menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Uncharted 4: A Thief's End (2016)

4,0
Uitgespeeld in 25 uur op Crushing! Ik had niet verwacht dat Crushing zoooo moeilijk zou zijn. Wellicht had ik eerst op normaal moeten spelen, want na het uitspelen unlock je dingen als onbeperkte munitie, Bullet Time, Slow Motion en nog veel meer! Al is dat wel keihard valsspelen natuurlijk en het liefst doe ik het toch op eigen kracht. En het was erg intens! Sommige gevechten duurde alleen wel erg lang omdat ik er gewoon niet doorheen kwam. Ook speelde ik via youtube om meteen alle schatten e.d. mee te pikken. Het enige waar ik echt hulp bij nodig had. Ook dat had ik beter niet kunnen doen, want dit ging wel een klein beetje ten koste van het algemene speelplezier. Maar een aantal schatten en optionele gesprekken zijn naar mijn idee ook niet te vinden zonder hulp.

Toch irriteerde ik mij keer op keer dat bijna elk hoofdstuk begint met lopen, klimmen, slingeren, praten. En dat zal helaas altijd zo blijven! Ook de puzzels zijn kinderlijk eenvoudig en zelfs erg saai! De puzzels lijken eerst heel erg complex te zijn, maar zelfs de onervaren puzzelaar zal hier weinig moeite mee hebben. Het is altijd overduidelijk wat je moet doen. De meeste tijd zal gaan zitten in draaien en schuiven totdat het goed is. Ik heb mij dus ook wel echt gestoord aan de saaie puzzels. En dat wordt ongetwijfeld alsmaar erger en erger hoe vaker ik de game ga uitspelen.

Oké voor mij wordt Uncharted 4 pas echt goed/interessant vanaf chapter 10. Maar nog steeds zitten er wat mij betreft een aantal overbodige hoofdstukken tussen welke sowieso de flow er echt uithalen. Ik wil vanavond beginnen aan mijn speedrun en ik zie daar een beetje tegenop omdat de game los van de geweldige animaties net even te vaak een beetje saai aandoet! Uncharted 2 gaat behoorlijk los vanaf chapter 13 zo'n beetje. En dat mis ik echt bij deel 4. Ik ben het ook niet eens met de vele reviews waarin ik lees dat ze positief zijn over de balans t.b.v. het verhaal vertellen, de shoot-outs, de puzzels enz. Ja, de balans is er! Maar is het dan werkelijk nodig om 90% van de hoofdstukken standaard te laten beginnen met lopen, praten, lopen, rijden, varen, lopen, praten! Ja, ik blijf het zeggen, want ik baal hier echt van! Ik hoopte echt dat Uncharted 4 een game zou zijn die ik (bij wijze van spreken) elke 2 maanden ofzo met veel plezier een keertje kan uitspelen.

Is Uncharted 4 dan nog wel een goede game? Ja, een hele goed game zelfs! De gameplay, de animaties, de manier waarop het verhaal vertelt word, het avontuur, de humor en het spektakel. Want wanneer de game even losgaat, dan wordt vaak ook alles uit de kast getrokken voor een heus spektakel! Er zitten wat mij betreft dan ook wel een paar memorabele actiemomenten in. Maar daar moet je wel even geduld voor hebben.

Maar deze game is zeker geen 10 waard! Voorlopig denk ik aan een 8,5! Of het een top 5 game wordt van 2016 is nog maar de vraag. Dark Souls 3 en DOOM maken meer kans denk ik! En ik heb zelfs nog meer genoten van Alienation (2015) dan van Uncharted 4 ... Ik weet eigenlijk ook nog niet of deze beter is dan Uncharted 3! Alienation is trouwens niet van 2015, maar 2016. Ik was echt even verslaafd aan die game!

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

3,5
Bijna 10 jaar na dato, ben ik er gister dan eindelijk aan begonnen. Binnenkort komt deel 4, dus leuk om het op deze manier alvast (weer) een beetje op te pikken met de The Nathan Drake Collection. Deel 2 en 3 heb ik wel gespeeld, maar was toch altijd nieuwsgierig naar deel 1. Dus spelen dan maar! Ben inmiddels bij chapter 5 en ik merk wel dat de gameplay wat gammel is. Zeker wanneer je het vergelijkt met Uncharted 3 en The Last of Us. Gelukkig niet zo erg dat het daadwerkelijk ten koste gaat van het gameplezier, maar het scheelt soms niet veel hoor.

Verder gewoon een hele fijne avontuurlijke ervaring. En heb laatst Metal Gear Solid 5 en Dishonered uitgebreid gespeeld en daar wordt je als het ware gestraft wanneer je teveel kills maakt. In Uncharted maakt het werkelijk geen zak uit! Een hele horde aan bad guys en schieten maar! Nu schijnt Lord of the Rings, Return of the King een Body Count van 836 te hebben. Nou, Nathan Drake heeft daar ook geen problemen mee hoor! Die onschuldige schattenzoeker is gewoon een massamoordenaar met honderden kills! Maar gelukkig is het meestal puur zelfverdediging! Al word je wel vaak gedongen iemand te killen.

Maar goed, Drake's Fortune is na 10 jaar nog steeds een game om van te genieten!