menu

Hier kun je zien welke berichten jellecomicgek72 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Mafia II (2010)

Alternatieve titel: Mafia 2

3,5
[Review]

Ziezo, net Mafia 2 uitgespeeld dus hier volgt dus de review. Mafia 2 is een vervolg op een van de grootste cult-klassiekers in het genre van de free-roaming games. De game heeft maar liefst 7 jaar op zich laten wachten en eindelijk is ie er! Maar is Mafia 2 wel een echte free-roaming game? Ikzelf vind van niet. In deze review zal ik dat uitleggen. Het probleem zit hem in het steeds weer de lineare route volgen naar je objective toe. Je objectives worden namelijk net zoals in GTA4 met een rode stip op de kaart aangegeven dat betekent dat er daarnaast niet echt veel te doen is. Als je wilt free-roamen kan het wel maar vroeg of laat zul je toch verder moeten in het verhaal want naast de story-missions zijn er dus geen side missions en ben je dus constant bezig met één verhaal. Is er dan helemaal niks te doen in Mafia 2 buiten de missie's om? Jawel, je kunt b.v kleren kopen, een hotdog naar binnen werken en je kunt in de game gaan zoeken naar Playboys. Het probleem is dat die dingen maar voor één of twee keer leuk zijn. Behalve die Playboys zoeken, dat blijft leuk hehe. Maargoed daar ga je ook niet constant naar op zoek want je wilt gewoon de game spelen.

De sfeer in Mafia 2 is echt perfect. En het straatbeeld is ontzettend realistisch weergegeven. De game ademt gewoon de jaren 50 sfeer uit. Hoe het straatbeeld is weergegeven, de personages, die typische gangster humor, het klopte gewoon allemaal. Ook echt geen scripted events. Ik zal een voorbeeld geven: ik liep dus een een keer naar m'n appartement toe om een andere jas aan te doen. Onderweg op de trap stonden er 2 agenten op een deur te beuken dat er iemand moest open doen. Toen ik weer terugkwam stonden ze er nog en op dat ogenblik beukten ze de deur open. Echt ontzettend goed gedaan allemaal. Het vetste in Mafia 2 zijn nog wel de schietgevechten. Echt ontzettend gruwlijk. Je zult merken dat je tijdens een vuurgevecht veel minder kogels kan vangen dan bv in een GTA. Als je 1 keer van dichtbij goed geraakt word met een handgun kun je dus bv al dood zijn. Ontzettend realistisch dus. Ook de impact die de kogels hebben is erg goed gedaan. Als je geraakt wordt of je schiet iemand neer voel je als het ware echt de kogels. Je zult dus ook gebruik moeten maken van het coversysteem. (dat trouwens perfect werkt door middel van het auto-aim systeem wat in Mafia 2 wel goed werkt) Wat niet erg goed is is de AI van je tegenstander. Ik stond bv een keer vlak voor een gast en toen duurde het 3 seconden voor hij in de gaten had dat ik er überhaupt stond. Je vijanden gaan ook niet goed in dekking had ik het gevoel. Nope, de AI in Mafia 2 is niet de beste die je in een game tegen zult komen. Verder vond ik het autorijden in het begin echt wennen en het is ook heel anders dan in GTA. Als je bv een auto wilt jatten zul je hem eerst moeten openkraken.(je kan natuurlijk ook gewoon de ruit inslaan) Dan krijg je een minigame te zien waarin je met 2 lockpins een slot moet kraken wat met name in het begin ontzettend frustrerend kan zijn. In het begin lukte het me echt niet. Ook als je te hard rijd en je krijgt politie achter je aan zullen ze niet meteen op je gaan knallen. Je kunt ervoor kiezen om je tegen de arrestatie te verzetten of een bekeuring op te lopen. Orgineel en niet vergelijkbaar met GTA waarin de politie direct als een malle op je gaat lopen knallen.

Dan... de bugs! Ja, bugs zitten er in Mafia 2 en niet zo'n beetje ook. Ik heb de ps3-versie gespeeld en ik ben heel wat rare dingen tegengekomen. (Joe die tegen me zat te praten maar die ineens weg was, Auto's die ineens verdwijnen, af en toe heel veel lag) En ook de graphics op de ps3 zijn niet de mooiste die je ooit tegen zult komen. (Komt ook omdat ik Mafia 2 op een normale breedbeeld tv heb gespeeld. (Op een hd tv zal het er ongetwijfeld mooier uitzien.) Je zult echt merken dat de game het best tot z'n recht komt op een hd tv. Ook miste ik het groene gras in de game. De xbox en de pc versie hadden alletwee mooi groen gras maar op de ps3 versie zag het er niet uit. Leek net alsof er iemand met een grasmaaier overheen was gegaan. Ja, Mafia 2 is goed maar het is niet de klassieker waarop ik gehoopt had. Ook de lengte van de game klopt niet. In de PU stond dat je er 25 á 30 uur over deed om de game uit te spelen zonder side-missie's. Maar na 14 uur ongeveer is de game afgelopen dus weet niet waar ze dat vandaan hebben gehaald? En juist doordat er geen side-mission's zijn is de game ook korter dan een GTA maar dat maakt het nog niet minder leuk. Zie Mafia 2 als een lange gangsterfilm. Je speelt hem 1 keer maar na een hele lange tijd krijg je toch weer de neiging om hem een 2e keer door te spelen. Ookal is het alleen maar om alle Playboys te vinden.

4*

Mafia: Definitive Edition (2020)

4,5
Vandaag uitgespeeld en het waren echt weer heerlijke game uurtjes. Vanaf begin tot eind zat ik helemaal in het verhaal zonder dat ik ook maar n enkel moment uit het verhaal getrokken werd, gewoon constant een hoog tempo in de missies en de opbouw van het verhaal hoe jij jouzelf opwekt in hogere rangen binnen maffioso is erg goed uitgewerkt. Ik geef ook toe er zaten uiterst frustrerende missies bij zoals die race en een van de laatste missies in zo'n pakhuis, man, ik heb wel aardig wat lopen vloeken toen. Verder vind ik Tommy ook gewoon een dope character, en uberhaubt hadden bijna alle characters wel wat. Ik geef wel toe dat ik bijna niet ge freeroamed heb tot op heden omdat ik zo ontzettend in het verhaal gezogen zat dat ik dit op een later moment nog wel een keer ga oppakken. Het heeft voor mijzelf niet echt een toegevoegde meerwaarde om alle comics te gaan zoeken, het rondrijden blijft wel leuk en vooral nu je ook op motoren kunt rijden wat heel tof is maar dit pak ik op een later moment nog wel een keer op, er komen simpelweg veel te veel games uit. Deze remake krijgt van mij vier en halve ster.

Mario Kart DS (2005)

2,0
Wel grappig maar niet heel speciaal ofzo. Wat ik altijd al irritant heb gevonden aan mario kart op de SNES was de besturing als je een bocht wilde maken slipte je auto soms helemaal weg. Verder waren de graphics opzich goed maar dat maakt Mario Kart DS nog geen hoogvlieger.

3*

Matrix: Path of Neo, The (2005)

Alternatieve titel: The Matrix: The Path of Neo

3,0
[Review]

Ben groot fan van de matrix films en dus ook van de game. The matrix path of neo was echt heel erg goed. Met actiemomenten dat je tegen al die agent smith moet vechten op een plein. In de film was het al mega strak om het te zien maar om het zelf te spelen vond ik nog toffer
Ook de graphics zagen er goed uit. Verder niks op aan te merken.
De controls waren ook zeer goed. Je kon via een menu ook nieuwe moves kopen en dat waren er echt heel veel. Wat ook tof was is dat er stukjes uit de matrix films als cutscens werden gebruikt. Dat vond ik heel erg tof. De game was alleen wel een beetje aan de korte kant maar heb toch erg veel plezier met deze game gehad
4*

Max en het Gele Sokjes Spook (1997)

4,5
Een jeugdsentiment-game die ik nooit zal vergeten. 1 van de 1e games die ik als 5 jarig jochie speelde en heb de game ongeveer 6x uitgespeeld. Fantastisch om al die sokjes te vinden. Was af en toe nog vrij moeilijk trouwens. Ook die heks die in het spel zat. Was er vroeger bang van geworden zo eng vond ik het. Ik geef het een 3,5* maar dat is voor jeugdsentiment.

Hoera! 1 geel sokje!

Max Payne (2001)

Alternatieve titel: Max Payne Mobile

5,0
Max Payne..

Dit moet toch wel één van de games zijn die ik vroeger het meest heb gespeeld. Ik vond het verhaal zo gruwlijk, die gehele storytelling in Max Payne was vet. De bullittime dat toendertijds nog orgineel was. (nu enorm achterhaald maar toch) was gruwlijk. Het vetste was nog wel dat Max Payne zelf de ene na de andere oneliner eruit knalde die je na een aantal keer kon dromen. Ja 5* hiervoor.

MediEvil II (2000)

Alternatieve titel: MediEvil 2

4,0
Dit was echt een hilarische game. Wel een vreemd spel moet ik zeggen en als je ergens vanaf sprong (maakt niet uit waarvanaf) was je altijd dood. Heb me er wel goed mee vermaakt. Wist nog dat ik een half jaar erover heb gedaan om een tirex te doden. Desondanks een goed spel.

4*

Metal Gear Solid (1998)

Alternatieve titel: Metal Gear Solid Integral

5,0
[Review]

Vannochtend dan eindelijk Metal Gear Solid 1 uitgespeeld. Erg knap dat mensen deze game in 6 uur kunnen uitspelen. Ikzelf deed er 14 uur over. Metal Gear Solid... wat kan ik erover zeggen? Ik ben compleet weggeblazen door deze game. Toen ik tegen het einde aan zat dacht ik zelf even van: dit wordt mijn nieuwe nr. 1! (Half-Life 2 blijft op 1 staan maar het scheelt niet veel.) Jij bent Solid Snake een geheim agent die de terroristenorganisatie FOXHOUND moet zien tegen te houden een mobiel nucleair wapen te lanceren: Metal Gear. Voordat ik MGS op de ps3 speelde heb ik hem 1 keer op de pc geprobeerd met het bestuurde voor geen meter. Het is dus ook duidelijk te merken dat deze echt voor de playstation gemaakt is want de pc versie is om te huilen qua controls.

Wat deze game vooral vernieuwend maakte in die tijd is dat dit één van de eerste games was waarbij de gameplay niet op schieten aankwam. Het bukken, sluipen het werkt nog steeds allemaal heel erg goed. Heel vaak kom je in ruimtes terrecht waarbij je zelf moet uitzoeken wat je precies moet doen, in welke volgorde en welke kant je steeds opmoet. Het spel maakt ook veel gebruik van backtracking. (je moet steeds weer terug naar gebieden en ruimtes waar je al eens eerder geweest bent.) Dit kan nog wel eens voor wat verwarring zorgen maar steeds als je de weg niet meer weet of niet meer weet wat je moet doen kun je de colonel of andere characters die op dat moment bij je in de buurt zijn opbellen en vragen wat je moet doen. Zo kun je dus ook nooit verdwalen.

De game draait dus vooral om stealth maar daar is ook weer een bepaald trucje voor uitgevonden. Iedere vijand zie je op de map met een zaklamp lopen (je ziet blauw licht op de map) als je niet in dat blauwe licht staat zullen vijanden je dus nooit of nauwlijks zien. Je vijanden lopen trouwens ook altijd hetzelfde parkour en zullen je dus niet snel zien als je niet in hun omgeving komt. Doe je dit wel dan schakelt de game over van stealth naar een shooter want vijanden slaan meteen alarm en voor je het weet heb je 6 gasten om je heen staan. De personages hebben ook allemaal een eigen achtergrond en verhaal, je kunt merken dat er jaren over het verhaal van deze game is nagedacht. Met name de teloofgesprekken zijn erg sterk en kunnen soms wel 10 minuten duren net zoals de cutscene's. In MGS4 heb ik alles op een gegeven moment weggeklikt maar hier had ik dat geen één keer. Het verhaal was gewoon té en té spannend om ermee op te houden. Sowieso als je één cutscene wegklikt mis je al een heel stuk van het verhaal.

De eindbazen kunnen in het begin frustrerend zijn maar je kunt merken dat de manier om ze te verslaan is vaak erg makkelijk is. Er is altijd maar één manier om een eindbaas te verslaan en vaak moet de rocketlauncher daaraan te pas komen. Maar als je tijdens zo'n gevecht 1 domme fout maakt kun je ook zo dood zijn. Ik ging bv bij Metal Gear (een enorme tyrex) wel 9 keer dood ofzo. Maar als je eenmaal de truuk weet is het makkelijk. Ook dankzij Youtube. Het gevoel van voldoening was bij mij ook nog nooit zo groot als bij het uitspelen van deze game. Kan eigenlijk geen minpunten bedenken. Het eindfilmpje was trouwens echt prachtig heb tot de credits gekeken en ik vond het jammer dat ik hem had uitgespeeld. Een 5* en een 2e plek in m'n top 10, een meesterwerk.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)

Alternatieve titel: Metal Gear Solid 4

5,0
Review: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Tijd geleden uitgespeeld en hier even een review want die ontbrak nog. Allereerst wil ik zeggen dat dit mijn eerste MGS game was die ik echt veel gespeeld hebt. Jij speelt opnieuw Solid Snake (die in deze game oud en grijs is) met maar één doel het uitschakelen van aartsvijand Liquid Ocelot.

Ik wil beginnen met de gameplay. Het sluipen werkt goed. Je hebt verschillende soorten camouflage die je kunt toepassen, dus voor de stealth. Handig voor verschillende gebieden. Ik weet niet precies hoeveel wapens je hebt maar je kunt er dacht ik een stuk of 8 bij je dragen. Wat ik erg irritant soms vind is dat het spel voor 60% ongeveer uit cutscenes bestaat. Dus het verhaal is erg belangrijk in deze game. Af en toe komen er wel 3 cutscenes na elkaar en ik heb vaak ook geen zin om dat allemaal te bekijken.

Dan wil ik even komen op de AI, en die is vaak niet al te best. Voorbeeld: Je sluipt langs iemand, hij ziet je (er komt dan een vraagteken boven z'n hoofd te staan) je gaat dood liggen en hij ziet je niet en loopt weer verder. Erg slecht.

De wapens schieten erg goed maar ik gebruikte voornamelijk het verdovingspistool om gasten te verdoven want soms had ik de neiging om de 'Rambo' uit te gaan hangen, wat dus eigenlijk niet te bedoeling is. Want als je eenmaal echt gaat knallen komen gasten echt van alle kanten dus dat deed ik alleen in noodsituaties!

De Graphics zijn erg mooi. Voor 2008 was dit echt het beste wat je kunt krijgen op een console qua Graphics en anno 2010 ziet het er nog steeds prachtig uit.

Er zit ook een Multiplayer in MGS4 die ik eerlijkgezegd niet echt veel heb gespeeld. Heb het destijds 2 keer samen met War-Ultima (van GM) gespeeld en echt bijzonder was het allemaal niet want in de MP is de stealth compleet verdwenen en komt het echt op schieten aan. Dit vond ik erg jammer want ik dacht de MP echt héél goed was maar helaas.

Eindbeoordeling:

Gameplay: Veel stealth (uiterraad) Verhaal wordt verteld door middel van veel cutscene's (die ik niet altijd even intressant vond om te zien) Wel oppassen dat je MGS4 niet als een shooter gaat spelen want dat heeft geen zin. AI is niet altijd even goed.

Graphics: Prachtige Graphics, zelfs nu nog. Niks op aan te merken.

Geluid: Wapens klinken goed. Alles schiet zoals het hoort te schieten. Ook een vet deuntje als vijanden je betrappen

Houdbaarheidsdatum: Zo'n 25 á 30 ongeveer om de singelplayer uit te spelen. Daarna kun je nog wat lol beleven aan de multiplayer maar of je daar zin in hebt is vraag 2.

Conclusie: Metal Gear Solid 4 is een goede game met wat mankementen. De AI is niet erg goed en je moet je niet aan de grote hoeveelheid cutscenes storen. Dan is MGS4 een leuke game.

4*

Modern Combat: Domination (2011)

2,5
Opzich een vrij aardige game. Een soort van Counter-Strike voor de consoles. En ja, je ziet het er echt aan alle kanten vanaf dat het een Counter-Strike cloon is. Hoe de maps in elkaar zitten. (overal zand en kleine huisjes) Jep precies zoals Counterstrike. Maar op de console pakt het niet zo goed uit. Het rennen gaat nogal sloom hetzelfde geld voor het aimen met je wapen. Normaal gesproken kun je in een FPS altijd razendsnel aimen en schieten, hier werkt dat dus niet. Het is ook niet zoals COD, kwalitatief gezien zeker niet! De graphics waren behoorlijk slecht maarja, wat wil je ook voor een downloadble FPS. Ik heb de trial versie gespeeld, vond het wel geinig voor een keertje maar het verveelt erg snel. Desondanks is dit een betere shooter dan bv een Blacklight Tango Down die echt om te janken was. Wel aardig om een half uurtje te spelen maar ook niet meer dan dat.