menu

Hier kun je zien welke berichten Awake78 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Call of Duty: Advanced Warfare (2014)

4,0
Gisteravond ook even de Multi uitgeprobeerd - PS3.

Toch wel een tegenvaller. Het begon al met de personages die je samen kunt stellen, op zich aardig gedaan maar de kartelrandjes van het poppetje in beeld waren een opmaat voor de rest van de graphics. Ingame zag alles er inspiratieloos uit.
Alle levels die ik tot nu toe gespeeld heb zijn zielloos, inspiratieloos en valt niet mee te identificeren. Bijvoorbeeld bij Modern Warfare 2 had je Carnival (een verlaten pretpark), Trailer Park en Highrise (de top van een wolkenkrabber) en in Black Ops Jungle en een ijshockeystadion. Kijk, dat zijn maps en omgevingen die tot de verbeelding spreken. In dit spel heb je verlaten futuristische panden, rare industriele omgevingen, weinig dynamiek, rare rode en blauwe laserbeams, pffff ik volg het allemaal niet meer. Hoewel, 1 level zag er wel aardig uit, beetje Grieks met allemaal witte huisjes. Maar wel weer cell-shaded, in de trant van Black Ops.

De gameplay is wel weer gelikt. De hitpoints lijken in orde en de wapens klinken best lekker. Maar dat springen en dodgen en andere rariteiten zijn gewoon niet aan mij besteed. Misschien ben ik ook wel te oud en idealiseer ik COD4 en MW2, maar dit gaat gewoon veel te snel en is te rommelig. Je hebt gewoon geen idee waar alles vandaan komt. Misschien is het ook wel gewoon wennen en heb ik het nog niet lang genoeg gespeeld (ben nu lvl 23).

Conclusie: Ik geef het tot nu toe 2,5*. Graphics zwaar onder de maat, levels inspiratieloos, potjes te plastisch en weinig goeie actie. Gameplay aardig.

Call of Duty: Black Ops 4 (2018)

Alternatieve titel: Call of Duty: Black Ops IIII

1,0
Toch nog maar eens een aantal dagen de 'gewone' Multiplayer geprobeerd en helaas, het is echt een waardeloos product voor mij geworden. Zo'n beetje alles wat COD vorig jaar (WWII) zo goed maakte, hebben ze hier weer om zeep geholpen. Alles zit ongelooflijk knullig en slecht in elkaar, te beginnen bij de graphics. Tuurlijk speel je geen COD en al helemaal geen multiplayer om de graphics, maar hoe triest dit er uit ziet had ik na vorig jaar echt niet verwacht. Zo'n hele 'groene' waas, net als over de spelletjes van de PS3, hoewel dit vergeleken bij bijvoorbeeld Advanced Warfighter (PS3) er nog slechter uitziet. Hele matige effecten, simpele leveltjes (waarvan er nog een aantal één op één gekopieërd zijn uit vorige delen) en kleurgebruik en design uit 2010. Zeer armoedig.

Dan de gameplay, deze is vele male minder dan vorige delen. Je 'zweeft' een beetje over het veld heen, je beleeft het niet echt, je bént je personage niet. De zeer zwakke geluidjes geven dat echte oorlogsgevoel ook niet mee. Alsof je met plastic poppetjes thuis op het vloerkleed zit te spelen. De potjes gaan geruisloos aan je voorbij en met domination vraag je je geen enkel ogenblik af of je nou voor- of achterstaat, het doet je allemaal werkelijk geen ene reet. Je loopt wat rond en overal gebeurt wel iets waar je niets van snapt; bliksems, dingen op de vloer en muur, elektrische schokken (?!), onverklaarbare beacons en dat soort geneuzel.
Ook de respawn zit zo vreemd in elkaar. Als je de killcam doordrukt ([]), krijg je nog een scherm die je enorm uit het spel/flow haalt. Je kan hier je respawn zelf kiezen. Op zich prima idee, maar heb al mijn knopjes op de controller geprobeerd, maar nergens kan ik dat zelf kiezen? En opeens respawn je precies voor de voeten van een tegenstander...

Ik ben nu level 20 en je kunt pas één (!) assault rifle en één (!) SMG unlocken en een class aanmaken. En helaas, zonder attachments en/of perks, want die moet je nog unlocken. Je wordt hiermee als beginnende speler enorm beperkt en achtergesteld. Ook de shotgun heeft geen meerwaarde; met de 1 shot moet je de speler 3 x precies in het gelaat raken wil je er een kill mee maken. En dat terwijl de sniper rifles met alle gemakt een quickscope eruit gooien en je hoe dan ook kansloos bent tegenover deze valsspelende figuren.

Het ergste vind ik misschien nog wel dat 'ze' de granaat eruit hebben gehaald op R1 (PS). Die kun je pas unlocken bij level 55 pffff…. In de plaats hiervan kun je een soort speciale aanval unlocken die je na ongeveer 1 minuut 'gratis' krijgt. Dit hangt af van welk poppetje je kiest vantevoren. Helaas heeft dit nauwelijks meerwaarde en haalt je eigenlijk voornamelijk uit je spel.

De enige gimmick welke wel aardig is, is dat je ziet hoeveel energie je nog hebt dmv een balkje. Je begint op 150 en die loopt af als je een paar keer geraakt wordt. De auto-recover is eruit; je zult jezelf moeten healen met L1 (PS). Dus het is óf reloaden na een gevecht, óf een medikit in je arm drukken.

Voor mij is dit na Ghosts de slechtste Call of Duty ooit. Er zit geen beleving in, je bent meer bezig met doodgaan dan lekker spelen. Met uitzoeken wat er allemaal om je heen gebeurt dan je concentreren op je eigen skills en gevechten. Met in je rug geschoten worden, dan zelf lekker knallen. Met je irriteren aan de 2010 graphics dan watertanden over de gelikte en map-dienstdoende omgevingen. Het voelt gewoon vaak oneerlijk, je loopt constant achter de feiten aan en je komt nooit lekker in je spel.
Ook voor campers is het weer een feestje. Lekker vanaf boven achter dekking wachten tot we de hoek omkomen. In de meeste levels kun je, als je tegen een sterk team speelt, geen kant meer op en wachten ze je gewoon op. Hoewel dat vorig jaar in USS Texas ook wel eens het geval was

Nee, voor mij helaas weer een jaar wachten op een goede COD, net als vorig jaar!

1*

Call of Duty: Black Ops II (2012)

2,5
Wat uurtjes in de online mode gestoken en ben best wel teleurgesteld. Maar waar het precies aan ligt kan ik ook weer niet vertellen. Misschien het levelontwerp, er is teveel ruimte voor campers. Het lijkt wel alsof het campen beloond wordt in deze game. Bij Domination een sprintje trekken langs vlag B, even wachten achter een hoekje met je shotgun tot er 3 voorbij lopen en gaan. En dat terwijl er in MW3 toch wel aandacht was besteed om de levels zo min mogelijk 'camper-vriendelijk' te maken. Over het grafische aspect maar te zwijgen. Het design in een level als 'Plaza' is geweldig, maar door de grafische beperkingen komt dit level als een lachertje over. Waande me even in Perfect Dark Zero (2005).

Ook de wapens zijn tot nu toe een aanfluiting en voelen gewoon niet goed. Ben nog geen lvl 40 dus kan de SCAR nog niet testen, maar de andere Assault Rifles zijn om te huilen. Sowieso heb je minimaal 12 kogels nodig om iemand omver te krijgen. Of je moet gaan quick-scopen, dat werkt heerlijk, zonder ze echt te hoeven raken (merk ik uit de killcam als ik weer eens het loodje leg).

Verder de killstreaks wel aardig gedaan, beetje standaard. Wel goed dat ze er scorestreaks van hebben gemaakt, dus dat vlaggen en assists nu ook meetellen. Het nadeel hiervan is dat je tijdens het spelen geen flauw idee hebt op hoeveel punten je nu staat voor je (volgende) streak. Beetje rommelig wordt het daardoor.

Geef nog wel ff een update als ik verder ben. Tenminste, als ik dit spel ooit nog uit de kast trek. Ben er eigenlijk al wel weer klaar mee...

Call of Duty: Ghosts (2013)

2,5
Ok, ook even mijn eerste uren gemaakt van de week bij een vriend op de PS3.

Moet zeggen, het viel me niet slecht. Wat me meteen opviel was dat het meer naar de Black Ops (2) kant op gaat. Dus wat saaiere potjes, compacter levelontwerp en ook qua graphics/presentatie.

Grafisch kan ik kort over zijn, dit is ronduit onvoldoende. Fletse kleuren, pixels, kartels en effecten als water en vuur zijn echt lachwekkend. En ineens moest ik terugdenken aan bepaalde levels in Modern Warfare 2 die er daadwerkelijk schitterend uitzagen, zoals Estate, Trailer Park, Favela maar voornamelijk Carnival. Als je die laatste vergelijkt met bijvoorbeeld een level als Flooded of Prison Break dan vraag ik me echt af wat er is misgegaan de afgelopen jaren.....

De gameplay was goed en snel, al leek het alleen meer op een zwevend poppetje dan dat je echt met een karakter aan het lopen/rennen bent. Het gaat nét iets te vloeiend als je begrijpt wat ik bedoel.

Verder vond ik de menu'tjes goed en overzichtelijk, wapens redelijk en killstreaks maar zo zo. Begrijp het nut van die UAV voor geen meter, lijkt wel alsof deze niet werkt nadat je hem hebt neergezet? Ik zie nooit een vijandje erop, behalve als ie schiet maar dat is normaal ook al zo.

Minder air-support, wat op zich lekkerder spelen is, maar het maakt het qua geluid en (oorlogs-)beleving ook minder spectaculair. Vooral in Black Ops zijn de geluiden zeer slecht en de potjes vaak saai waardoor je na afloop van een potje echt het idee hebt waarvoor en voor wie je het nou gedaan had. Ik mis toch de adrenaline, zwetende, trillende potjes van een MW of vooral MW2. Hier is een potje klaar en denk je 'ok, leuk'.

Ik speel vaak offline met een vriend van me en het was altijd high fives en geschreeuw als we weer een pave low haalden of een B vlag hadden gepakt in Domination. Wat dat betreft is de lol en het gevoel wel een beetje weg. Of we worden gewoon ouder.

Voorlopig een 3,5*

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Alternatieve titel: Call of Duty: Modern Warfare 2 - Campaign Remastered

4,0
Ook ik ben een van die tjappies geweest die gister die nieuwe mappack heeft aangeschaft.....man o man, wat een spijt zeg
In Call of Duty 4 kon je naar verloop van tijd ook een mappack aanschaffen, kreeg je een paar nieuwe (leuke) levels voor een tientje (Creek, Chinatown en Killhouse). En als je 'gewoon' domination' of 'Team Deathmatch' aanklikte kreeg je óf een nieuw level óf een oud level.

Maar wat blijkt nu? Ik heb wel 30 x Domination aangeklikt, maar nieuwe maps ho maar. Toen zag ik onder in beeld de optie 'Stimulus pack'. Bij die optie krijg je dus ALLEEN MAAR de nieuwe levels in een soort Mosh Pit - oftewel, het systeem bepaalt voor jou of je Search & Destroy, Headquarters Pro, Sabotage, Capture the Flag of iets anders gaat spelen. Hier heb je zelf dus geen invloed op!

Je kunt natuurlijk telkens erin en eruit gaan en wachten tot je in een spel zit wat je leuker vind, maar soms word je plotseling ingedeeld in een Search & Destroy zonder dat je dat wilt, word je kapotgeknald en kun je 2 minuten wachten. Vervolgens zit je iemand te 'spectaten' die 2 minuten met z'n red dot voor zich uit zit te campen, pffffff wat een spel.
Of je komt in een Capture the Flag (dus geen Domination) met mensen die dit nog nooit hebben gespeeld en dus geen flauw benul hebben wat nou de bedoeling is (kun je ze niet kwalijk nemen, ze hebben het maar te spelen en als je eruit gaat ben je je bonuspunten kwijt).

Zo krijg je dus een gigantisch vervelende kruisbestuiving van mensen die niet weten hoe ze de bijbehorende spelmodus moeten aanpakken en ga je je alleen maar irriteren, net als de mensen aan mij als ik Search & Destroy speel of Demolition.

2 Problemen dus:
-je kunt niet zelf kiezen welke mode je wilt spelen, je wordt gewoon ergens ingedumpt en kijk maar of je het leuk vindt en
-omdat iedereen er steeds in- en uitgaat waren er gisteravond major problems met de verbinding en mocht je blij zijn dat je in een half uur 1 fatsoenlijk potje had gespeeld.

Wat een aanfluiting Een hele slechte optie voor een hele hoge prijs. Foei! (en een punt aftrek).