menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Order: 1886, The (2015)

3,5
In twee avondjes uitgespeeld en laat ik ermee beginnen dat ik het erg jammer vind dat ik dit geen game vind om eens in de zoveel tijd is uit te spelen. De voornaamste reden hiervoor zijn de cutscenes! Het zijn er voor mij (te) veel en sommige zijn echt te lang. Sommige cutscenes worden zelfs als chapter gerekend. Deze game heeft een speelbare proloog en daarna komen er 16 chapters waarvan er een aantal dus niet speelbaar zijn en zit je dus 5 minuten naar een cutscene te kijken. Ik vind een (goede) game die je in 5-6 uur kunt uitspelen prima! The Evil Within kun je ook binnen 5 uur uitspelen. Daar krijg je zelfs een trofee voor. Alleen bij The Order 1886 worden cutscenes dus ook meegenomen in de speeltijd. Hoeveel uur er precies overblijft aan daadwerkelijke gameplay weet ik niet, maar heel veel is het niet. Goed, dan nog zou dit een game kunnen zijn die ik graag af en toe eens uitspeel, want The Order 1886 is serieus een goede game. Maar je kunt de cutscenes dus niet skippen! En zeker als je het al eerder gezien hebt, kan het saai worden op die manier. Erg jammer dus, want ik wil die cutscenes kunnen overslaan!

Ok even iets anders. Ik denk dat deze game het begin is van iets groots. Ze kunnen hier met gemak een interessante trilogie van maken. Wanneer je deze game uitspeelt en de after credits scene kijkt, dan ligt het vrij voor de hand dat ons nog het e.e.a. te wachten KAN staan. Als het aan mij ligt, mogen ze hier een trilogie van maken en stel dat de sequel een hele goede game wordt, dan kan deel 1 daardoor een betere game worden! Ja, ik loop erg op de zaken vooruit, maar ik zie potentie! Maar goed, eerst maar even afwachten hoe goed deze game verkoopt!

The Order 1886 is lineair, het is zwaar scripted en het is aan de korte kant. Alleen dit ervaar ik dus niet als nadelen. De QTE vind ik overigens (afgezien van de proloog) heel erg meevallen! Zelf vind ik het geen overkill aan QTE. Wel een nadeel zijn de (te) vaak trage stukken waarin je echt alleen maar stapvoets kunt lopen. De meeste chapters beginnen er dus mee dat je stapvoets moet lopen en soms duurt het echt even voordat de actie begint. Gelukkig zijn er wel momenten dat je jezelf iets sneller kunt voortbewegen. Niet rennen, maar ehh.. semi rennen. Het vechten tegen rebellen en af en toe de lycans zijn soms best uitdagend, maar over het algemeen is dit geen moeilijke game en soms wat eentonig zelfs. Puzzels zitten er niet in. Wat er wel inzit, wil ik geen puzzels noemen. Geen puzzels dus, maar ik heb er hier ook geen behoefte aan. Redelijk veel keus in wapens en een aantal hiervan zijn ook echt tof, maar ze hadden wel een stuk overweldigender moeten klinken! Dit had het absoluut wat intenser kunnen maken! Gelukkig heeft de game wel een goede atmosfeer! En ja, de graphics en voiceacting zijn briljant. De game speelt lekker, maar het had heel eenvoudig een stuk beter kunnen zijn met maar een paar kleine aanpassingen! De game is trouwens bug-free en dat is tegenwoordig een hele zeldzame prestatie!

3,5*