menu

Hier kun je zien welke berichten TonyTHorror als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Maple Story (2003)

5,0
Maplestory, ongeveer 4jaar geleden heb ik het ontdekt en sindsdien heb ik er ontzettend veel tijd in verloren.
Waarom? ik weet het antwoord daarop niet zo snel.

Allereerst is het stijltje geniaal, kiddy graphics en makkelijk op te pakken maar toch erg diepgaande gameplay.
Het 2D gegeven was voor toen ontzettend speciaal, extra knap dus dat ze een wereld hebben gecreeërd die levendig aanvoelt en groots.
De verschillende klassen stellen niet zo veel voor, met laatst de piratejob erbij waren er voorheen slechts 4 soorten waaruit je kon kiezen, de bekende warrior, mage, thief & bowman.
Ieder met een 2e, 3e en 4e job.

Maar die 4e job is niet haalbaar voor de normale gamers, deze game is een echte grind-game, uren trainen om een level omhoog te gaan.
Dat is echt het enige minpunt voor mij, het duurt zo lang.
Gelukkig kregen we toen de private servers, OdinMS bv, met z'n 8keer exp was die nog steeds zwaar maar al een stuk toegankelijker.
Helaas is het overgrotedeel van de servers nu bar en bar slecht.
En ben ik er mee nu helemaal mee gestopt.

Maple is een heerlijke MMORPG die voor mij erg speciaal is.

Mark of Kri, The (2002)

3,0
Niet helemaal hoe ik het me herinner.

Toch een wat achterhaalde game. De combat werkt wel, maar je attacks kennen weinig kracht. Alsof je niets raakt, best vreemd en lastig uit te leggen. Laat ik het maar op weinig 'impact' houden. Wat ik vroeger leuk vond aan de demo hiervan was je tegenstanders hun ledematen ontnemen. Dit voelt tegenwoordig wel wat minder aan, stuk minder voldoening haal je eruit. Het gebeurd wat vlug en de graphics dragen er niet echt aan bij.

Verder is de sfeer wel top! Mooi level design, vrolijk en kleurrijk, staat een beetje in contrast met de actie die juist heel bot en grof is. Erg geinig gedaan. Het werkt allemaal prima, de combat met je 4 verschillende druktoetsen is vrij uniek en werkt ook wel, dit zou in meerdere games toegepast moeten worden, erg vlot!

3*

Marsupilami: Hoobadventure (2021)

3,5
Toffe platformer. Kleurrijke look, vrolijke soundtrack en speelt bovendien zéér smooth. Gebruikt veel platform-elementen die we de laatste jaren vaker voorbij hebben zien komen, voegt in dat opzicht weinig aan het genre toe, maar games voor de breedte moeten ook op waarde worden ingeschat. Wel aan de korte kant, maar als liefhebber van de meer casual platformer, voldoet dit verder precies aan mijn eisen.

Medabots: Metabee Version (2003)

Alternatieve titel: Medarot 2 Core: Kabuto Version

3,5
Altijd al een interessante game gevonden. Het battle systeem werkte lekker en bood een opvallend verschil met de pokemon formule. Ik weet niet in hoeverre het overeen komt met andere RPG's, want daar ben ik echt niet in thuis (geduld van een klapperende eierstok).

Vele uurtjes aan verspilt vroeger en met veel goede herinneringen dacht ik er laatst aan terug. Één van de voordelen van een 90's kid waren al die leuke shows, toch