menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Scott Pilgrim vs. the World: The Game (2010)

Alternatieve titel: Scott Pilgrim vs. the World: The Game - Complete Edition

4,0
Afgelopen zaterdag uitgespeeld. Level 7 kreeg ik op ''rough and tough'' echt niet voor elkaar, dus heb ik de laatste stage op makkelijk gezet. Best jammer, maar het is echt niet te doen vind ik.

levels zijn behoorlijk aan de lange kant, dus je moet echt je best doen wil je het halen. Naast het vrijspelen van de levels, speel je automatisch wat andere levels vrij, maar waar die voor dienen weet ik niet. Waarschijnlijk om een beetje te levelen ofzo. Ik ga de game misschien ook nog wel met de 3 andere karakters uitspelen, maar eigenlijk heb ik daar geen tijd voor.

Scott Pilgrim vs. the World was voor mij een heerlijk tussendoortje. Uitdagend en fijn om te spelen. In mijn NES tijd speelde ik Double Dragon II en met Scott Pilgrim was ik echt weer even terug in de tijd. Scott Pilgrim doet me dus het meest aan Double Dragon denken.

South Park: The Fractured But Whole (2017)

3,5
The Stick of Truth dit jaar voor het eerst gespeeld en dat is zo goed bevallen dat ik het vervolg er meteen achteraan pakte. Wellicht was dit iets te veel van het goede, want ik heb de game inmiddels uitgespeeld en ik ben minder onder de indruk dan de vorige.

Ok ik waarder dat ze de game iets uitgebreider hebben gemaakt (qua mogelijkheden), maar verder weinig nieuws onder de zon. De game speelt zich wederom af in South Park (wat uiteraard logisch is). Dit alles is geen probleem, maar de vorige South Park ging al behoorlijk over de top met o.a. aliens, Nazi zombies, kabouters en een foetus uitbraak dat er minder overblijft voor een vervolg. Gelukkig zijn er voldoende cliché onderwerpen dus in The Fractured But Whole hebben de makers wat gedaan met secret societies (al is dit maar een klein onderdeel van de game)

Opnieuw een leuke game en wellicht wat te snel hieraan begonnen. Maar toch is deel 1 de leukste omdat het aan de ene kant lekker simpel is en aan de andere kant gaat het echt geweldig over de top. Wel leuk hoe de games echt met de tijd meegaan. In deel 1 (2014) was het Facebook en in deel 2 (2017) is het o.a. de smartphones en Instagram.

Een dikke 3,5*

South Park: The Stick of Truth (2014)

4,0
Inmiddels ook op de PS4 te spelen bij aanschaf van The Fractured But Whole. Hoe leuk ik South Park ook vindt, ik kijk het niet. Ooit een keer South Park the movie gezien ( Bigger, Longer & Uncut) en that's it. Volgens een vriend van mij is The Stick of Truth de beste RPG ooit gemaakt.. Ja, als het de enige RPG die je gespeeld hebt wel ja. Hij heeft onlangs The Fractured But Whole gekocht en mij de code gegeven voor The Stick of Truth.

Ik heb deze game in een week uitgespeeld. Geen lange game, je speelt het in 12 uurtjes uit denk ik. Doe je de extra's, dan verleng je het met een aantal uurtjes. Het is eigenlijk al fantastisch dat als je het spel op aller moeilijkst speelt je een neger bent. Want inderdaad, negers hebben het moeilijk. Groot pluspunt is dat het ongecensureerd is (waar South Park natuurlijk al bekend om staat) en de makers zijn dus ook lekker los gegaan en ze hebben zich heerlijk kunnen botvieren.

Ik heb deze game met een grote smile gespeeld. Hier en daar wat minpuntjes, maar deze ben ik ff vergeten.. En nu ook zin in het vervolg!

Surge, The (2017)

4,0
Schrijf ik een review, sluit ik per ongeluk de pagina voordat ik hem plaats! Zucht!

Ok de extra korte versie: The Surge is een goede sfeervolle game die door gebruik te maken van een compleet andere setting dan Dark Souls toch zijn eigen identiteit krijgt! De gameplay/combat is fijn en het is lekker moeilijk!

- Nadelen: geen memorabel verhaal, de levels zijn wat eentonig soms en wellicht wat weinig bazen.

p.s. ben 2 uur non-stop bezig geweest met de eindbaas!

Zin in deel 2!