menu

Hier kun je zien welke berichten Awake78 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

I Am Alive (2012)

1,5
Tja.....nee

Ook maar eens geprobeerd uit de Xbox-winkel maar wat een afschuwelijk slechte game zeg. Moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik de afgelopen dagen niets anders dan 'The Last of Us' heb gespeeld, dus dit viel mede daarom wat rauw op m'n dak.

Ok, even een paar forse minpunten:
-zeer houterige gameplay, met klim- en klauterwerk uit het jaar 1987 en vaak maar 1 kant waar je heen kan. Ik heb het hier niet over lineariteit, maar gewoon echt maar 1 beweging per obstakel (brug, dak, hek).
-Geen gevoel met spelers. Dat domme 'ik denk hardop' heb ik nou ook wel gezien en irriteerde me mateloos.
-savegames. Je wordt dus in staat gesteld om bepaalde items op te pakken of te verdienen waarmee je soms vanaf een later stuk weer kan herproberen. Maar als dat dus niet kan, word je soms wel 10 minuten teruggegooid. Dat vind ik echt onacceptabel en brengt frustratie en, wellicht erger nog, het sleurt je totaal uit de game (voor zover je er al in zit).
-Stompzinnige 'zomaar-dood' situaties. Je loopt een steeg of straat in, komt iemand tegen en begint zomaar te schieten. Na hooguit 3 seconden ben je dood en je hebt geen idee waarom degene begon aan te vallen.

Nog positief? Nou eigenlijk alleen door de gimmick (want ja, het is een gimmick) van de stamina. Hier moet je rekening mee houden als je veel uitputtende activiteiten na elkaar uitvoert. Helaas is dit ook weer te stompzinnig voor woorden uitgewerkt (dat je het elke keer gewoon precies haalt als je normaal te werk gaat en anders gewoon te pletter doodvalt).

Verder weinig positiefs aan. Het voelt echt aan als een game van 10 jaar geleden. Beetje als een vader van Alan Wake. Lekker snel vergeten deze game en vanavond weer vrolijk verder met 'The Last of Us'.

Inside (2016)

4,5
Wat een supergame is dit zeg... Enorm veel sfeer en superoriginele puzzels, echt van genoten om deze in het donker met koptelefoon door te lopen. Op sommige punten ook angstaanjagend, lekker duister.

Ook de physics zijn van een ongekend niveau, de game leunt daar ook wel sterk op, maar het is geweldig uitgewerkt. Vooral de levels onder water zijn heel origineel.

Het einde, tja daar snapt denk ik niemand wat van, maar mocht voor mij niet echt de pret drukken. Had van mij nog wel uren mogen duren. Had alleen wat zoekwerk bij de 'grotere' puzzels, die haalden ook een beetje de pace uit de game. Verder topgame en veel beter en veelomvattender (en grafisch beter) dan Limbo.