menu

Hier kun je zien welke berichten jellecomicgek72 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Angry Birds (2009)

4,0
Zoals hierboven al gezegd is: Een enorm verslavende game. Per level krijg je drie vogels die je moet afschieten om zo obstakels en andere beestjes te vernietigen en zo de eieren terug te krijgen. Klinkt simpel, maar in de latere levels wordt het echt behoorlijk moeilijk. Inderdaad een perfect spelletje voor als ik in de tram, bus etc zit. Ook de graphics zijn echt mooi voor een mobiele game. Gewoon HD kwaliteit. Dus als je deze game nog niet op je telefoon hebt.. gewoon binnenhalen.

Ik ga hier ook een 4* voor geven!

Assassin's Creed (2007)

3,0
[Review]

Al een half jaar geleden uitgespeeld maar nooit de moeite genomen om er een review over te schrijven dus doe ik dat nu maar. Iedereen kan het zich nog wel herinneren. Ergens in 2007 toen ik de eerste gameplaybeelden zag viel me mond open. Zulke Graphics was gewoon niet normaal meer in 2007. En als je het spel op de pc had moest je er echt de nieuwste pc voor aanschaffen want het verijsde nog wel wat van je pc had ik gehoord. Gelukkig heb ik Assasin's Creed op de ps3 gespeeld.

Laat ik eens beginnen met de gameplay. Jij bent Altair een Assasin die leeft tijdens de derde kruistocht van de middeleeuwen. Je kunt in AC reizen tussen 3 steden Jeruzalem, Acre en Damascus. Niet al te veel dus. Maar wat ik echt héél erg goed vond is dat er nog nooit een eerdre game is geweest waarin de stad zó echt leek en zó mooi tot leven kwam. Hoe je je de de menigte loopt, als je tegen een voorbijganger opstoot reageert ie daar echt op en als ie bv een vaas vast heeft laat ie hem op de grond vallen en kijken alle mensen op straat je heel raar aan.

Verder bestaat de gameplay in AC voornamelijk uit het 'freerunnen' over daken heen. Nog nooit speelde ik een game waar je echt op alles kon klimmen waar je maar op wou. In dat opzicht was AC ook totaal vernieuwend. Alles werkte ook gewoon goed. Als je (op de ps3) op kruisje drukte klom je binnen 5 tellen overal op en af. Je kan doen wat je maar wilt in AC.

Alleen heb ik wel de volgende kritieke punten op de gameplay en dat is dat het meer van hetzelfde is. Om een missie te starten moet telkens naar het Assasin's bureau gaan. Daar krijg je je missie en vervolgens moet je iedere keer op een uitkijktoren klimmen om je missie te starten. De missie's uit AC bestaan ook voornamelijk uit het picketpocken van wachters, het beschermen van mensen die aangevallen worden. Dat is even leuk maar niet het hele spel door want op ten duur gaat het erg vervelen.

Ook heb je vaak dat er iemand op straat lastig word gevallen door een wachter of een voorbijganger. Als jij daar toevallig langsloopt is het dus de bedoeling dat je iedereen beschermt. De zwaardgevechten zijn echt héél tof. Het is de bedoeling dat je steeds blijft verdedigen totdat een bewaker/wachter slaat en dan kun je ze met een finishing move uitschakelen. Dat word zo goed in beeld gebracht echt niet normaal. De eerste keer dat ik dat zag in AC ging ik steeds weer wachters uitdagen voor een zwaardgevecht omdat dat gewoon het tofste is wat je kunt doen in de game.

Ook kun je in de game op paarden rijden. Erg vet als je gasten achter je aan hebt. Dat zorgt voor erg vette achtervolgingen. Het probleem is alleen dat héél veel missie's uit paardenritjes bestaan dus na een tijdje is dat ook niet zo bijzonder meer.

Wat ik dan wel weer erg tof vond was de hidden blade. In AC heb je hier 2 van dus dan is het nog vetter. Met de hidden blade is het vooral handig om stealth toe te passen. In missie's en als je gewoon rondloopt. Dit wordt ook weer erg vet weergegeven. De hidden blade is een van de tofste wapens ooit in een game vind ik.

Zitten er dan geen minpunten in AC? Jazeker, want het wordt op ten duur erg eentonig en vooral saai. Het steeds weer een mannetje picketpocken. Op je paardje rijden en een zwaardgevecht houden. Het was op een gegeven moment gewoon niet intressant genoeg meer. Ik ben toen op ten duur ook afgehaakt. Heb de game 1 keer uitgespeeld en denk niet dat ik dat nog een keer ga doen. In deel 2 schijnen ze de gameplay verbeterd te hebben maar ik heb gehoord dat er veel Trial&Error in AC2 zit dus weet niet of ik die game nog ga kopen.

+ punten:

- Prachtige Graphics, Prachtige wereld.
- Erg toffe wapens en dan met name de hidden blade.
- Ontzettend levendige wereld.
- Erg goede voiceacting.
- Het 'Freerunnen' over daken heen werkt perfect.

- Punten:

- Wordt na een tijdje erg eentonig alle missie's zijn bijna hetzelfde.
- Op zich best wel een korte game als je alleen de missie's speelt.

Conclusie: Assassin's Creed is een leuke game maar wordt op ten duur erg eentonig en is na een tijdje gewoon niet interessant genoeg meer om verder te spelen.

4*