menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Hollow Knight (2017)

4,0
Gister uitgespeeld, maar nog zo veeel te ontdekken! Ik zit op 51% voltooiing. Misschien ga ik nog wat optionele bazen pakken.

Je kunt haast wel zeggen dat Hollow Knight een triple A game is qua vormgeving, gameplay, muziek en hoe groot en uitgebreid de game is. Ik heb veel ervaring met MetroidVania's, maar (tijdens Hollow Knight) ben ik net iets te vaak verdwaald of ik moest steeds grote afstanden afleggen. Dus ik heb er niet voortdurend intens van kunnen genieten helaas.

Toch zit de game erg goed in elkaar met het systeem. De charms zijn tof. Je kan ze vinden of kopen en daarnaast heb je er ruimte voor nodig d.m.v. Notches. En met de Notches ging het bij mij niet zo lekker. Ik heb er gewoon niet voldoende. En ik merkte na een tijdje dat ik echt wel wat meer extra's nodig had om verder te kunnen. Dus extra charms, extra Notches en extra Mask Shards. En een smid om mijn wapen sterker te maken.

Maar wat voelt het elke keer weer goed wanneer je nieuwe abilities krijgt zoals hoger kunnen springen, je afzetten tegen muren enz. De game vraagt veel van je geheugen, maar je kunt het meeste kopen. Dus bijvoorbeeld iets kopen waardoor de shops zichtbaar worden op de map. Maar het blijft lastig! Vaak kon ik het mannetje niet vinden die het gebied in kaart brengt en ik dus echt geen idee had waar ik was.

De game is vaak erg uitdagend. Zowel bosses als standaard vijanden en moeilijke sprongen moeten maken. Maar dat maakt het o.a. een goede game!

Ik heb nu vooral ook zin gekregen in Bloodstained: Ritual of the Night ! Maar deze game is nog best duur. €35,-/40,-. En de game is in 13 uurtjes uit te spelen terwijl ik bijna 37 uur bezig ben geweest met Hollow Knight en de game voor €15 gekocht!

4,0*