menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Hollow Knight (2017)

4,0
Gister uitgespeeld, maar nog zo veeel te ontdekken! Ik zit op 51% voltooiing. Misschien ga ik nog wat optionele bazen pakken.

Je kunt haast wel zeggen dat Hollow Knight een triple A game is qua vormgeving, gameplay, muziek en hoe groot en uitgebreid de game is. Ik heb veel ervaring met MetroidVania's, maar (tijdens Hollow Knight) ben ik net iets te vaak verdwaald of ik moest steeds grote afstanden afleggen. Dus ik heb er niet voortdurend intens van kunnen genieten helaas.

Toch zit de game erg goed in elkaar met het systeem. De charms zijn tof. Je kan ze vinden of kopen en daarnaast heb je er ruimte voor nodig d.m.v. Notches. En met de Notches ging het bij mij niet zo lekker. Ik heb er gewoon niet voldoende. En ik merkte na een tijdje dat ik echt wel wat meer extra's nodig had om verder te kunnen. Dus extra charms, extra Notches en extra Mask Shards. En een smid om mijn wapen sterker te maken.

Maar wat voelt het elke keer weer goed wanneer je nieuwe abilities krijgt zoals hoger kunnen springen, je afzetten tegen muren enz. De game vraagt veel van je geheugen, maar je kunt het meeste kopen. Dus bijvoorbeeld iets kopen waardoor de shops zichtbaar worden op de map. Maar het blijft lastig! Vaak kon ik het mannetje niet vinden die het gebied in kaart brengt en ik dus echt geen idee had waar ik was.

De game is vaak erg uitdagend. Zowel bosses als standaard vijanden en moeilijke sprongen moeten maken. Maar dat maakt het o.a. een goede game!

Ik heb nu vooral ook zin gekregen in Bloodstained: Ritual of the Night ! Maar deze game is nog best duur. €35,-/40,-. En de game is in 13 uurtjes uit te spelen terwijl ik bijna 37 uur bezig ben geweest met Hollow Knight en de game voor €15 gekocht!

4,0*

Hotline Miami 2: Wrong Number (2015)

3,0
Deel 1 nooit gespeeld en ik kwam deel 2 een beetje gratis tegen in de Playstationstore (PS+ Extra abonnement) dus ik dacht ik ga dit proberen.

Maar wat is deze game frustrerend moeilijk op een oneerlijke manier. Ik kom het al geregeld tegen in de comments dat vijanden je buiten beeld doodschieten. Dit werd voor mij persoonlijk na een tijdje echt tergend. Groot nadeel wat mij betreft en het verpest de fun. En dan zomaar ineens een zeldzame bug die ervoor zorgt dat er niks gebeurd als je een level gehaald hebt. En natuurlijk precies bij een extra moeilijk level. Dus het moet weer opnieuw.

Gelukkig is de muziek fantastisch en het speelt lekker soepel. Al werkt het lock systeem niet altijd even lekker.

3*

House of Ashes (2021)

Alternatieve titel: The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

4,5
Mijn eerste evaring en toevallig meteen 1 van de betere uit deze serie. Althans, dat zegt men. Dit ziet eruit als een big budget Hollywood film. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Goed geschreven personages, goed acteerwerk en visueel schitterend. Het verhaal is secundair en 85 in een dozijn. Het kleine beetje verhaal dat erin zit vind ik eigenlijk zelfs te veel omdat daardoor een deel van het mysterie verloren gaat. Maar wat ik zeg is ook weer niet helemaal waar, want er is dmv collectibles een uitgebreide backstory. Maar deze kan je dus volledig mislopen.

Vanaf de proloog zit de stemming er al meteen goed in en het wordt alleen maar beter. En ondanks dat er natuurlijk typische videogame dingen in moeten is het allemaal erg geloofwaardig. Het maken van keuzes is uiteraard relevant. Of het nou een besluit of een verbale reactie is, het is allemaal belangrijk. Wat reageren betreft kun je kiezen uit een zakelijke reactie of een reactie die wat meer op basis van emotie/gevoel is. Dit beïnvloed de band die je met een personage hebt. En deze kan goed, neutraal of slecht zijn.

De 5 hoofdpersonages zijn stuk voor stuk sterke karakters met ook nog een paar extra uitblinkers. Er zit wel een vervelende tussen, maar deze is geen onderdeel van die 5. De game is kort en na zo'n 6 a 7 uurtjes is het klaar. Maar ik verwacht dat de meeste de game nog een 2e keer willen doorlopen. De game heeft voor mij wel een flink nadeel. De skip mogelijkheid ontbreekt. Dit is persoonlijk, want ik ben een platinum junk en ik moet de game dan 3 a 4x uitspelen. Dus vandaar. Gelukkig wel chapter select. Iets wat een game zoals The Quarry niet heeft. Plus niets kunnen skippen

4,5*