menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ZombiU (2012)

Alternatieve titel: Zombi

4,5
Wat een fantastische game is dit! Ik kom nog uit de tijd dat ik Resident Evil 1 speelde. Een game die het survival horrorgenre definitief op de kaart zetten. (Maar Alone in the Dark ging Resident Evil dus eigenlijk al voor.) Wat was het spannend! Dat enorme huis met al die kamertjes en gangen. Opzoek naar sleutels, je af en toe een vieze onderbroek schrikken en dan dat trage. Niet continu rennen en schieten, maar overleven met beperkte middelen. Dit alles in combinatie met zombies en puzzelelementen en ik speelde de perfecte game.

Met ZombiU ben ik weer helemaal terug in de tijd en ervaar ik opnieuw dat echte survival horror gevoel. Ik ben oprecht blij dat ze hiervoor gekozen hebben. Ik speel het sowieso 's avonds wanneer ik helemaal alleen ben met het liefst een koptelefoon op. Hoe traag het ook mag zijn, ik verveel mij geen minuut. Het is wel steeds van A naar B aan de hand van opdrachten. Bijvoorbeeld zoek het medicijn en ruil dit voor een jerrycan brandstof. Maar ze maken het je echt niet makkelijk. Je kunt wel gaan schieten, maar daarmee krijg je alleen maar meer aandacht van zombies. Soms is wegvluchten de beste oplossing, want je krijgt dat wandelde wegrottend vlees niet makkelijk (opnieuw) dood. En de game in combinatie met de Wii U gamepad is ook echt van meerwaarde.

Maar goed, ik ben nog niet klaar en zit nu op ongeveer 11 uur en heb ik zo'n 25 arme zielen opgeofferd. In het begin hield ik het lang uit, maar toen ik stierf en mijn opvolger de rugzak van zijn voorganger op ging halen en helaas door een stom foutje ook het loodje lag, was ik alles kwijt! Dus terug bij af! Laat dus altijd wat spullen achter in je schuilplaats. Maar meestal neem ik zo veel mogelijk wapens en munitie mee. Het spel zorgt er sowieso voor dat wanneer je deze game voor het eerst doorloopt je gegarandeerd doodgaat. Ik ben 5 personen achterelkaar verloren toen ik gevangen genomen werd en je vervolgens wordt uitgedaagd te overleven in een soort mini arena waar zombies op je afgestuurd worden. Er kijken mensen mee via de camera's. In dit gedeelte blies ik mezelf op of werd ik opgegeten.

Ik ben dus nog niet klaar, maar tot nu toe een fantastische game. Sowieso ben ik maximaal fan van zombies en survival horror. De makers van ZombiU hebben dit 100% begrepen!