menu

Hier kun je zien welke berichten JacoBaco als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Evil Within, The (2014)

Alternatieve titel: Psycho Break

3,5
Tegenvallertje dit. En dat zit hem vooral in de gameplay. Dit voelt helemaal niet goed. Het voelt onnatuurlijk en vooral stijf aan. Sebastian beweegd zich vaak voort alsof hij heel erg nodig moet poepen! Met name wanneer hij semi rent. En ja, als je heel nodig moet poepen, dan gaat rennen niet zo vloeiend. Een belangrijk onderdeel van een game is de gameplay. Wanneer dit niet goed is, dan speelt het gewoon niet fijn.

Een ander gemis is het puzzelen. Ik zit nu in chapter 14 en ik kan mij geen 1 goede puzzel voor de geest halen! Ok, er zitten wel een paar goede puzzels in, maar niet voldoende! De dialogen zijn vaak tergend en dat was oké in Resident Evil 1 op de PS1, maar inmiddels zijn we games gewend zoals The Last of Us met goed geschreven dialogen. En schrikeffecten zijn er naar mijn idee ook nauwelijks.

Sebastian kan volop doodgaan, maar wanneer hij van 50 meter hoog naar beneden stort, staat hij gewoon weer op. Hij staat zelfs nog makkelijker op dan ik 's morgens om 7:00. Natuurlijk zie ik in dat het fictief is, maar dit soort regeltjes hoeven van mij niet gebroken te worden. Wanneer je op aarde vanaf 50 meter hoogte naar beneden valt, ben je gewoon dood, klaar. Ja, ook in fantasie games die zich op onze aarde afspelen. Oja, en Sebastian reageert op veel zaken wel erg laconiek. Zo wordt het wel moeilijk inleven natuurlijk! En dan die zwarte balken boven en onder voor het filmgevoel had ook echt niet gehoeven!!

Goed, ik heb ook nog wat pluspunten te melden. De game is uitdagend en daar hou ik van. Ik speel op casual en ik ben al erg vaak doodgeschoten, geëxplodeerd, opgegeten, is mn schedel ingeslagen, ben ik verbrand en nog veel en veel meer. Maar de gameplay werkt dus ook niet altijd mee. Vooral het sluipen lijkt toch echt niet goed te werken. En sowieso is de houding die Sebastian aanneemt om zich te veschuilen ook niet echt overtuigend! Maar ik was bezig met de pluspunten. Sfeer is goed, kleurgebruik ook goed, de geluidseffecten zijn prima en de game is bij vlagen echt zenuwslopend!

Ik ben er dus bijna doorheen, maar halverwege dacht ik al, dit ga ik niet nog een keer opnieuw doen. Had zin om weer lekker wat trofeeën te verzamelen, maar ten eerste is dit eigenlijk niet zo'n hele goed game en ten tweede, wat zijn de meeste genadeloos moeilijk! En voor je deze game binnen 5 uur kan uitspelen, moet je de game denk minimaal 3x uitspelen om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk zul je de game dus 4x moeten uitspelen om alles te halen! Nee sorry game, je bent het niet waard!

Ik speel de game overigens niet met tegenzin, dus ik zit voorlopig op magere 3,5*