik in orde.
Als je het mij vraagt, is dit spel best lastig en kan je er wel even mee door.3.5*** / 7

Dragon Ball Z: Budokai 2 (2003)

2,5
ik ben als grote fan van Dragonball Z erg blij met deze game's met enkele uitzonderingen wat betreft deze en budokai,

in budokai word best veel gescholden emt dammit etc. niet heel erg maar wel veel voor iets wat je in de serie nooit hoort.
deze vanwege dat superirritante bordspel, ondanks dat kan ik wel mededelen dat ik alle 6 Dbz spellen voor de ps2 heb, die voor de ps3 is erg saai het gaat aar tot de cell saga.

Het is overigens bekendt gemaakt dat er nog een laatste spel van Dbz uitkomt voor de ps2 genaamd: Infinite Worlds.
dit is een release only for ps2 omdat veel fans teleurgesteld waren en brieven schreven nadat bandai& atari hadden bekend gemaakt dat tenkaichi 3 de laatste zou zijn van de ps2 reeks maar door alle ophef word dat verandert en komt het alleen voor ps2 om deze fans blij te maken.
er komen lekker veel characters in en het zal mischien met geluk begin 2009 ong uitkomen.
ik denk zelf later maar goed.
er is dus een supergroot verhaal vandaar de naam: infinite worlds, en dus veel characters meer dan 130 zijden ze dat is incl alle transformations en andere charac's en fusions

dat word wachten geblazen en lang hopen

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 2 (2006)

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Sparking! Neo

4,5
Het spel is een verbeterde versie van DBZ budokai 3, en het is een hele verbetering ook!

Ten eerste is in dit spel de vecht techniek als DBZ budokai thenkaichi 3. En de vrijheid tijdens adventure mode van DBZ budokai 3! De extreem goede combinatie maakt dit spel oohh zoooh aantrekkelijk, zelfs nu nog is dit een spel waar je uren van kan genieten. De levensduur van dit spel is vrij goed. Maar als je 2 dagen non-stop adventure mode zou doen dan heb je het wel uitgespeeld. Het is ook gewoon super om te vechten tegen elkaar.
Als het aan mij licht is dit het beste spel van DBZ tot nu toe, daarna DBZ budokai thenkaichi 3 (DBZ infinite world lijkt mij ook erg goed... maar nog niet gespeeld).

Dus: Wat betreft de besturing is het spel perfect, qua graphics ook(maar DBZ tenkaichi 3 toch iets beter maar is ook nieuwer).
De modussen zijn ook geweldig. Dus dit is op het moment nummer 1 in mijn top 10!!! Dus voor iedereen: Kopen dit spel, het is je geld dubbel en dwars waard!

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 (2007)

Alternatieve titel: Dragon Ball Z: Sparking! Meteor

4,5
het is de beste uit de serie, de gameply is heerlijk op de ps2 en buiten dat zijn er super veel characters met heel veel mogelijkheden.

als het aan mijn lag waren alle DBZ spellen zo, het verhaal is overigens ook heel erg groot waardoor je lekker lang door kunt spelen.

alle grote verhalen zitten erin: Saiyan, Frieza, Cell ,Buu, GT.(alleen zit de android saga in de cell saga).
buiten dat zitten er ook kleine buitenstaande verhalen in denk aan cooler en baby vegeta, in 1 word geweldig, alhoewel die kleine dingen wel iets uitgebreider hadden gemogen zoals garlic.
Het is de beste uit de 3 en zijn geld dubbel en dwars waard.

de gameplay ligt lekker je kunt vrij bewegen door de 'arena'(battle landscape) je kunt je ook deels verstoppen als de andere speler zijn lock-on op jou kwijt is en je energie level laag is.
voor mijn part is dit de ultieme DBZ game.

Dragon Ball Z: Infinite World (2008)

Alternatieve titel: Doragon Bōru Zetto Infinitto Wārudo

4,0
Nou, dit spel is een goede game, alleen mist er wel een deel en sommige stukje kloppen niet helemaal met de serie...
Het spel zelf, had ik wel iets meer van verwacht dan over een map rennen als een schaak pion en dan vechten en weer rennen naar de volgende uitdaging. Wat wel verbetert is is dat je sommige stukjes zoals na het gevecht met Frieza en Namek op ontploffen staat, dat je dan moet vliegen etc. naar dat spaceship van Frieza etc.

Dus dit spel is wel de moeite waard, maar de zogeheten "Top" game uit de Dragon ball serie... is het zeker niet geworden voor ps2.. Dat was Budokai thenkaichi 2 en niet zoals volgens de producers genoemd dit spel.

Dus over het algemeen is dit spel zeker vermakelijk, maar lang niet de beste!

Empires: Dawn of the Modern World (2003)

3,5
Tha Luz schreef:
Kan je ook mischien uitleggen waarom je dat vind?
Ben best benieuwd naar deze game.


Dit spel is heel erg wijs omdat, je nu niet een goedkope namaak van AoE speelt, maar dit keer een heel goed spel, wat veel op AoE lijkt met de graphics van AoM dus behoorlijk goed!
Het spel heeft een Aziatische campaign, dat is weer is heel nieuw. En natuurlijk ook met een gewoon westers volk.
Je hebt hier ook leuke ages bijvoorbeeld de Gunpowder age: dus vanaf daar krijgen ze ook pistolen

Het verveeld niet snel en je er lekker in mee gaan, als je het speelt zuigt het spel je als het ware gewoon op. Ik heb dit spel nooit in de winkel gezien, maar heel veel gespeeld bij een vriend, we hebben toen middagen dit zitten spelen.

FIFA 09 (2008)

4,5
De game is een geweldige opvolging van al zijn voorgangers, volgens vele is dit Überhaupt de beste. Dit geld voor mij ook, de gameplay werkt heerlijk en is ook lekker realistisch op de PS3 in ieder geval. Deze versie heeft als grote voordeel het feit dat er super mooie graphics en veel leuke optie's.

De leuke online play is toch zeker een hele erge aanrader zeg!
Je kunt uren lang carierre doen en met 1 speler! Maar ook lekker online tegen mensen vanover de hele wereld, als je het mij vraagt het beste voetbal spel ooit!!

FIFA 2005 (2004)

Alternatieve titel: FIFA Football 2005

3,5
Dit was de 1e Fifa game die ik zelf heb gekocht. En ik was direct verkocht. Ik heb dagen, ik denk misschien zelfs wel een paar weken carrière gedaan, potjes met het Nederlands elftal en natuurlijk zelf een toernooi maken en spelen.
Schitterende voetbal game en met recht een klassieker.
De game heeft veel sterke kanten, mede door de vrij goede graphics en de leuke carrière mode.
De minpunten zijn dat de gezichten van de spelers eigenlijk allemaal standaard zijn, behalve bij de hele bekende zoals Ronaldinho, ronaldo etc.
De gameplay is vrij redelijk, de spelers bewegen niet al te makkelijk, en de meeste lange afstand schoten en vrije trappen vliegen er zonder enige moeite in. Dus dat had wel wat beter gekund.

Dit spel hoort bij de top van Fifa samen met het nieuwe deel 09 en het al weer ouder wordende 08. Wat mij betreft nummer 3. onder de voetbal games.

Graphics 7
Gameplay 7,5
Optie's 8
Replay waarde 9
Realisme 7.5

alles te samen een 7.8 of wel een 8 ( 4**** ).

Godfather II, The (2009)

4,5
Zeker een leuk spel, die graphics vind ik zelf helemaal niet slecht of wat.

De Gameplay is best goed en het schieten en vechten werkt allemaal wel lekker. Het verhaal sprak mij erg aan voornamelijk omdat ik heel erg fan ben the godfather films en ik deel 1 van het spel kapot heb gespeeld.

Wat ik nog het leukste vond om te doen was je eigen familie te maken door mensen erbij te vragen en dan kan je ze verbeteren en wapens geven en in je team doen of iets laten beschermen als je een zaak hebt overgenomen of als het wordt aangevallen.

Dit spel heb ik mij wel even mee kunnen vermaken. ik denk dat ik er ongeveer 20 a 25 uur over heb gedaan om dit spel uitgespeeld te krijgen. Was een zeer leuke ervaring , blij dat ik het gekocht heb.

Een minpunt: de steden zijn wel erg klein, het is niet het New York zoals in deel 1 waar je 5 verschillende stukken had als brooklyn etc.. dit is gewoon heel wat kleiner. alleen miami is wel wat groter en havana stelt ook niet gek veel voor.

Wat ik er wel even bij moet zeggen: Dit spel niet kopen voor 65€ , ik zelf heb Marktplaats afgezocht en dit spel voor 32,50€ kunnen kopen. Voor dat geld is het het wel waard maar niet voor 65€ gezieng de korte speelduur.

Godfather: The Game, The (2006)

Alternatieve titel: The Godfather: Blackhand Edition

4,5
Het spel The Godfather: the game is uiteraard gebaseerd op de film the godfather deel 1. Het verhaal lijkt er sterk op alleen word er nu plaatsgemaakt voor jou. Jij moet de familie corleone naar de top leiden, en dat levert een mooie game op met vele spectaculaire scènes vanuit de film.

het begint met het maken van je eigen karakter, dit kan je zelf bijna helemaal bepalen vanaf het haar tot de vorm van het gezicht en de bouw van je karakters lichaam.

the godfather is grafisch goed maar niet super, dit veranderd voor het spel als je het uitgebreidere deel The Godfather the game: the Don's edition koopt voor de playstation 3.

In de gewone godfather the game voor playstation 2 etc. kan je missies doen en heb je de vrijheid om New York te verkennen uit 1945. er zijn een aantal oude auto's te vinden uit die tijd en ook wat wapens van toen.
Je kunt wapen-upgrades kopen op straat van verkopers die wat verscholen staan. Je kunt ook, als je een respect level omhoog bent gegaan, jezelf upgraden, je kan dan punten uitgeven om jouw mannetje sterker te maken, bijvoorbeeld: je kan een punt uitgeven aan schieten, je kunt dan beter richten of je kan het uitgeven bij gezondheid dus je gezondheid stijgt en je pop wordt sterker.
Ook kan je handeltjes, pakhuizen en compounds ( basis van een rivaliserende familie) overnemen, de handeltjes zijn dan in handen van een van de 4 andere families en het zaakje wordt dus ook bewaakt, zo zal je dus eerst de "bewakers" uit moeten schakelen en daarna moet je eigenaar van de winkel intimideren en overhalen jou wekelijks te betalen voor bescherming.

Je moet, uiteraard, missies halen om het spel te vorderen maar zo zie je dat er genoeg te doen is buiten de missies.

het verschil tussen de gewone editie van the godfather the game en The Don's edition is dat je in de don's editie een paar andere auto's erbij hebt en je kan bijvoorbeeld daken op en er zijn wat andere winkels. buiten dat kan je ook een eigen bodyguard inhuren, de sterkte van die bodyguard hangt af van jouw niveau in de game en je rang in de familie.
En het belangrijkste verschil is toch wel dat het grafisch iets mooier is, het scheelt niet eens al te veel maar wel wat.

Het spel is goed uitgewerkt en ik vind het een super spel. een paar dingen die toch nog beter hadden gekund zijn dan: de graphics en wat meer uitdaging, nu is het namelijk niet zo ontzettend moeilijk.
al met al is het dus een super ver-"gaming" van een super goede film. Het spel is naar mijn mening goed geslaagd.

Guitar Hero: On Tour (2008)

3,5
Dit spel is waanzinnig goed voor een spel op de DS! Normaal vind ik ds spellen niet zo leuk... maar dit spel, is gewoon ontzettend goed, toch vind ik op de Playstation, Wii of Xbox het spel wel 10x vetter.. maar op de ds is het ook erg goed!

En het kost nu 30 euro bij bart smit! (misschien een tip! )

Je haalt wel alles uit je DS, namelijk: je moet de microfoon gebruiken voor de star-power! Het bovenste scherm is om te zien welke kleur noot, en het onderste scherm is om aan te slaan en te "wammen" doormiddel van het kleine plectrum pennetje wat je erbij krijgt!

Je moet alleen wel de DS op zijn zij leggen want het is niet normaal beeld zoals bij alle andere game dus niet zo: ^ maar zo : <

Wat mij betreft is dit gewoon een super spel voor op de DS leuk om in de auto etc te doen, en het verveelt niet snel.

GUN (2005)

Alternatieve titel: GUN: Showdown

4,5
Het is een persoonlijke favoriet kijk maar op mijn top 10, het heeft echte western Muziek.
De paarden lopen lekker en de landschappen zijn supermooi uitgewerkt.
Je moet soms wel even denken waar je heen gaat enzo maar verder is het super.
1 ding dat ik niet snap er is een berg waar je 2 poema's vind maar die gaan ook nooit van die berg af.... nogal vaag.
buiten dat is het super goed.
Het is ook wel realistisch dat je soms kunt worden achternagezeten door bandieten. Die niet altijd komen!
er hadden wel wat meer dorpjes mogen zijn want dit zijn er maar 3 en je raakt daarop snel uitgekeken, daarintegen is het heerlijk om over het landschap te galloperen met je paard.
het geeft een vrij gevoel, je hoeft niet altijd missies etc. te doen.

de gameplay licht erg lekker op de ps2 en de slowmo's onder het schieten inschakelen is erg leuk, je schiet snel mensen neer.

Het verhaal had ook wel iets langer gemogen. was snel klaar maar de freeroam wereld bied genoeg leuks opzich.

een zeker goede aan te raden game een dikke 4.5;)

Heavy Rain (2010)

4,0
Heb de game net uitgespeeld en er is 1 hoofdpersonage doodgegaan en mijn kind is gered. Denk dat ik toch wat andere beslissingen had moeten nemen, dus binnenkort nog maar een keer uitspelen!

Het heeft uiteindelijk wel een indruk achtergelaten en ik zit af en toe nog te denken of ik het wel goed heb gedaan of dat ik misschien beter het een had kunnen doen dan het ander.

Er zit een mode op waarmee je vanaf een bepaald hoofdstuk opnieuw kan spelen wat inhoud dat als bijv. jouw hoofdpersonage dood is maar je wilt dat die juist blijft leven dan kan je dus weer een stuk terug en het rechtzetten. Dit betekent wel dat het verhaal daarna weer wat anders word dan dat je het kende.

Ben over het algemeen zeer onder de indruk van deze game, het heeft dus zoals ik al zei wat achtergelaten bij mij. Ik leefde echt mee met shaun en zijn vader.

Wat de reviews zeggen over het feit dat Heavy Rain af en toe net een film lijkt (is), klopt ook wel, maar het is eigenlijk een interactieve film, je kan veel meebeslissen over wat er gaat gebeuren. Veel stukken kan je ook gewoon lopen en spelen. Het is eigenlijk een beetje half half vind ik.

Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan moet vinden , het is zo ontzettend anders dan ik normaal gesproken speel. Maar toch heeft het iets vets en stpers. Er zit ook zeker een merkbare spanning in vele stukken en de game wist mij echt vast te houden tot het einde.

Er waren, zoals eerder gezegd al wat bugs ontdekt, bij mij ook (jammer genoeg)..
voorbeelden die ik heb meegemaakt:
- Het geluid viel even weg (meestal duurde dit 2 tot 7 seconden ong.)
- De game is 2 maal vastgelopen. (gezien het feit dat dit normaal nooit gebeurt bij mijn PS3 en meerdere mensen het hier al hebben vermeld zal dat wel een bug zijn ), wees niet al te bang, zo vaak gebeurt het niet.

Dit moest toch ook even over HR gezegd worden, verder is het gewoon een hele goede en vooral vernieuwende game.


Van wat ik nu gezien heb vind ik de game een 4 / 4.5 , Ik ga nu voor de 4, dit omdat ik nog niet weet hoe de rest zich afspeelt. Heel veel kans dus dat dit cijfer misschien nog wel drastisch gaat veranderen. Veranderen zal het zeker wel

Medal of Honor: Frontline (2002)

4,5
Ik zal, na wat lovende woorden maar is een recensie schrijven over deze goede game.

Het spel speelt zich in veel verschillende gebieden af namelijk: het strand van Normandië ( Omaha Beach ), Een paar dorpjes in Frankrijk, een grotere stad. Maar ook Nederland ( jaja! ) en dan dus Nijmegen, Arnhem en wat platteland stukken.
Het verhaal is gewoon een paar grote missie's van de geallieerden naspelen met jou character. Bijvoorbeeld: Operation Market Garden.
Omaha Beach etc. etc.
De missies in Nederland vond ik het leukst om te spelen, de steegjes, de mensen in de huizen die echt Nederlands praten. Dat vond ik echt geweldig!

De graphics vond ik best wel goed voor een spel uit 2002!
En de nazi's vlogen niet 3 meter achteruit als je er één neerschoot.
Het enige wat ik wat minder vond is dat de omgeving niet, zoals tegenwoordig, in jouw voordeel gebruikt kan worden. Natuurlijk kan je wel dekking zoeken achter een muur, auto, tank etc. Maar bijvoorbeeld verstoppen en vijanden belagen, dat kan dus weer niet. Maar ja, het spel is inmiddels al wel weer bijna 7 jaar oud.

Zelf vind ik dit eigenlijk de 1 na beste MoH game die er is. De besturing op de PS2 liep lekker, de graphics waren in mijn opzicht best goed en ik heb met dit spel wel een week of 2 vooruit gekund.
Gewoon af en toe een missie, want als je dit spel als hardcore gamer gaat spelen en het van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat gaat spelen... dan is de lol er al snel van af en heb je het spel al veel te snel uitgespeeld. Dan denk ik aan ongeveer 15 uur gameplay.
Dus dit spel is zelfs nu nog voor iedereen geschikt die eens even lekker een goede WO II game wilt spelen. Alleen kan je dit spel niet vergelijken met Call of Duty: World at War..

Kort samengevat: goede graphics voor die tijd, lekkere besturing op de PS2 en een geweldig goede game. 4.0**** ( 8.5)

Mortal Kombat vs. DC Universe (2008)

Alternatieve titel: MK vs DCU

4,0
Nadat ik hier zo lang op gewacht heb, heb ik het spel uitgespeeld.
En ik kan constateren dat dit spel een ontzettend lekker vechtsysteem heeft, de freefall mode en klosekombat mode zijn echt perfect uitgewerkt. De story-mode is alleen zo ontzettend kort en het enige wat je hoeft te doen is een gevecht te doen van circa 2.5 min... en dan weer 3 min filmpjes en dan weer vechten en dat een stuk of 10x per verhaallijn...... Ongeveer een half uur a een uur per kant van het verhaal.... dus niet veel om je mee bezig te houden! Maar de online-mode is echt mega tof en ondanks de korte duur van het verhaal, is het wel een erg goed verhaal en leuk om te spelen, jammer dat je alleen niets hoeft te doen tussen de gevechten door.

De Fatalities en Heroic-Brutalities zijn echt geweldig mooi gemaakt, het blijft dus wel een goed Mortal Kombat spel ondanks de DC helden, het spel is dus gewoon leuk om te hebben, te spelen en online te gaan! Het spel is alleen de dure prijs niet waard, dus een aanrader: wacht even tot hij wat goedkoper is. Je kunt er dus online nog wel even van genieten na het verhaal.

Mortal Kombat: Shaolin Monks (2005)

4,5
het is een erg leuk spel, maar met erg weinig characters.
buiten dat feit licht wel een super leuk konquest gedeelte waar je alleen of met zijn 2en kunt spelen en je een weg door het verhaal banen.

het minpunt is dus te weinig speelbare personen: Liu Kang, Kung Loa, Scorpion en Sub-Zero.

alle pluspunten:

- De gameplay is lekker met leuk verhaal wat goed te doen is.
- Het feit dat dit spel de keuze van konquest alleen of multiplayer bied maakt het erg aantrekkelijk.
- Je kunt je poppetje upgraden met nieuwe fatalities tot betere combo's etc.

reden van mijn hoge cijfer ondanks dit:
Ik heb dit spel heeeeel veel gespeeld met een vriend van mij en heel erg veel lol gehad.
buiten dat zijn deze 4 char's mijn lievelings char's dus maakt het mij niet uit.

Ninja Gaiden II (2008)

Alternatieve titel: Ninja Gaiden 2

2,5
Opzich een redelijk goed spel en het ziet er wel mooi uit en de wapens zijn echt vet zoals die claws bijvoorbeeld.

Maar: waar ik mij mateloos aan kan storen is dat ik op het makkelijkste niveau soms bijna dood ga omdat de balans van de tegenstanders echt niet goed zijn.
Ik zal het uitleggen: Als er vijanden op je afkomen komen ze in eerste instantie altijd met 4,5 of 6 tegelijk, dat is niet erg want dat hoort wel bij een Hack 'n Slash game. Maar wat wel erg is is dat als je aan het vechten bent de ene groep tegenstanders (van dezelfde soort vijanden) veeeel sterker of slapper zijn dan de vorige.. Er is geen goed evenwicht tussen het moeilijkheidsgraad van de vijanden.

De positieve dingen zijn er wel zoals bijvoorbeeld:
- De gruwelijk vette wapens (zoals eerder genoemd) Claws, Samurai zwaard en de Lunar Staff.
- Het sluipen, over een muur heen rennen en balanceren etc is allemaal ook erg vet.
Ook de tussenfilmpjes zijn erg mooi geanimeerd zeg!
En het verhaal is ook best goed, Ryu Hayabusa is gewoon echt een icoon in de gamewereld geworden door de Ninja Gaiden Serie.

dus over het algemeen is het een redelijk spel, de minpunten zijn voor mij wat groter dan de pluspunten, vandaar dus een niet zo hoog cijfer.

Rome: Total War (2004)

4,5
Aangezien ik dit een ontzettend goed spel vind, ga ik maar is een recensie schrijven.

Rome: Total War, een ontzettend goed spel, 3 standaard romeinse facties tot je beschikking. Maar ook de barbaren, Egyptenaren en nog wel een paar. Het genre word hier naar een hoger level getild.
Strategy op zijn best, bouw je legers, maak je steden beter, verover, versterk je familie met echtgenote van je dochters en je eigen zonen, kleinzonen etc en buiten dit alles moet je natuurlijk ook jouw inwoners in je steden tevreden stellen en houden!

Voer missies uit voor Rome beter bekend als S.P.Q.R. en werk je op in de Senaat en bij de massa van het volk. De graphics zijn best goed, alles werkt lekker en de gameplay is heerlijk. Je kijkt, als je het spel speelt, naar een landkaart waar je alle steden ziet liggen en waar je ziet wat van jou is en wat van je "allies" en tegenstanders is. En als je met je legers gaat vechten kan je het automatisch laten doen, of zelf de strijd aangaan en een strategie gebruiken om de legers van je tegenstanders te vernietigen. Op een slagveld, waar je "live-action" ziet.

Alle plus en minpunten nog eens op een rijtje:

+ de gevechten zijn goed, je moet echt een strategie gebruiken.
+ je kan erg lang doen over een campain, je bent niet heel snel klaar.
+ De gameplay werkt goed!
+ Het ziet er allemaal mooi uit.

- Je kan eigenlijk helemaal niet zo heel veel Facties kiezen.
- Met 1x uitspelen heb je alle facties erbij, die je erbij kan krijgen. Je kunt namelijk niet alle Facties spelen bijv. Scythia kan niet en Macedon ook niet.
- je kan de zeeslagen niet zelf spelen.

Dus: een goede game, met veel strategie erin verwerkt.
Veel pluspunten en wat jammer dat als je met 1 factie het spel op short uitspeelt, dat je dan direct alle andere facties hebt. Dat is erg zonde. Maar de gevechten en gameplay maken alles weer helemaal goed! dik verdiende 4.5**** 9.5!

Rome: Total War - Barbarian Invasion (2005)

3,0
Toch wel een stukje minder dan de gewone Rome total war.
Maar ook wel vermakelijk. De grootse gevechten, en strategische zetten zijn gewoon geweldig. Je moet je echt gaan inleven als een soort generaal. Deze spellen zijn absoluut mijn ding. En je kan hier ook gewoon je nog net zoals in het vorige deel je stad onderhouden en je mensen tevreden stellen.

Dus net iets minder dan Rome Total War. Maar zeker niet slecht!

Super Smash Bros. (1999)

4,5
Wat een superspel,

voor die tijd en nog steeds is dit een toppper, een klassieker en een geweldig spel! Met dit spel heb ik mij weken kunnen vermaken, het speelde heerlijk en heb het veel met mijn buurjongen en andere vrienden gespeeld! Het feit dat je net als super smash bros brawl speelt is echt waar, alleen zijn daar de graphics beter en zit er een verhaal mode in... Niet veel veranderd, deze is dus net zo leuk, mischien wel leuker!

Wat mij betreft een super spel!!

WWE SmackDown vs. Raw 2009 (2008)

3,5
Nou, ik heb het spel nou met alle characters uitgespeeld en ik denk dat ik hier maar een soort review aan ga wagen.

Het spel vind ik ontzettend leuk, alleen jammer dat het nogal van korte duur is. Een echte Replay waarde heeft het niet, als je het met alle characters hebt uitgespeeld heb je het ook wel weer gezien. Het blijft natuurlijk wel leuk om af en toe gewoon een cage match aan te gaan of een fatal-4-way. ik vind het goed dat hier best veel personages in zitten alleen mis ik er een paar, zoals: André the giant (als extra personage bijvoorbeeld), Hulk Hogan en The Rock.
Wat ik leuk vind, en dat is dan ook echt mijn mening, is dat je bij een No Disqualification match ook van onder de ring wapens kan pakken zoals een stok met prikkeldraad eromheen of een stoel of mokerhamer etc etc. Met de mode: Road to Wrestlemania kan je met verschillende characters de weg naar wrestlemania afleggen. dat houd in dat je dus opwarm wedstrijden hebt en bepaalde conflicten zich gaan afspelen waar je in verstrengeld gaat raken. In Wrestlemania kan je dan als het ware de strijd met je ergste vijand aangaan en als je wint dan betekent het dat jij de "strijd" / conflict tegen die persoon zo ongeveer hebt gewonnen. Dat is ongeveer het verhaal van het spel, dat kan je dan met 7 verschillende personages doen en dan heb je het ongeveer uitgespeeld.

Grafisch is het behoorlijk mooi, het ziet er best goed uit allemaal en ook verzorgd. Natuurlijk is dat maar een bijkomstigheid en gaat het meer om De Gameplay: de gameplay is wel goed, het speelt best lekker alleen jammer dat je soms met moeite bepaalde moves kunt uitvoeren zoals een Signature move, dat verschilt trouwens wel weer enorm per personage.

De speelduur en Replay-Value:
Alhoewel ik de replay al besproken heb, hier nogmaals.
De speelduur van het spel is niet zo ontzettend lang, na een week of 2 ben je het wel zat en is het niet gek vaak meer voor herhaling vatbaar. Natuurlijk blijft het af en toe nog leuk om een match te spelen. De road to Wrestlemania mode heeft een speelduur van 3 a 4 uur per personage, wat dus inhoud dat je na 15 uur intensief spelen je het spel sowieso "uitgespeeld" hebt. De replay van die mode is niet bepaalt hoog en dan ben je al vrij snel klaar met het spel.
In totaal zal je ongeveer 20 uur plezier hebben met deze game en dan is het wel weer afgelopen. En aangezien de replay-value niet groot is, is dit meer een game om uit de budgetbak te vissen.

De pluspunten:

+ Grafisch goed verzorgd.
+ Behoorlijke Gameplay.
+ Leuk vermaak voor af en toe.
+ Veel verschillende soorten matches (van 1 op 1 tot cage match en No DQ enz.).

De Minpunten:

- Het spel heeft weinig Replay waarde.
- De volle prijs van 65€ niet waard.
- Erg kort vermaak!

Uiteindelijk heeft dit spel een 3.5 verdiend.

X-Men Legends II: Rise of Apocalypse (2005)

4,0
het is een game met mogelijkheden.

je moet het zien als een soort level naar level spel met een team: the x-men, je kan zelf een groep samenstellen en daarmee de levels uitspelen, het is in het begin niet uitdagend maar dat komt opgang als een soort spanningsopbouw.

Er zijn 5 verschillende hoofdstukken.
die hoofdstukken zijn weer onderverdeelt in levels en die levels moet je uitspelen.
vanaf hoofstuk 4 word het moeilijk, je komt moeilijk verder en je denkt even zelfs ik hou op.
het is een uitdagendt spel met een leuke co-op mode.
je characters levellen ook en zo kun je ze nieuwe aanvallen leren en de aanvallen verbeteren.
je kunt ook de outfits veranderen door een hoofdstuk of een bepaald level uit te spelen.
de grapichs hadden wat beter gekund maarja het is ps2 en het was 2005 en nu weer 3,5 jaar later dus eigenlijk wel goed.

er zit 1 minpunt aan: de vijanden zijn niet zo sterk.

kort: een leuke goede game met een goede uitdaging die leuk is om in je 1tje of met zijn 2en te spelen, met een vrij lang verhaal dus gegarandeerd wat gameplezier.
de vijanden hadden wat sterker gemogen en de graphic's een heel klein beetje mooier maar voor dat jaar een pracht game.

cijfer: 4*