menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nex Machina (2017)

4,5
Zo! Uitgespeeld op Rookie en zelfs dat vond ik best pittig! Bloodborne, alle bosses verslagen, Dark Souls 3, alle bosses verslagen. Nex Machina, te moeilijk! Ja ik word te oud, want het reactie vermogen gaat achteruit. Skills heb ik wel, maar het gaat mij soms echt te snel en komt er te veel op mij af.

5 leveltjes met dikke muziek en je speelt het op rookie inderdaad binnen een uurtje uit. Maar ja, dan zijn er dus nog 3 moeilijkheidsgraden. Ervaren, veteraan en meester. Nou vergeet het maar.. Misschien probeer ik experienced nog uit te spelen, maar ik moet ook aan mijn hart denken natuurlijk.

Voor €20 is dit wel een aanrader vind ik! Volgens mij is dit van de makers van Dead Nation en Alienation. En dan zijn wel echt 2 meesterwerkjes hoor!

NieR: Automata (2017)

4,0
Helaas geen meesterwerk. Een sexy vrouwelijke androïde met een enorm zwaard en je haast continu haar witte slip ziet en dan is het ook nog zo'n typische Hema slip. En dit in combinatie met een diepgaand, filosofisch, deprimerend en serieus verhaal. En dan haar collega die eruit ziet als een schooljongen van 17. Gekleed in een korte broek met hoge sokken maken het er ook niet beter op. De wereld zelf vind ik om de één of andere reden net geen voldoening geven. En dan de sidequests. Mwa. Leuk, maar niet gedenkwaardig.

Maar de (afwisselende) gameplay, de muziek, het vechten en het verhaal zijn werkelijk subliem! De muziek is erg apart, maar het klinkt prachtig en betoverend. En solidKevin zegt het al. Met dit soort (Japanse) games moet je echt een klik hebben, want anders is het zonde van je tijd.

NieR: Automata. Een game die alleen door Japanners gemaakt kan worden. En zo nu en dan zijn ze dus ook zeer welkom! Oja, en dan is dit een game die het mogelijk maakt om trofeeën te kopen met (in-game) geld. Tja, toch maar gretig gebruik van gemaakt hè.

Een dikke 4,0*

Nioh (2017)

4,0
Zo, en ook maar even die platinum trophy meegenomen! Nou ja even, het kostte toch wel flink wat extra tijd. Vooral de Regular Smith Customer Trophy is niet fijn! Makkelijk, maar tijdrovend.

Nioh is een goede game. Geen open wereld zoals in Dark Souls, maar losse levels dus. Het zijn meestal geen enorme levels, maar er zitten wel een paar grote tussen waarin je best wel kan verdwalen. En natuurlijk zitten er altijd weer van die frustrerende levels tussen zoals een level met veel water en 1 verkeerde koprol en je plonst in het water en je verzuipt. De game heeft daarnaast ook de gewoonte vaak in herhaling te vallen. De eerste boss bijvoorbeeld ben ik verderop in de game uiteindelijk nog 6x tegengekomen. En er is sowieso niet heel veel variatie qua tegenstanders. De hoofdmissies zijn meestal wel gevarieerd en er zitten hele toffe levels in, ook qua design. Maar als je ook alle submissies doet (vaak dezelfde levels als de hoofdmissie), dan wordt zo'n level een beetje eentonig. De boss gevechten zijn goed, maar niet zo indrukwekkend als in Dark Souls. Geen enorme monsters en zo vecht je bijvoorbeeld ook regelmatig tegen een andere Samoerai. Maar wel toffe boss gevechten, maar minder gedenkwaardig dan Dark Souls.

Dat waren dus wat minpunten. Maar ik heb genoten van Nioh. Het oude Japan, Samoerai's, demonen genaamd Yokai, de snelheid, de guardian spirits en natuurlijk de uitdaging. Ik kan niet zeggen dat het nou echt moeilijker is dan Dark Souls. Uiteindelijk ben ik wel gebruik gaan maken van magie en met name Sloth! Hiermee vertraag je je vijanden en dus ook een boss. Dit ben ik later pas gaan gebruiken in NG+, maar het wordt dus eigenlijk net iets te makkelijk daardoor! Verder de bekende dingen van Dark Souls, dat ene deurtje wat een belangrijke shortcut is, je Amrita (souls in Dark Souls) kwijtraken als je sterft, maar je nog 1 kans krijgt ze terug te halen. En natuurlijk werken aan je build. Nieuw is de ki pulse. Je stamina. Als je vecht neemt het af, maar je kunt het met de juiste timing weer snel aanvullen en dan kan je dus langer doorgaan. Even wennen, aanleren, maar daarna doe je het automatisch. Het is belangrijk.

Ik geef de game een dikke 4 sterren. Over 2 maanden Nioh 2 en daar heb ik nu al zin in!

Nioh 2 (2020)

4,5
Zooo, en 3 weken (85 uur speeltijd) later heb ik de final boss verslagen. En er valt heel veel te zeggen over deze game, want het is een nogal uitgebreide game met o.a. diepgaande gameplay. Bij Nioh 1 stopte ik zelfs, want het werd mij teveel. Maar zelfs ik met mijn concentratiestoornis en daardoor ook niet het hoogste IQ kan ik toch wel zeggen dat ik het inmiddels voor 90% begrijp.

Om te beginnen: Nioh 2 heeft 20 main missies, 53 sub missies en 8 twilight missies. En de game beloofde meer variatie wat betreft locaties. Maar dat valt een beetje tegen. Nog steeds zit je vaak in grotten, bergen en dorpjes. Maar gelukkig afgewisseld met missies in een bos of een groot vijandelijk fort. En de levels zijn vaak wel een stuk groter dan in deel 1, maar dat is helemaal niet erg, want het level disign is echt briljant en het ziet er fantastisch en zeer gedetailleerd uit. De ontwerpers verdienen een dikke vette prijs hiervoor!

Hoe moeilijk is Nioh 2? Nou, aan de ene kant lekker uitdagend en moeilijk natuurlijk. Vooral de eerste uren van de game. Maar het kan ook een stuk minder moeilijk worden. De game biedt namelijk volop mogelijkheden om je te helpen. 1. Het gebruik van magie - de Sloth Talisman. De snelheid van vijanden en dus ook bosses wordt met zo'n 50% gereduceerd. 2. Elk level zit vol met blauwe Benevolent Graves. Dit zijn NPC's die je kan oproepen en ze vervolgens met je meevechten. Je hebt alleen wel Ochoko Cups nodig. Zit je zonder, vecht dan tegen NPC's. Dit zijn de rode Benevolent Graves. Elk level zit er vol mee. Verwacht van de blauwe Benevolent Graves NPC's overigens niet teveel, maar ze zijn zeker wel handig! 3. Wil je de beste hulp? Zorg dan dat je online bent en kies via de Shrine voor Summon Visitors. Je kan zelfs twee echte spelers met je mee laten vechten! (niet te combineren met NPC hulp) En als je wat meer geduld hebt doe dan alle sub missies. Je verdient veel extra Amrita, gear en andere items zodat je lekker kan levelen en betere spullen krijgt. Plus zoek alle Kodama (of vindt ze via youtube hulp) voor het selecteren van een leuke bonus zoals meer amrita krijgen bij het verslaan van vijanden of de droprate verhogen voor Elixirs, gear en andere items. Sommige usable items hebben trouwens een Kodama Sensor, dus goed opletten als je naar de bonussen kijkt van deze items. Die groene Kodama mannetjes verschijnen dan namelijk op je mini map.

Nieuw in Nioh 2 is dat je half mens, half Yokai bent. De game zit werkelijk vol met Guardians Spirits en aan elk Guardian Spirit is een Yokai gekoppeld. En dat zijn Brute, Feral en de Phantom. Brute is sterk, lomp en niet bovengemiddeld snel. Feral is heel erg snel, maar wat minder sterk. En Phantom.. Geen idee . Brute bevalt mij het beste en met zijn Burst Counter (een soort parry) doe je flinke damage! Wel is het vaak moeilijk te timen, maar anders wordt het gewoon te makkelijk. Vijanden en bosses droppen Soul Cores en deze kan je toevoegen aan je Guardian Spirit. Met een Soul Core kan je gebruik maken van de Yokai Shift en doe je een specifieke aanval. Elke vijand heeft namelijk een sterke aanval en die krijg jij ook via zijn Soul Core. Om de Yokai Shift/aanval te doen is Anima nodig. Dit is een paarse balk (onder je groene stamina balk) en deze vult zich door te vechten.

Plus 4 nieuwe wapens: Switchglaive, (double)Hatchets, Odachi en Tonfa. (double)Hatchets en Tonfa moet ik nog uitproberen. De Odachi is een prima wapen, maar de Switchglaive is het wapen waar ik de game mee heb uitgespeeld. Het wapen heeft een groot bereik en is snel.

In vergelijking met Nioh 1 heeft deel 2 veel meer verschillende vijanden. In deel 1 hield het op 1/3 van de game al zo'n beetje op en kwamen er geen nieuwe vijanden bij. In Nioh 2 zitten veel toffe/moeilijke nieuwe vijanden. En ik ga er niet teveel over zeggen, maar de boss fights zijn er ook op vooruit gegaan. Er is gewoon nog beter over nagedacht en er zitten echt wel wat gedenkwaardige boss fights tussen. In tegenstelling tot deel 1. Daar heb je o.a. zo'n gekke enorme zwarte kwal. Volgens mij mocht het 4 jarige zoontje of dochtertje van de baas ook een boss ontwerpen. En als het nou nog leuk was om er tegen te vechten dan was het nog oké, maar ik vind het maar een erg irritant gevecht. Zelf heb ik elke boss op eigen kracht verslagen, dus geen NPC's of anders spelers erbij. Al voelt sloth wel een beetje als cheaten, maar ik heb het lekker toch gebruikt! En het leuke is dat er sowieso 1 vijand in het spel zit die mij vaker dood heeft gemaakt dan welke boss dan ook . En de makers van het spel hadden dit ook wel verwacht, dus je komt de vijand vaak tegen.

Het (prequel) verhaal boeide mij niet zo heel veel eigenlijk en na een tijdje kon ik het niet meer zo goed volgen. En je personage zegt geen woord, dus dan weten jullie dat alvast.

Nou, ik ben sowieso nog niet klaar met Nioh 2, want ik wil alle trophys hebben. Dus ik verwacht nog wel 20 a 30 uur extra . Volgens mij zitten er maar 1 of 2 vervelende trophies tussen, dus ik heb er veel zin in.

Ik geef Nioh 2 een 4,5* Een halfje hoger dan zijn voorganger. En hoewel de wereld van Dark Souls mij meer aanspreekt vind ik Nioh 2 misschien wel beter dan Dark Souls 3. Ietsje.. Zo, ik heb het gezegd!