menu

Hier kun je zien welke berichten Awake78 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Order: 1886, The (2015)

5,0
Wat een game!

Zojuist uitgespeeld en toch maar even de loftrompet over deze toffe game. Allereerst vallen de graphics natuurlijk op, deze zijn zo geniaal dat ik hier wel dit hele kader over vol kan schrijven. De belichting is echt op zo'n dusdanige manier uitgewerkt dat het ontzettend realistisch oogt. Ook de vuureffecten en met name de rookeffecten zijn ook briljant. Op een gegeven moment staat een loods vol rook door omringend vuur, als vervolgens de dakramen opengaan zie je dat de rook zich zo naar deze uitgangen toebeweegt, dit is echt op een hele natuurlijke manier gedaan. Kleine details, maar o zo belangrijk voor de spelervaring.

Ook de geluiden, oa van de wapens, zijn echt een verrijking van de game. Heerlijk om met volle volume dit spel te spelen. Sowieso zijn alle wapens heerlijk om mee te spelen, met als absoluut hoogtepunt de Thermite Gun, waarmee je vijanden levend verbrand.

De gameplay doet in principe alles goed voor mij. Het cover/shoot systeem werkt heerlijk en staat je nergens in de weg. Waar de meeste third-person spellen dit niet helemaal lekker onder controle hebben, werkt het hier zeer soepel. De shootouts zijn dan ook echt een hoogtepunt van de game en, hoe moeilijk soms ook, het verveelt nooit.

De gevarieerde gameplay, het verhaal, de personages...werkelijk alles is van een subliem niveau en het voelt echt aan als een filmische blockbuster.

Als ik dan toch wat kritiek moet geven is dat het laatste gedeelte (afgezien van de eindbaas) iets minder wordt. Ook duren de cutscenes soms wat lang, maar dit is ook weer goed uitgewerkt en heeft ook echt relevantie voor het verhaal wat soms gewoon iets langer nodig heeft om te vertellen.

De speelduur van ongeveer 10 uur is voor mij perfect. Voelt nergens te kort of afgeraffeld aan. Het spel wordt voor mij dus bovenal gemaakt door de graphics en de vakkundige details. Bijvoorbeeld dat de vijanden tegen elkaar zeggen wat je gaat doen, of zelfs als je schakelt naar je shotgun wordt dit medegeeld aan elkaar.

Ik ging de game in met weinig verwachting, aangezien de meningen over dit spel zeer verdeeld waren. Ook las ik ergens in een review dat als je de game speelt zoals de ontwikkelaar dit wil, het in principe alles goed doet. Dat is inderdaad het juiste understatement. Dat het spel compleet en zonder bugs is afgeleverd vind ik ook wel een vermelding waard.

Een dik verdiende 5* en nu nog even kijken waar ik hem kan plaatsen in mijn top 10. Ik hoop echt dat ze hiervan een deel 2 maken met alles geperfectioneerd en echt de puntjes op de i.

Wat een belevenis, echt super.