menu

Hier kun je zien welke berichten Mafurios als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

All Points Bulletin: Reloaded (2010)

Alternatieve titel: APB: Reloaded

Het spel is echt heel vet ik heb pas 2 uur kunnen spelen maar toch al aardig wat gedaan.

Om te beginnen de character creation is erg uitgebreid je kan praktisch alles zelf instellen behalve kleding dit doe je in het spel zelf door het van vendors te kopen net als wapens er zijn dus ook geen classes maar dat zou ook niet echt bij dit type spel passen lijkt mij.

Er zijn geen NPC vijanden de enige NPCs in het spel zijn civilians die gewoon rondwandelen en rijden en je hebt vendors/mission NPC. Je krijgt de meeste missies via je telefoon van contacten (npc) en in deze missies moet je (politie/crimineel) dan spullen van punt A naar B brengen en soms volgen daar nog een aantal locaties op. Ondertussen krijgt een andere speler (crimineel/politie) te horen dat jij deze missie hebt gekregen en krijgt als missie om jou tegen te houden, alle missies zijn dus pvp gericht de ene keer zul je ook meer tegenstand krijgen dan de andere keer afhankelijk van wie er in de buurt is. Ik heb pas 1 echt andere missie gehad en dat was een soort van zone control.

De handeling van de autos lijkt redelijk goed uitgewerkt te zijn maar door de lag die er op het moment is is dit moeilijk te testen.

Verder heb ik nog niet echt veel geprobeerd dus ik zal later nog wel meer info geven als ik wat meer gezien heb.

Amnesia: The Dark Descent (2010)

5,0
Ik heb nog nooit zoon eng sfeertje gezien in een game, sommige mensen zullen hier serieus een luier bij nodig hebben.

Wat vooral goed is in deze game is dat de personage zelf ook reageert op bepaalde situaties, dit word steeds erger naar mate je meer stress/angst krijgt door te lang in het donker te zitten of vreemde dingen ziet.

Je kan ook bijna alles in de omgeving gebruiken om verder te komen zo kun je bijvoorbeeld alle laden en duren open en dicht maken door te trekken of te duwen ook kun je objecten zoals bijvoorbeeld dozen en boeken gooien of opstapelen om als opstapje te gebruiken.

Ik ga verder niks over deze game vertellen want dit is echt een game die je zelf moet proberen.

Braid (2008)

Alternatieve titel: Braid: Anniversary Edition

5,0
Geweldige game een van de beste originele games die ik de laatste tijd gespeeld heb.
Toen ik net begon dacht ik dat het een soort kunst versie van mario was.
Totdat ik iets verder kwam en alle manieren om de tijd te besturen leerde kennen.
Wat ik ook erg goed vind in deze game is dat het niet te lang door gaat en steeds blijft veranderen, hierdoor is het niet zo lang dat het gaat vervelen en als je nog langer bezig wilt zijn heb je altijd de speed runs en sterren.
Hierdoor heeft het ook nog een goeie replay value ik heb hem in minder dan een week al 2x uitgespeeld waarvan 1x met alle sterren,
Ik moet nu alleen de speed runs nog halen maar dat ga ik zeker doen.

Call of Duty: Black Ops (2010)

2,5
(PC Versie)
Persoonlijk vind ik dat ondanks dit spel redelijk verslavend is dat het kwalitatief niet erg sterk, en dan heb ik het niet over de graphics. Bijvoorbeeld het feit dat je claymores niet precies zo neer kan zetten als je zelf wil als je goed oplet merk je dat claymores altijd op dezelfde punten de grond in gaan. stel je bijvoorbeeld dit voor als een deel van de map http://www.artlex.com/ArtLex/g/images/grid.gif je kan een claymore hier alleen neerleggen op punten waar de strepen kruisen. Hierdoor is het soms niet mogelijk om deze goed te verstoppen wat juist de kracht is van de claymore.

Maar wat vooral een slecht punt is in het spel is dat een server joinen niet goed werkt en om er een te maken lijkt op het moment totaal onmogelijk, bij het joinen werkt het automatisch zoeken naar een game 9/10 keer niet de game is dan of vol of je kan geen verbinding maken met de host. Uit de lijst is wat makkelijker om een game te joinen het probleem hierbij is vooral dat je geen game kan joinen voordat de lijst voor een bepaalde hoeveelheid geladen is. Het grootste probleem wat betreft verbinden zit hem wel in de zombie mode. Deze kun je alleen maar doen met de automatische zoek functie die zoals ik al zei vaak niks oplevert en wanneer deze niks vind krijg je een filmpje waar je bijna epileptisch van word dat je pas na 10 seconden weg kan klikken. Als je dan eindelijk in een lobby komt dan is er nog een aanzienlijke kans dat de countdown blijft hangen op 0 en je alsnog gedisconnect word om vervolgens weer tig pogingen kan doen.

Zodra je eenmaal in een game zit dan wil het meestal wel werken maar er zijn nog steeds veel problemen met lag ook al heeft iedereen een lage m/s (ping) dan nog kan een server constant aan het haperen zijn. Ook hebben veel mensen last ven fps drops die je een behoorlijk nadeel geven als dit online gebeurd, ik heb het hier natuurlijk over high-end game pc's, niet over computers die maar net aan de minimum eisen voldoen.

Zelfs wanneer dit niet het geval is spawn je nog vaak voor, tussen of achter mensen. Heb je vrij weinig keuzes wat betraft wapens wat dan wel weer een pluspuntje is is dat je deze wapens wel qua uiterlijk redelijk goed kan aanpassen met camo, emblems en clantags. Wat erg jammer is dat dit spel geen titles of emblems heeft die je kan vrij spelen door bepaalde acties te maken zoals bijvoorbeeld de 1 shot 2 kills title die je in MW2 kreeg door 2 kills te maken met 1 kogel.

Conclusie:
Het is een matig spel met veel fouten en weinig sterke pluspunten.
Hierdoor krijgt hij van mij een 2,5 met een grote kans op 2,0 als ze de grootste bug niet snel wegwerken.

Cities XL (2009)

3,0
Een goeie god game beter iniedergeval dan de simcity serie. Het was een leuk spel om even te spelen, maar het ging mij toch vrij snel vervelen als je de wensen van je burgers een beetje in de gaten houd heb je zo een kleine stad alleen daarna word het lastig waarneer je de hoger opgeleide mensen naar je stad moet lokken. de executives bijvoorbeeld waren niet snel tevreden ze kwamen en waren bijna gelijk weer weg nog voor ik kon zien waarom, opzich niet zoon probleem als ze gewoon weg gaan maar daarbij halen ze ook nog de reputatie van je stad omlaag. Je hebt ook steeds een bepaald aantal inwoners nodig om nieuwe gebouwen te unlocken, na een tijdje zit je alleen wel met behoorlijk grote tussenstappen waardoor je komt te zitten met een groot overschot aan slecht opgeleide inwoners.

(Dit zou later nog veranderd kunnen zijn aangezien dit al een behoolijke tijd geleden in de beta was maar ik betwijfel het)

Ik weet niet of het kwam omdat ik er niet goed in was of dat het niveau toch behoorlijk hoog ligt maar ik vond het behoorlijk lastig.

Aangezien het toch een mooi spel is met veel opties en handel tussen steden (hier heb ik alleen niet erg veel van getest) geef ik dit spel 3 sterren.

Ik vind alleen niet dat je dit spel echt een MMO kan noemen aangezien je niet echt samen speelt, je kan met elkaar handelen (wat volgens mij ook best klein schalig is maar zoals ik al zei heb ik dit niet goed kunnen testen) en een beetje chatten maar je kan bijvoorbeeld niet met een groep mensen 1 stad runnen.

Wat ook leuk zou zijn is als je de oorlog zou kunnen verklaren en/of elkaar steden op kan kopen om een wereldmacht te worden. Hiervoor zou je natuurlijk wel met meerdere mensen je steden moet kunnen onderhouden anders is het niet te doen om bijvoorbeeld een heel land alleen bij te houden.

Crysis (2007)

Alternatieve titel: Crysis Remastered

2,0
Heb dit spel nu toch meerdere keren geprobeerd te spelen iedere keer omdat mensen zeggen dat het een geweldig spel is maar ik kon er nooit echt van genieten.

Deze game kun je haast geen shooter meer noemen gezien het feit dat het heel veel effectiever is om te gaan slaan en met spul te gooien dan te schieten, ook vind ik de graphics zwaar overrated en dan heb ik het niet over in vergelijking met games van nu maar ook van toen en zelfs oudere games neem bijvoorbeeld Gears of War (2006) ook al was deze game lang niet zo zwaar als Crysis toch vond ik dit een heel stuk mooier. De physics waren ook verre van realistisch.

Maar dat vind ik nog niet eens zo heel belangrijk ook al zijn dat toch wel de punten waar deze game om bekend staat. Een belangrijker punt vind ik de gameplay zoals ik al zei is het naar mijn mening amper een shooter aangezien kogels gewoon niet effectief zijn verder sprak het verhaal me totaal niet aan er waren voor zover ik gezien heb geen interresante personages en de free roaming was eigenlijk maar een illusie voor zover ik het gezien heb is het toch wel erg linear.

Als deel 2 net zo word dan ga ik die nog niet eens illegaal downloaden.

Duke Nukem Forever (2011)

2,5
De one-liners zijn geinig maar (over)gebruikt.

De graphics zijn matig op een afstand lijken ze redelijk maar kom je in de buurt dan zijn het allemaal geblokte lijntjes. Ook werkt de Vertical sync niet hierdoor gaat het spel verschrikkelijk laggen.

De gameplay is even grappig tot je door de duke mansion heen bent daarna is er niet echt veel meer te doen. Je krijgt echt heel veel van de opvulstukjes waarin je in een "arena" opgesloten word en een paar minuten aliens van je af moet schieten, hier zit vrij weinig variatie of uitdaging in en nadat je dit een paar keer gedaan hebt word het gewoon iritant en het komt vaak voor.

Het spel is ook niet altijd duidelijk zoals bij een "puzzel" waarin je een kant van een container moet laten zakken door tonnen in de container te gooien had ik niet toevallig een paar levels geleden in een loading screen gelezen dat blauwe tonnen zwaarder waren dan andere tonnen dan had ik daar best wel eens vast kunnen komen te zitten aangezien er verder niet echt iets leek aan te geven dat dit de container naar beneden zou houden.

De boss fights zijn ook saai het is gewoon rondjes rennen tot de duke zich weer cool voelt even snel schieten rinse-repeat totdat de grote gast dood is.

De wapens zijn saai er zijn maar weinig leuke wapens en de enige die ik tot nu toe heb gezien is de shrink ray verder is alles wat ik gezien heb vrij standaard en de devastator vind ik niet echt boeiend.

De gadgets zijn niet echt nuttig duke vision is de enige die je nodig hebt, bier en steroids zijn meer irritant dan nuttig en mijnen zijn effectief maar raken zelden meer dan 1 tegenstander en de pijpbommen zouden handiger zijn als je ze niet handmatig af zou moeten laten gaan.

De multiplayer is ook niet heel interresant iedereen is duke je kan geen andere personage kiezen wel kleding maar daarvoor moet je behoorlijk veel van de singleplayer gespeeld hebben verder kun je wel levels halen maar voor zover ik weet is dat alleen status.

De npcs zijn altijd waardeloos en gaan meestal gelijk dood.

Conclussie:
Een matige tot slechte game met veel opvulstukjes en weinig echt interresante gevechten, grappen, items of wapens.

Ik raad aan om dit op easy te spelen want op hard ga je gewoon te snel dood en dat past niet echt bij een spel waar je een zwaar superieure soldaat speelt.

Waar ik op hoopte:
Een game met superlompe en vooral fun wapens en een duke die bijna onoverwinnelijk is en nog een explosie op pointblank kan overleven. Dat je met de grootste tegenstanders op de vuist kan gaan zonder al te veel moeite en dat dat dan ook wel redelijk vaak voor zou komen.
Gewoon een simpel spel met veel humor en harde actie moeilijk past gewoon niet bij deze titel anders hadden ze je gewoon een HP inplaats van een EGO balk moeten geven.

Freelancer (2003)

5,0
Geweldig spel ik heb het net uitgespeeld en ben nu de discovery mod aan het proberen die nog meer vrijheid geeft dan het normale spel. Grafisch is het spel niet slecht maar ook niet echt bijzonder, het spel is natuurlijk ook al best weer oud en het gaat natuurlijk vooral om de gameplay.

De gameplay is echt de reden waarom dit spel van mij 5 sterren krijgt en dan vooral door de vrijheid die je krijgt. Het hele verhaal is eigenlijk alleen een intro die veel mogelijkheden van het spel laat zien en dan vooral het verschil tussen de rogues/piraten en police/navy/bountyhunter etc. Maar om goed verder te kunnen na het einde van het spel zou ik wel wat mods instaleren. Persoonlijk vind ik het het leukst om online te gaan spelen, het nadeel hiervan is wel dat je helemaal overnieuw moet beginnen maar er zijn meestal wel wat mensen die je op weg willen helpen.

Ik raad dit spel zeker aan iedereen aan die van een goeie space rpg houd. Naar mijn mening zou EVE hier nog wat van kunnen leren.

5/5 een van mijn favorietenPS

Starmaster501 schreef:
kan iemand mij helpen? nadat je met die vrouw gevlucht bent van die basis waar de professor zat moet je naar planeet leeds. die vrouw die bij je hoort zegt dat ik met een vriend daar moet praten een schip kopen een een job doen. ik praat met die gast en hij zegt dat ik een schip kan krijgen in new londen vanaf daar zit ik vast want op new londen kan ik ook niets

EDIT: duiderlijke": mission 4 after meeting van pelt


De man die je naar new london stuurt doet dat alleen maar als aanraden het is ook niet verplicht om een nieuw schip te kopen wel handig natuurlijk want je houd het niet lang vol met je oude schip.

Grand Theft Auto IV (2008)

Alternatieve titel: GTA IV

2,0
Ik vind dit de slechtste GTA van de serie iniedergeval voor zijn tijd.

In GTA 4 waren de missies redelijk tot saai en eigenlijk vaak nog eenvoudiger dan GTA 3 missies. Free roaming in GTA 4 is even leuk maar gaat vrij snel vervelen gezien het feit dat er niks te beleven valt en de omgeving verschrikkelijk eentonig is.

Neem nou GTA 3 deze liberty city is mooier dan de stad van GTA 4 als je kijkt naar de omgeving in plaats van de graphics het was ook de eerste 3D GTA waardoor alle missies nog origineel waren.

Dan heb je GTA VC hier heb je ongeveer hetzelfde als in GTA 3 alleen in een compleet andere omgeving geen grote stad maar een mooi tropisch eiland wat ik vooral goed vond aan deze game was dat je ook echt iets aan je geld had voor bijvoorbeeld het kopen van huizen en bedrijven dit was een gigantisch plus punt. Natuurlijk ook niet te vergeten is de toevoeging van motoren en helicopters (zoals jullie misschien al wel weten er is al een bestuurbaar vliegtuig in GTA 3).

De naar mijn mening beste van de serie GTA SA deze game heeft de meest afwisselende omgevingen waardoor free roaming bijna nooit gaat vervelen verder heb je nog de bende oorlogen en de vele verschillende missies.

Natuurlijk ook niet te vergeten zijn de oudere 2D GTA 1-2 het was echt geweldig om voor het eerst door een open stad heen te lopen en rijden en met allemaal vette wapens kon spelen de politie was ook redelijk uitdagend toen. Zelfs nu is GTA 2 nog een super goed spel (voor de mensen die hem nog willen proberen je kan hem gratis downloaden als rockstar classic).

Terug naar GTA 4, in vergelijking met deze oudere delen is GTA 4 de enige die totaal niks nieuws brengt op een paar minimale dingetjes na, de graphics zijn misschien mooi maar het zijn dan ook alleen maar flat gebouwen waar je constant tegenaan kijkt.

InFamous (2009)

5,0
Echt een super vet spel, ik heb het net uitgespeeld.
Ik vond dit spel echt zo vet dat ik een halve dag aan een stuk door aan het spelen was om te kunnen zien hoe het afliep.
Ik ga het dan ook zeker nog een keer spelen maar dan als bad guy ik vraag me af hoeveel impact je keuzes hebben op het spel.
Maar wat ik vooral vet vond was het rennen over de daken en het springen en grinden tussen de daken door en over de rails.
Nog een goed punt is dat je altijd ruim de tijd krijgt om aan een nieuwe kracht gewend te raken.
Maar ook de minimap waarop je alles kan zien zoals de brokstukken en locaties van satellietschotels.

Zelfs voor je beperking word een duidelijk reden gegeven zoals dat je kortsluiting maakt als je gaat zwemmen en dat auto's exploderen als je erin zou gaan zitten.

Het enige wat ik slecht vond aan de game waren de waardeloze nederlandse uitspraken en dan vooral die fotograaf die praat als een extreem nichterige homo.

Ik ben nu bijna klaar met het oplossen van de laatste misdaden in alle wijken ik ben alleen bang dat daarna de hele stad misdaad vrij zal zijn.
Nouja mocht dat gebeuren dan kan ik altijd nog wat onschuldige burgers gaan terroriseren hehe.

Verder had ik nog een vraag die ook een beetje een spoiler is:
Weet iemand wie de "boss" is in de alternatieve tijdlijn?

En nog een tip:
Je kan apparaten opnieuw opladen nadat je ze leeggezogen hebt met je basis bliksemstraal kijk wel uit dat sommige apparaten exploderen als je ze te ver oplaad zoals bijvoorbeeld auto's. (Ik raad aan om lampen te gebruiken aan het licht kun je hierbij makkelijk zien of er nog electriciteit inzit en er kan ook een behoorlijk grote hoeveelheid in.

InFamous 2 (2011)

5,0
Beste superhero game allertijden!

Deze game is echt een meesterwerk alles wat in deel 1 ontbrak is hier toegevoegd.
Het verhaal is geniaal en veel sterker dan in deel.
Morele keuzes zijn hier ook wat beter uitgewerkt, meer situaties en af en toe een mooi twijfelgevalletje waar een klein beetje slecht zijn erg verlijdelijk is.
Je hebt veel meer krachten tot je beschikking en je kan altijd terug wisselen naar een oudere kracht mocht je daar de voorkeur aan geven, dit is vooral later in het spel erg handig.
Maar ook echt een leuke toevoeging is de AMP het melee wapen, deze zul je veel vaker nodig hebben dan je zou verwachten als je deel 1 gespeeld hebt.
De vijanden en bondgenoten hebben in dit deel ook veel meer diepgang en het voelt niet meer alsof je er altijd alleen voor staat.

Bijna vergeten, de graphics zijn ook prachtig.

Ik heb hem nu net een paar minuten geleden op hard uitgespeeld met goed karma.
Ik ga niks over dit spel spoilen,5 deze moet je echt zelf proberen.

Nu ga ik denk ik even deel 1 met slecht karma uitspelen zodat ik die savegame mee kan nemen naar deel 2.

Plants vs. Zombies (2009)

3,5
Heb hem bij de intertoys gekocht uit de koopjes bak vooral eigenlijk omdat ik het doosje vet vond.
Vond het een vermakelijke game maar als ik even iets anders te doen heb leg ik hem zo weer aan de kant en ik heb toch liever spellen wat meer tijd ingestoken word.

De humor is leuk, de planten zijn voor zover ik gekomen ben allemaal bruikbaar en er is genoeg uitdaging ook de mini-games waren leuk maar misschien een beetje aan de simpele kant.
Waar ik na een tijdje een beetje tegen aanliep is dat je na ieder level weer je hele verdediging opnieuw op moest bouwen, logisch natuurlijk anders zou je al snel niks meer te doen hebben maar ik had er al vrij snel niet echt veel zin meer in.
Het was mijn 5 euro iniedergeval zeker waard en ga hem ook vast nog wel een keer uitspelen.

Pokémon Heart Gold (2009)

Die arme koe die toch steeds weer word uitgemolken kunnen ze het arme beest niet een keer in vrede laten rusten aka plat spuiten.
Deze serie is nu toch echt ver over de datum.

Maar als ze er dan toch mee door moeten gaan maak er dan iets compleet nieuws van laat de spelers die beesten direct besturen inplaats van deze zwaar verouderde turn based gevechten het enige wat nog een beetje interresant is aan deze games zijn de vaak goed verstopte geheimen maar dat is nu ook wel genoeg gebruikt, ik zeg niet dat ze het vanaf nu weg moet laten dan zou er helemaal niks meer overblijven, maar gooi dat ouwe vecht systeem nou eens overboord. Deze spelen zijn zo simpel en graphisch zo laag dat je het met game maker beter zo kunnen doen.

Begrijp me niet verkeerd ik heb hier vroeger veel tijd aan besteed en vond het echt een vet spel maar dat was een dikke 13 jaar geleden en er is bijna niks veranderd sinds de originele red en blue.

Pong (1972)

5,0
Rujar schreef:
(quote)


Wat een geweldige post!

Maar goed spel is ook echt slect! En ik ga deze ook zeker niet in perspectief plaatsen!


Ja inderdaad echt verschrikkelijk slect!

Zeker voor een spel van die tijd, dan verwacht je toch minstens zoiets als Pro Evolution Soccer 2010...

Maar serieus hoe kun je de voorvader van alle moderne games zo slecht vinden.

Wie deze game niet kan waarderen heeft totaal geen verstand van game geschiedenis.

Red Dead Redemption (2010)

4,5
Ik heb het spel nu eindelijk wel voldoende gespeeld om het te kunnen beoordelen en ik moet zeggen ik ben zeer tevreden over deze game het is echt Rockstars redemption want als ze deze verpest hadden dan zou ik niet snel meer een game van ze kopen maar in dit geval kan ik niet wachten tot hier een vervolg op komt. De reden waarom dit spel zoveel beter is dan GTA naar mijn mening is vooral veel meer sfeer veel interessante personages en dan heb ik het niet alleen over de hoofd missie gevers maar ook alles wat je langs de weg tegenkomt, prachtige omgevingen en natuurlijk gewoon de vrijheid om goed of slecht te worden.

Er zijn natuurlijk ook een paar minpunten, af en toe worden dingen onzichtbaar of glijden er in een keer mensen of dieren voorbij maar dit gebeurd vrij zelden, dat je cowboy niet kan zwemmen heb ik geen moeite mee ook al verzuipt hij wel heel erg snel maar dat je paard niet kan zwemmen vind ik wel slap ik ben nu al een paar keer een goed paard kwijt geraakt omdat het beest het water in liep en dan zat ik er niet eens op er zou geen reden moeten zijn dat dat beest dan verdrinkt. ook slome npcs waren behoorlijk irritant maar deze zijn makkelijk bij te houden door X ingedrukt te houden (A voor Xbox gebruikers). Ook krijg je soms wel erg makkelijk een bounty als je perongeluk op het verkeerde paard stapt en dit niet simpel opgelost kan worden door af te stappen.

Dan heb je natuurlijk ook nog het jagen wat wel grappig is maar waar je niet heel veel aan hebt voorzover ik tot nu toe heb gezien kun je helemaal niks bereiken met collectables zoals huiden, planten en goud deze kun je in de winkel verkopen maar dat was het dan ook.

Als ze de volgende dingen zouden verbeteren dan zou dit zo een 5* game worden voor mij:
Zoals ik net als zei het jagen zou een nut moeten hebben.
Een bountyhunt zou wat interessanter zijn als je rond moest vragen aan mensen om je doel te vinden.
Paarden zouden moeten kunnen zwemmen iniedergeval als er niemand op hun rug zit.
Misschien 1 extra trein maar dit maakt mij niet heel veel uit ik ga toch altijd liever te paard.

Shank (2010)

5,0
Heerlijke ouderwetse sidescrolling beat 'em up game.
Het vecht systeem is simpel, soepel en zwaar over de top!
De wapens zijn bruut en allemaal zeer goed toe te passen in bepaalde situaties, alleen met de uzi kon ik niet echt veel.
De graphische stijl is erg mooi en passend bij het spel, als het levensecht zou zijn geweest zou het lang niet zoon leuke sfeer hebben gehad.

Er is ook een co-op mode, deze werkt erg goed en vooral de bosses zijn zeer goed gemaakt deze zijn een stuk lastiger en leuker dan de single player bosses, vooral omdat je bij deze ook echt samen moet werken want anders zijn de meeste bijna niet te doen.
Het enige nadeel is dat je in de co-op geen wapens vrij kan spelen, dit kan alleen door de single player te spelen ik raad dus sterk aan om deze eerst te halen, bepaalde costumes kun je wel halen in co-op en er is ook een speciaal costume dat je krijgt aan het einde van de co-op.

De game duurt ook niet te lang in ongeveer 4~5 uurtjes ben je wel door beide verhaallijnen heen als het veel langer zou duren zou het waarschijnlijk gaan vervelen, maar ik ben dan ook zo iemand die zoon speel in een keer uit wil spelen.

Ook leuk trouwens dat er een costume is van:
Hero to the downtrodden! Vanquisher of evil! Dispenser of justice!
Yes you guessed it right its... He-man!
...
...
...
or was it Deathspank?

Star Trek Online (2010)

3,0
Een redelijke Star Trek game maar het had echt veel beter kunnen zijn ik heb het nu een aantal uren gespeeld als een federation character en als een klingon het was allebei ongeveer hetzelfde ik vond het wel grappig dat je op de brug van je schip kon lopen alleen jammer dat als je op een klingon schip naar de brug gaat er een star fleet crew zit. de tutorial is redelijk interessant maar niet heel anders dan een standaard mmorpg tutorial gewoon simpel en duidelijk veel meer maakt het ook niet uit, waar ik me alleen wel gelijk al aan stoorde was het combat systeem ik hoopte dat je op de grond of in ruimteschepen in firstperson rond kon lopen en dat je 3rd person misschien aan kon zetten voor de grap maar. Het combat systeem voor ground missions is een beetje als in iedere andere mmorpg je kiest een skill uit je skillbar en die gebruik je net als in bijvoorbeeld wow, het gedeelte dat je in het ruimteschip zit is wel wat interessanter je kan bijvoorbeeld je schild verdelen over je schip als bijvoorbeeld je voorste schild bijna kapot is kun je wat energie uit je linker rechter en achter schild halen om deze te versterken, je kan ook kiezen waar je je energie vooral voor wil gebruiken wapens, schilden, snelheid of alles evenveel, je phasers en andere wapens gebruik je op de standaard manier gewoon met een knop in je skillbar. Wat ook wel grappig is is dat als je even speelt je ook een paar extra belangrijke leden voor je crew krijgt een tactical, engineer en science officier krijgt deze kunnen je helpen in ruimte gevechten en in grond gevechten met verschillende vaardigheden zoals bijvoorbeeld schilden van je schip in de ruimte of persoonlijke schilden op de grond op te laden. Zodra je in warp gaat kom je op een soort map vergelijkbaar met mount and blade voor de mensen die dat kennen, de andere spelers kun je wel zien en tegen ze praten maar je kan ze niet aanvallen er vliegen een paar vijandelijke npc's rond die je aan kunnen vallen als je te dicht bij vliegt maar dit gebeurd vrij zelden. Redelijk vaak zie je enemy signals hier kun je naartoe vliegen om deel te nemen aan een gevecht in een lege ruimte er zijn altijd wel een paar van dit soort gevechten bezig en zijn spawnen op random plaatsen op de map. verder gebeurd er niet veel ik heb in ongeveer 20 uur spelen 1 keer een nood oproep gekregen van een schip maar toen ik bij het schip aankwam had iemand anders de missie al gedaan. Ook bijna ik een keer naar een ander gebied gegaan waar je alleen kon verkennen je kwam steeds anomalie's tegen die je kon scannen om bepaalde items te krijgen of het kon een planeet zijn waar je naartoe kon vliegen deze hadden dan altijd een missie voor je die opzich vaak nog wel interessant waren de ene keer moet je goederen bezorgen de andere keer een mijnwerker kolonie beschermen tegen vijanden ook moest ik een keer aan boord gaan van een ruimte station om te onderzoeken waarom er niemand aanwezig was dat was wel een aparte missie omdat er geen tegenstanders waren alleen een verhaal waar je steeds wat meer over te weten kwam.

Het is geen top game maar wel redelijk ik geef hem een 3*

Tibia (1997)

4,5
Geweldig spel en zeker niet omdat het zo mooi is. Wat zo goed is aan deze klassieker is de omgang met andere spelers en npc's, omdat bij de npc's moet je echt tegen ze praten om erachter te komen wat ze kopen of verkopen of wat voor quests ze aan te bieden hebben. Bij spelers is het dat je nooit weet of je ze kan vertrouwen en dan heb ik het niet over een simpele trade scam, maar juist over het feit dat ze je vermoorden of bestelen je hebt natuurlijk ook vriendelijke mensen maar maak je de verkeerde mensen kwaad dan kun je maar beter niet meer alleen reizen. Ook moet je uitkijken voor mensen met een lager level deze kunnen je nog steeds afmaken als hun wapen of magie skills hoger zijn dan die van jouw het enige wat level zegt is hoe snel ze standaard kunnen lopen en hoeveel hp/mana ze hebben maar dit is vrij onbelangrijk als iemand weet hoe hij met een zwaard en schild om moet gaan of ieder ander wapen. Wat ook bijzonder is in deze game is dat je een spreuk in de chat moet typen om deze te kunnen gebruiken deze kun je natuurlijk ook op een hotkey zetten.

De wereld vond ik ook erg goed dit kwam omdat hoe verder je de wildernis in kwam hoe gevaarlijker het werd en je wist van te voren nooit wat je tegen zou komen in het volgende gebied vooral ondergrondse gangen vond ik goed uitgewerkt viel je in het verkeerde gat dan was je zo dood en in dit spel word de dood niet makkelijk vergeven je raakt hier aardig veel skill punten bij kwijt, een deel van je pantser en je bags deze blijven wel in je lijk liggen voor een tijdje zodat je het weer op kan halen maar iedere andere speler kan dit ook al gelijk stelen als je hier te lang over doet zal je lijk na een korte tijd beginnen te rotten als dit een bepaald punt haalt dan zul je het lijk niet meer leeg kunnen halen.

Items die in de map zijn neer gelegd verdwijnen pas tijdens een downtime deze was toen ik nog speelde maar 1 keer in de week. Hierdoor heb je mensen die hun items over de map verstoppen om ze ter plekken te kunnen gebruiken in plaats van ze steeds weer heen en weer te moeten slepen, dus als je een beetje rondkijkt vind je af en toe nog wel eens een paar waardevolle spullen.

Net als in iedere andere F2P MMORPG heb je natuurlijk premium functies in Tibia bestaan deze uit extra gebieden om te verkennen met natuurlijk de monsters en quests die bij deze gebieden horen ook heb je promotie classes, extra spells en de mogelijkheid om een huis te huren hier kun je je verdiende items tentoonstellen om te showen aan vrienden en vijanden of je kan een guild house huren waarvan je de kamers kan onderverhuren aan guildies.

Het spel is misschien compleet in 2D heeft geen geluid en matige animatie's maar omdat het rpg element in dit spel zo goed is uitgewerkt krijgt dit spel van mij nog een hoog cijfer het is tot vandaag de dag nog steeds de beste MMORPG die ik ooit heb gespeeld en ik heb toch wel ongeveer de halve lijst van mmorpg.com afgespeeld en nog wat die daar niet bij stonden, maar ik heb nooit meer dat echte rpg gevoel gehad dat deze game wel gaf.

Als je dit spel wil proberen moet je het wel een eerlijke kans geven aangezien het in het begin nogal langzaam opgang komt, ook kun je een van de vele private servers proberen als je gelijk in de actie wil maar dan gaat het rpg gedeelte wel een beetje verloren en dat is toch zeker het sterkste punt van deze game.

Trine (2009)

Alternatieve titel: Trine: Enchanted Edition

4,5
Geweldig spel goeie graphics en unieke gameplay.
Het verhaal was niet heel bijzonder, het deed een beetje denken aan mario wel wat meer verhaal natuurlijk, maar toch de hele tijd dat je weer net iets verder naar het artifact moet zoeken zonder het ooit echt te pakken te krijgen. Ook was het een beetje vreemd om steeds nieuwe krachten uit een schatkist te halen ik had eerder verwacht dat je deze van een nieuw artifact zou krijgen.

Wat ik wel erg goed vind is het RPG element het halen van levels en het verzamelen van trinkets om je character(s) te verbeteren. Dan heb je natuurlijk ook nog een aantal handige spells en skills die behoorlijk goed met elkaar samengaan. En niet te vergeten de physics. het enige wat er een beetje aan ontbreekt is dat als je voorwerpen tijdens het zweven loslaat gaat alle momentum verloren en valt het gelijk recht naar beneden.

Een goed spel maar toch vond ik Braid een net iets betere platformer, maar dan eigenlijk alleen omdat ik deze vaker overnieuw heb gespeeld en daar heb ik bij dit spel niet heel veel zin. de levels zijn behoorlijk lang en je kan het niet even snel tussen door doen aangezien de levels behoorlijk lang zijn en je niet op de helft op kan slaan om het later af te maken. Dit probleem had je niet bij braid daar waren de levels kort en kun je bij ieder stukje stoppen.

Iniedergeval een dikke 4,5 en ik raad dit aan iedereen aan die van platformers met een beetje RPG houd.