menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van JacoBaco. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2019, februari 2019, maart 2019, april 2019, mei 2019, juni 2019, juli 2019, augustus 2019, september 2019, oktober 2019, november 2019, december 2019, januari 2020, februari 2020

Bloodstained: Ritual of the Night (2019) 4,0

6 februari, 11:48 uur

Ik moet meteen eerlijk bekennen dat deze game mij iets beter is bevallen dan Hollow Knight. Maar waarom? Wat ik in mijn review al aangeef was ik tijdens HK ontzettend vaak verdwaald, moest ik enorme afstanden afleggen met als gevolg regelmatig youtube raadplegen waar de fuck ik naartoe moet. En in HK begon dat grauwe droevige wereldje mij ook een beetje tegen te staan. Ritual of the Night daarentegen heeft een fijn Kleurenpalet. De map is groot, maar met de vele fast travel kamertjes is het soepel heen en weer reizen.

Bloodstained: Ritual of the Night is een relatief uitgebreide game geworden. Zo kan je bijvoorbeeld van 99% van je tegenstanders Shards bemachtigen. Je moet ze doodmaken en dan afhankelijk van de drop rate krijg je een Shard. De 1 is natuurlijk leuker dan de ander. De 1 laat je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een schild en de ander laat je HP langzaam weer aanvullen, maar dit gaat zo traag dat ik het nooit gebruikte. En een Shard gebruiken kost uiteraard magic power. Verder een groot arsenaal aan zwaarden, bijlen, zwepen, armor, ringen enz. Er zit een eenvoudig craft systeem in de game. En zo kan je armor en wapens laten maken en zelfs voedsel laten bereiden. Hier zijn natuurlijk wel ingrediënten voor nodig. Voor armor, wapentuig en dergelijke droppen vijanden materiaal zoals ijzer, emerald enz. en voor voedsel droppen vijanden tevens aardbeien, vlees enz.

Ja, genoten van deze game! Ik heb er volgens mij zo'n 14-15 uur over gedaan om de final boss te verslaan. Daarna nog 25 uur extra om de platinum trofee te halen.

p.s. De game is trouwens op standje Normal nog best pittig af en toe.

4*

» details   » naar bericht  » reageer  

Nioh (2017) 4,0

10 januari, 17:58 uur

Zo, en ook maar even die platinum trophy meegenomen! Nou ja even, het kostte toch wel flink wat extra tijd. Vooral de Regular Smith Customer Trophy is niet fijn! Makkelijk, maar tijdrovend.

Nioh is een goede game. Geen open wereld zoals in Dark Souls, maar losse levels dus. Het zijn meestal geen enorme levels, maar er zitten wel een paar grote tussen waarin je best wel kan verdwalen. En natuurlijk zitten er altijd weer van die frustrerende levels tussen zoals een level met veel water en 1 verkeerde koprol en je plonst in het water en je verzuipt. De game heeft daarnaast ook de gewoonte vaak in herhaling te vallen. De eerste boss bijvoorbeeld ben ik verderop in de game uiteindelijk nog 6x tegengekomen. En er is sowieso niet heel veel variatie qua tegenstanders. De hoofdmissies zijn meestal wel gevarieerd en er zitten hele toffe levels in, ook qua design. Maar als je ook alle submissies doet (vaak dezelfde levels als de hoofdmissie), dan wordt zo'n level een beetje eentonig. De boss gevechten zijn goed, maar niet zo indrukwekkend als in Dark Souls. Geen enorme monsters en zo vecht je bijvoorbeeld ook regelmatig tegen een andere Samoerai. Maar wel toffe boss gevechten, maar minder gedenkwaardig dan Dark Souls.

Dat waren dus wat minpunten. Maar ik heb genoten van Nioh. Het oude Japan, Samoerai's, demonen genaamd Yokai, de snelheid, de guardian spirits en natuurlijk de uitdaging. Ik kan niet zeggen dat het nou echt moeilijker is dan Dark Souls. Uiteindelijk ben ik wel gebruik gaan maken van magie en met name Sloth! Hiermee vertraag je je vijanden en dus ook een boss. Dit ben ik later pas gaan gebruiken in NG+, maar het wordt dus eigenlijk net iets te makkelijk daardoor! Verder de bekende dingen van Dark Souls, dat ene deurtje wat een belangrijke shortcut is, je Amrita (souls in Dark Souls) kwijtraken als je sterft, maar je nog 1 kans krijgt ze terug te halen. En natuurlijk werken aan je build. Nieuw is de ki pulse. Je stamina. Als je vecht neemt het af, maar je kunt het met de juiste timing weer snel aanvullen en dan kan je dus langer doorgaan. Even wennen, aanleren, maar daarna doe je het automatisch. Het is belangrijk.

Ik geef de game een dikke 4 sterren. Over 2 maanden Nioh 2 en daar heb ik nu al zin in!

» details   » naar bericht  » reageer  

Bloodstained: Curse of the Moon (2018) 3,5

10 januari, 17:56 uur

Uitgespeeld in 2 speelsessies. Erg moeilijk is de game niet, want als je een beetje handig omgaat met de 4 verschillende karakters gaat het meestal vrij easy. Ik heb sowieso een enorme zwak voor dit soort games. Ik weet het nog precies in 1988. Ik had Double Dragon gekocht voor de NES en ruilde hem later tijdelijk met iemand om voor Castlevania. Nou, dit was toch wel echt fenomenaal! De aankomst bij het hek en zodra je begint de spelen die magische muziek! En eenmaal in het kasteel komen er een soort Ghoulia wezens op je af die je moet verslaan met je zweep. Daarnaast een geweldige setting met allerlei bekende en onbekende monsters en ook nog behoorlijk moeilijk! En natuurlijk geniale muziek en vette levels met moeilijke boss gevechten..

Bloodstained: Curse of the Moon neemt je weer terug naar de jaren 80 en dus (voor mij) dikke nostalgie. Het voelt en speelt als een echte Castlevania game. En dan nog het meest zoals Castlevania III: Dracula's Curse waarin je ook meerdere karakters ter beschikking krijgt. De game heeft 8 levels met natuurlijk aan het einde van elk level een boss wat overigens fijne gevechten zijn! Best wel toffe levels en het speelt lekker. Niet extreem uitdagend, maar zeker een goede game!

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer