menu

Hier kun je zien welke berichten Florsi Florsa als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Assassin's Creed (2007)

Alternatieve titel: Assassin's Creed (Director's Cut Edition)

4,5
Eén van de beste games in de gamegeschiedenis, dunkt me.

En dat in meerdere opzichten. Het grootste pluspunt van Assassin's Creed is de ongekende vrijheid. Elk gebouw beklimbaar, iedereen is omver te duwen en alles werkt fijn mee. Ook het vechten verloopt zeer mooi. Ten tweede de graphics, het ziet er ook nog eens retestrak uit. Ten derde, je voelt dat Ubisoft tijd in deze game heeft gestoken. De historische context et cetera geven de game meer diepgang.

Het grootste minpunt is waarschijnlijk dat er zoveel over gepraat werd, dat de verwachtingen te hoog lagen (niet in de laatste plaats Ubisofts eigen schuld). Assassin's Creed is namelijk in geen enkel opzicht moeilijk en wordt na verloop van tijd behoorlijk eentonig. Het fiet dat de cutscenes niet te skippen zijn doet de replay ook geen goed.

Al met al toch een hele vette game en ik hoop op een minstens net zo gave sequel.

Battlefield: Bad Company 2 (2010)

4,5
Geweldige game.
Geweldige animaties.
Geweldige humor.
Geweldige graphics.
Geweldige destruction.
Geweldig gevoel.
Geweldige maps.
Geweldige karakters met geweldige voice-acting.
Geweldige game.

Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

Alternatieve titel: Call of Duty: Modern Warfare - Reflex Edition

4,5
Call of Duty 4 heeft mij zeer aangenaam verrast. Kort voordat ik aan dit meesterlijke spel begon speelde ik CoD 5, die mij een beetje tegenviel. Nogal veel van hetzelfde, en hoewel ik erg van WO II spellen houd, was het een beetje een matig spel. Vandaar dat ik ook niet al te veel verwachtingen van dit spel had.

Maar wát een campaign heeft CoD 4! De levels zijn bijzonder goed gevarieerd; dag en nacht, het Midden-Oosten en Oost-Europa, de S.A.S. en U.S.M.C., brute schietscènes en sneaky stealthmissies; alles wordt bijzonder slim afgewisseld, waardoor dit spel me geen minuut heeft verveeld. Infinity Ward deinst er zelfs niet voor terug een missie te laten spelen die zich 15 jaar geleden afspeelt (superlevel trouwens, schitterende sfeer).
Het verhaal is ook behoorlijk geloofwaardig en ook dat is prettig. Daarnaast zijn de karakters goed, en zitten de graphics uiteraard mee.
Het enige minpunt vond ik dat de laatste level(s) (vanaf de achtervolging) minder origineel en realistisch zijn dan de missies ervoor.
Desondanks een absolute topper en één van de beste campaigns die ik ooit heb gespeeld, durf ik wel te zeggen.

Call of Juarez: Bound in Blood (2009)

4,0
Een meevaller; de graphics zijn erg goed, het verhaal is een zeventje en hoewel erg repetitief is de gameplay ook nog best leuk, met bijvoorbeeld het nieuwe cover system.

Far Cry 2 (2008)

2,5
Ik had meer van dit spel verwacht. Misschien ben ik er wel te snel mee gestopt, maar ik weet eigenlijk niet een uitzonderlijk goed punt te noemen. Dit spel ziet er niet heel erg mooi uit, het rijden gaat niet zo mooi (je stuurt heel hoekerig) en het schieten is ook een beetje bagger.
Er kan vrijwel niks kapot, wat misschien wel niet zo belangrijk is, maar wat wel vrijwel elk spel tegenwoordig heeft.
Daarnaast ontbreekt realisme ook nog (kogels uit je been halen, wel leuk bedacht, maar doe mij dan maar de goede ouwe medikit. Dat pretendeert tenminste niet realistisch te zijn.).

Lord of the Rings: Conquest, The (2009)

Ik snap absoluut deze hoge stemmen niet. Ik ga zelf niet stemmen, omdat ik het spel maar zo'n drie heb gespeeld, maar wat viel dit tegen zeg. Poeplelijke graphics, een lelijke voice-over, domme machines die (volgens mij) niet in het boek noch in de film voorkomen, verder een beetje in het rond hakken (lees klikken), het spawnen slaat nergens op en verder is het gewoon geen ruk aan. En dat terwijl ik toch echt een Lord of the Ringsfan ben. Grote tegenvaller.

Serious Sam: The Second Encounter (2002)

Alternatieve titel: Serious Sam

4,5
Dít is nog eens een spel. Wat een heerlijke oneliners!
"Hey! Didn't I kick your ass two rooms back !?"
Het spel dat alle andere spellen overbodig maakt.

Tom Clancy's H.A.W.X. (2009)

Alternatieve titel: Tom Clancy's HAWX

3,5
Wel een aardig spel. De graphics zijn vanaf 3 km hoogte prima, alleen is het van dichtbij (1 km of lager) niet erg mooi, gewoon google-earth achtig met hier en daar een 3D-gebouw. Ook is het spel niet heel erg realistisch, maar ik denk niet dat dat wat uitmaakt, aangezien het verder erg leuk is. Op hard is het misschien net iets te makkelijk, misschien dat elite leuker is.
De variatie in de missies is ook wel aardig, er zijn verschillende typen zoals alle vijandelijke troepen vernietigen, een bepaald vliegtuig escorteren, troepen begeleiden of radars uitschakelen.
Hoewel je aardig wat missies hebt, heb ik de campaign in ongeveer 5 uur wel uitgespeeld. Klein minpuntje dus.