menu

Hier kun je zien welke berichten jellecomicgek72 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Tamagotchi (1996)

1,0
Pfff.. oja dit spel herrinner ik me nog wel. Als je het teminnste een spel kan noemen. Heb het echter nooit héél veel op de gameboy gespeeld maar een kameraad van mij had dit spel toen op de gameboy color en het was echt frustrerend gewoon. Dat ding liep om de 3 seconden te piepen dat ie weer eten moest hebben. Ik weet nog wel dat ik toen ook een tijdje zo'n apparaatje had in de vorm van pikachu van pokemon. Als je hem een tijd geen eten gaf dan sterfde ie en was het game over. Echt klotedingen.


1*

Team Fortress 2 (2007)

3,5
Review: Team Fortress 2

In TF2 kies je uit het blauwe of het rode team, waarin ieder verschillende characters in zitten waaruit je kunt kiezen. De grafische stijl van TF2 is leuk en doet erg veel denken aan een Disney Pixar animatiefilm qua omgevingen, graphics en characters.

De Gameplay werkt simpel: knal iedereen verrot. Nou is TF2 alleen maar een online game maar daar is ie ook voor gemaakt want erg veel hersenactiviteit vereist TF2 niet.

Als je begint met spelen zie je 3 deuren voor je. Op deze manier kies je dus in welk team je wilt horen. In ieder team kun je kiezen uit 3 verschillende soorten characters. Je hebt de offense waar je 3 characters kunt kiezen. Je hebt de Defense, de Support en de Offense die ook elk 3 characters bevatten. De wapens zijn erg leuk bedacht. Zo heb je in iedere classe weer andere wapens waar andere wapens die uitgerust zijn op je character. In totaal zijn er dus 9 verschillende character's waaruit je kunt kiezen. Je hebt de: Scout, Soldier, Pyro, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper en de Spy.

De omgevingen zijn opzich best simpel en je zult tijdens het spelen ook merken dat deze game puur voor de fun is gemaakt voor mensen die even snel een uurtje hersenloos willen knallen.

Het schieten en het richten werkt niet echt erg goed. Vaak is het gewoon doelloos erop los knallen in de hoop dat je wat lui raakt. Je zult ook merken dat de instap in TF2 best groot is want de meeste mensen die dit spel spelen weten allerlei truukjes om te kunne winnen en kills te maken dus je zult hier echt tijd in moeten steken wil je goed zijn in TF2.
In TF2 kun je eigenlijk alleen maar Deathmatch spelen en ik moet zeggen dat dat erg snel gaat vervelen als deze vorm van gameplay je niet aanstaat.

Je zult ook merken dat niet veel mensen deze game online spelen met als gevolg dat de maps af en toe erg leeg zijn. Dit is dan ook echt een Love it or Hate it game, Voor mij zit dat er een beetje tussenin. Ik vind TF2 tof omdat de grafische stijl mij heel erg aanspreekt. Maar desondanks mag je niet klagen want liefhebbers kunne zich met TF2 erg lang vermaken als het moet.

Eindbeoordeling:

Gameplay: Snelle gameplay, voornamelijk veel doelloos geknal. Het is ook alleen maar knallen, knallen en nog eens knallen. Als dat je ding is moet je Team Fortress 2 gaan spelen.

Graphics: Er cartoon-achtig en doet ook veel denklen aan een Disney Pixar - animatiefilm. De Graphics zijn aangenaam.

Geluid: De voiceacting klinkt leuk. De guns klinken goed. Ik kan er niks verkeerds over zeggen.

Houdbaarheidsdatum: Dit is niet een game die je erg lang achter elkaar speelt. Meer een tussendoortje als je even hersenloos wilt knallen. Maar als je de gameplay aangenaam vind kun je jezelf best wel een paar weken vermaken met Team Fortress 2.

3,5*

Texas Chain Saw Massacre, The (2023)

4,0
Ik ben inmiddels al een aantal dagen flink in de weer met deze game. Had deze al een tijdje op de rader staan mede ook omdat ik groot fan ben van met name de eerste film uit 1974. Dit is multiplayer only, net zoals Friday The 13th van een aantal jaren terug. In totaal zijn er dacht ik 3 maps en je kunt kiezen tussen 2 kanten. De familie, bestaande uit Leatherface, de kok, The Hitchhiker, Sissy en Johnny. Tegenover staan er vijf tieners die zich moeten zien te verstoppen of door tactisch spelen uit de map proberen te ontsnappen wat in deze game simpelweg kan als je de exit weet te vinden. Het verschil met een Friday The 13th bijvoorbeeld want ik pak die er toch even bij als het ware is dat je in deze game veel minder verstopplekken hebt, Als Leatherface of een ander familielid je ziet is het gewoon een kwestie van wegrennen en via gangetjes proberen weg te sneaken want zonder dollen, met name in het grote huis in de map is het een groot doolhof.

De game neemt u ook niet mee aan het handje door aanwijzingen te geven waar de victims zijn als je een van de familieleden bent, het is echt een kwestie van zelf uitzoeken als het ware. Een van de familieleden doet helemaal niks. Dit is de opa en heeft een bepaalde hoeveelheid bloed nodig om tot leven te komen. Als familielid moet je dit verzamelen en steeds naar hem toebrengen in het grote huis en als deze mijnheer de juiste hoeveelheid bloed binnen heeft gekregen door middel van het verzamelen en consumeren van de bloedzakken kun je als ander familielid steeds aanwijzingen krijgen waar de tieners precies zitten. Heel handig want soms loop je als familielid echt in cirkeltjes rond steeds omdat de maps vrij groot zijn en redelijk complex in elkaar zitten met waar de tieners allemaal onderdoor, over en langs kunnen sneaken. Oja en dan the man himself, Leatherface. Het is echt heel gaaf om als hem te spelen. Hij voelt echt groot en zwaar aan als je hem bent. En als de chainsaw eenmaal op gang is gekomen dan rijgt ie elke tiener aan gort, althans, als je een beetje weet hoe je goed met hem overweg kunt want de tieners zijn wel een stuk sneller dus speel het slim en tactisch. Het geeft gewoon een kick om als hem te spelen en al helemaal als je een kill weet te maken als hem. Deze game heeft veel potentie dat merk ik nu na een paar dagen ermee bezig te zijn geweest. Wel is er een beetje weinig content nog, slechts 3 maps als ik het goed heb en in de toekomst wat extra game modes erbij zou ook geen verkeerde toevoeging zijn. Maargoed de game is net gelanceerd dus wie weet wat het nog goed brengen. Alsnog een korte singleplayer campaign lijkt mij wel gaaf, is helaas ook nooit gebeurd bij Friday The 13th en die game is volgens mij ook helaas in een eenzame dood gestorven dacht ik. Of dat bij deze game ook gaat zijn, geen idee, hoop van niet want op het moment vermaak ik mij hier prima mee. Het lijkt een nieuwe trend te zijn de laatste jaren, online games van 80s horror slasher films. Friday The 13th, Evil Dead, Texas Chainsaw Massacre en ergens dit jaar zou Killer Klowns From Outer Space ook nog uit moeten komen. Zelf blijf ik hopen op ooit een Nightmare on Elmstreet game maar dan hopelijk wel een singleplayer ervaring, lijkt mij heel gaaf.

THE FINALS (2023)

Ja ik heb vanavond de game gedownload en heb net een paar potjes gedaan. Je hebt drie game modes. Cash (gewoon cash verzamelen), Tournament, wat meer Team Deathmatch achtig is en Bank it, wat ook weer cash verzamelen is binnen een bepaald tijdslimiet. De game ziet er op de ps5 schitterend uit, het heeft een bepaald stijltje dat me doet denken aan de game Mirror's Edge, hele strakke en felle kleuren overal, vind het wel wat hebben. Het speelt behoorlijk als Call of Duty,een franchise die ik al een tijd achter me heb gelaten dus over het algemeen is deze game voor de meeste mensen wel makkelijk om op te pakken. Ik ben eigenlijk niet meer echt een online multiplayer gamer, mijn gamesmaak is de laatste jaren gewoon wat veranderd maar deze THE FINALS is zeker leuk om af en toe wat potjes te doen. Geen idee of ik dit op de langere termijn ga blijven spelen maar een leuke game voor tussendoor

Theme Park World (2000)

Alternatieve titel: Sim Theme Park

1,5
Kan me het spel nog goed herinneren. Ik speede dit spel pas voor het eerst toen ik een jaar of 12 was en toen kende ik RCT al 3 jaar. Ik moet zeggen dat het irritant was. Het park was véél kleiner dan bij RTC en het zag er veel lelijker uit. Ook die zwarte bal in je scherm die dan de hele tijd riep: 'Je hebt het maximale voorzieningenniveau bereikt. Verwijder er een paar.' Arrgg! Vreselijk irritant vond ik het. Nee niet leuk.

1,5*

This is Football 2005 (2005)

Alternatieve titel: TIF2005

3,0
Kan me nog goed herinneren dat ik in 2006 met m'n ouders op vakantie ging voor 2 weken. Ik wou destijds m'n PS2 meenemen maar toen we eenmaal op bestemming aan waren gekomen kwam ik erachter dat ik hem gewoon was vergeten, helemaal niet meer aan gedacht.. Toen daar een PS2 gehuurd voor 7,50 per dag ofzo en de enige game die je erbij kon krijgen was deze This is Football. Ik ken me d'r niet meer veel van herinneren maar ik weet wel dat ik een hele week lang binnen in de in het huissie heb gezeten om dit spel te spelen. Ook puur omdat er niks anders was om te spelen. Na 4/5 dagen waren me ouders het zat en moest de PS2 weer terug maar ik was zo addicted geraakt, ook omdat het in die 2 weken heel veel regende weet ik nog wel dat er simpelweg niet veel anders te doen was. Van die foto's daar ken ik me ook nog wel wat van herinneren ja. Wel vreemd dat de serie na dit deel gestopt was maarja in datzelfde jaar kocht ik ook PES 2005 en dat was natuurlijk veel beter en epischer, helemaal plat gespeeld toen. Als ik nu een cijfer zou motten geven als ik het nu weer zou spelen zou het waarschijnlijk een 1* ofzo zijn omdat het natuurlijk compleet verouderd is maar omdat ik er door die week zulke goede herinneringen aan over heb gehouden geef ik het nog wel een 3*

Tom Clancy's The Division (2016)

3,5
Heb er sinds gisteren een aantal uur inzitten nu... Laat ik eerst een beginnen door te zeggen dat de game er echt prachtig uitziet, ik merk niks van een downgrade die er schijnbaar is geweest voor deze game. Ook het upgraden werkt voor mij altijd het meest verslavend in dit soort games, misschien niet zoals in een Destiny waarin ik echt constant het gevoel had dat ik maar bezig moet zijn om nieuwe loot te verzamelen etc, dat heb ik hier minder. Het is misschien gek maar deze game doet me ook nogal vaak denken aan een Infamous, maar dan zonder de powers, zelfs de vijanden doen me soms denken aan Infamous. Ook de a.i. van de tegenstander is erg goed te noemen, je word gewoon voor je flikker geknald als je 1x vergeet dekking te zoeken, het is telkens je eigen stomme actie als je neergaat. Toch ben ik wel benieuwd hoe lang deze game leuk blijft zonder dlc. Bij Destiny was ik al binnen 2 weken uitgekeken op de huidige game en toen bleek de Taken King nog vele malen interessanter te zijn als de kale Destiny zelf, ik heb een gevoel dat dat bij The Division ook gaat zijn, dat je toch genoodzaakt bent om de dlc aan te schaffen om het op langere termijn boeiend te houden. Opvallend weinig berichten hier trouwens nog, alsnog weinig animo voor deze game ondanks de hele hype, of is dat het misschien?

Tomb Raider: The Angel Of Darkness (2003)

0,5
Review: Tomb Raider: The Angel of Darkness

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dit is het slechtste spel dat ik in heel me leven gespeeld heb. Ik kreeg dit spel als begingame bij me Ps2 en heb er nu na 6 jaar nog nachtmerries van omdat dit spel zó ontzettend slecht was.
Allereerst de controls. De controls is zo'n beetje het slechtste wat je kunt krijgen in een game. Voorbeeld: je wilt springen naar een hoger gedeelte in het level dan draait de camera met jou mee dus je springt bijna altijd mis of opeens een hele andere kant op.

Wat ook kut is is dat je een rand of richel maar voor een bepaalde tijd vast kunt houden of je stort ten gronde. Hoe slecht willen ze een game maken?
Wat nog meer een groot minpunt is is dat de hele game nergens op slaat. Kom op eerst kun je nog geen deur openmaken, je trapt 3 keer tegen een bewaker/wachter aan en dan is het van I feel a bit stronger now het slaat gewoon helemaal nergens op.

Wat nog meer een minpunt is: Steeds als Lara Croft tegen een muur opspringt ze van die irritante oversekste geluiden maakt. Ik kreeg er na een tijdje echt knallende koppijn van en geil was het allesbehalve.
Wat nog meer irritant was was het vecht en shietsysteem. Het probleem was was dat je tijdens het schieten niet goed kon richten dus je liep maar wat in het rond te zwaaien met je geweer maar je raakte meer lucht dan gasten.
Ook het vechten ging echt héél erg sloom en het werkte gewoon niet. De AI was om te janken in deze game echt om te JANKEN!!
Je stond vlak naast een gast en soms moest je ergens langssluipen. Je stond gewoon op anderhalve meter afstand van een gast en hij zag je nog niet. Echt beroerd dus.
Wat nog een minpunt was is dat het zich allemaal afspeelt in grote steden en de Game heet toch duidelijk Tomb Raider! De steden waren zo saai en inspiratieloos als het maar kon en er gebeurde werkelijk niks maar dan ook helemaal niks. Zelfs in een gemiddelde aflevering van Inspector Gadget gebeurd nog meer.

Door de slechte besturing werd je soms ook helemaal gek! Je moest echt goed kijken. Er was zo'n level in allerlei grafkamers en grafstenen en je flikkerde er de hele tijd af omdat de verdomde controls gewoon bar en bar slecht zijn.
De game was ook dood en dood saai. Af en toe gebeurde er gewoon een half uur helemaal niks. Ben regelmatig in slaap gevallen tijdens het spelen. Mens ergje niet spelen op een saaie zondagmiddag buiten in de regen met me kanarie is nog intressanter dan dit. Er was niks maar dan ook niks aan.

Ook de eindbaasgevechten waren zó simpel en saai als het maar zijn kon. De tranen rolde over me wangen zo slecht als dit was.

Dit spel krijgt ook de welverdiende 0,5*

0,5*

Toy Story 2 (1999)

Alternatieve titel: Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue

4,0
ik heb deze game vroeger helemaal kapotgespeeld. Ik was toen ook echt een die-hard toy story fan haha. Verder leuk spel, nogal eenvoudig maar weet er verder niet veel meer van. Mischien een keer downloaden.

4*

Transformers (2004)

2,0
Mwaaa, wel aardig allemaal. Deed allemaal erg denken aan de tekenfilms van vroeger en qua grafisch gezien was het voor die tijd echt fantastisch. Maar goed, de besturing was zoals hierboven mij al gezegd is veelste ingewikkeld en te stroef. Als je sprong leek het net alsof je los kwam uit de modder zo houterig waren de controls. Het was niet héél slecht maar middelmatig.

2,5*

Transformers: The Game (2007)

1,0
Review: Transformers The Game

Toen in 2007 de film uitkwam die ik echt héél erg Dope vond heb ik daarna voor 60 euro deze game blindelings gekocht. Dit doe ik niet nog een keer....

We beginnen met de gameplay. Het is zó saai en simpel, eentonig (noem het maar op) als het maar zijn kan. Je hebt de Decepticon kant en de Autobot kant en beide modes zijn gewoon vreselijk saai.
Als je de autobots kiest moet je vaak gewoon iemand beschermen van de Decepticons. Vaak is het zovan: Ga van punt A naar B en schakel alles en iedereen uit.

Dat is ook het enige wat je doet in de game. Als een ADHD patiént simpelweg in het rond slaan. De Graphics waren héél erg stoffig. De autobots en deceptics zagen er op zich wel mooi uit maar de de stad waarin je rondbanjerd is werkelijk zó saai als wat. Je loopt rond op zoek naar points waar je je missie kan starten en pats, boem, bam opeens zijn daar vijanden. Het slaat gewoon helemaal nergens op.

Je kan dus als autobot of decepticon ook in een auto of ander voertuig veranderen. Dit gaat met één druk op de knop maar de besturing jonge... wat slecht
Het sturen gaat niet goed en als je ergens tegen aan botst zie je niet eens een deuk of barst in een gebouw terwijl je wel alles kan slopen.

Wat ik ook echt héél irritant vond dat waren die gevechten. Als je je buiten de gevechtszone bevond verscheen er een timer in je beeld en als je niet snel genoeg weer in de gevchtszone was was je game over en moest je weer opnieuw beginnen. Hoe kut kan een game zijn?

Ik werd ook (maar dat zal wel aan mij liggen) echt misselijk van deze game. Dat veranderen van robot naar auto ging veelste snel en gaf een draaierig gevoel bij mij dus werd ik een keer tijdens het spelen compleet misselijk. Nou dan heeft een game bij mij al snel het dieptepunt bereikt.

De game duurt ook veelste kort 5 uurtjes en je hebt het wel weer gezien en er zit niet eens een multiplayer in
Nee deze game kan ik aan niemand aanraden.

1*

Transformers: War for Cybertron (2010)

4,0
Review: Transformers: War for Cybertron.

De verrassing van 2010 voor mij.

Transformers: War for Cybertron is voor mij de verrassing van 2010. Had er een aantal maanden geleden een trailertje van gezien en het leek me wel wat. Toen de game een 8,8 in de PU kreeg heb ik hem meteen in huis gehaald en daar heb ik geen seconde spijpt van gehad. De game speelt zich af op de thuisplaneet Cybertron. De openingscene zag er al goed uit. Je ziet een beetje hoe het eraan toegegaan is met de Transformers. Je ziet space en daarna komt er een cutscene waarin je Megatron ziet die een bepaald goedje heeft genaamd de Dark Energon dat hij wil gebruiken om de macht op Cybertron over te nemen. De Autobot's gaan proberen hem tegen te houden. De singelplayer bevat 2 verschillende campaigns. Je begint met de Decepticon campaign als je over de helft bent kun je ervoor kiezen om over te stappen naar de Autobots campaign en zo kun je de hele tijd switchen tussen de campaign's. Als je een missie begin kun je dus kiezen uit 3 verschillende Autobot's of 3 verschillende Decepticon's. Hangt ervan af welke campaign je speelt. Wat heel erg goed is aan het spel is dat alle bekende Autobot's en Decepticon's erin voor komen. Elke robot heeft dus ook z'n eigen wapens bij zich en je kunt natuurlijk transformen van robot naar voertuig en andersom. Dit werkt echt erg goed en erg vloeiend en het transformen ziet er vet uit.

De missie's bestaan vaak uit het rondlopen door gangen heen, het overhalen van hendels waardoor weer een deur of poort opengaat en enorme waves van vijanden zien te overleven. Vaak merk je al dat zelfs als je de game op easy hebt staan dat je toch wel vaak kapotgeknald wordt. Je zult ook echt vaak dekking moeten zoeken want je levens gaan snel eraf. Ze komen er na een tijdje wel weer bij maar dan moet je even wachten. Heel vaak worden levels ook afgesloten met een boss fight. Soms kom je echt enorme eindbazen tegen die je hersens wel even zullen doen kraken. Je zult de manier moeten vinden om een eindbaas te verslaan en vaak is dat, rondvliegen en alle kanonnen op z'n rug uitschakelen en ondertussen natuurlijk ervoor zorgen dat je zelf niet voor je flikker wordt geknald. Het moeilijke van dit spel ligt het in het vinden van je wapens. Je hebt dus een hakwapen bv een bijl of een zwaard wat dus goed van pas kan komen als je geen guns meer hebt of je kogels op zijn. Ook als je transformt tot een auto kun je ook nog met rakketten knallen.

Dan is er nog een multiplayer en die multiplayer staat als een huis, die is echt heel goed. In de multiplayer begin je met een standaard robot en namate je verder levelt kun je perks instellen, je Transformer customizen en je kan je eigen Transformer bouwen. In de MP zitten de standaard modes zo heb je de Deathmatch, Team Deathmatch en nog een aantal andere modes. Activision heeft echt goed werk verricht met de multiplayer want het is echt erg verslavend allemaal. Ik speel voornamelijk Deathmatch en daarin kun je knallen totdat je 20 kills hebt. Je hebt Team-Deathmatch en verder een soort van capture the flag mode. Wel erg standaard modes maar het werkt erg verslavend. Bv, je gaat bijna dood, transform je snel en je peerd hem gewoon. Dit is zo'n multiplayer die eeuwig houdbaar is. Eigenlijk heeft de game niet echt grote minpunten. Het enige wat zo kan bedenken is dat het af en toe een beetje druk wordt op je scherm en het wordt op ten duur wel veel van hetzelfde maar dat is alles eigenlijk. In mijn ogen is dit een topgame geworden.


Conclussie: Transformers: War for Cybertron is je 60 euro meer dan waard. De beide campaign's duren zo'n 8 uur (hangt ervan op welke moelijkheidsgraad je de game speelt) en daarnaast krijg je nog een hele toffe multiplayer die je wel een paar maanden bezig houd.

4,5*