menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van JacoBaco. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2022, februari 2022, maart 2022, april 2022, mei 2022, juni 2022, juli 2022, augustus 2022, september 2022, oktober 2022, november 2022, december 2022, januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 (2021) 4,0

afgelopen dinsdag om 15:43 uur

Nou laat ik maar is wat neerzetten hier dan.

Ik had nog nooit een Sniper Ghost Warrior gespeeld en inmiddels zijn er 5 delen. Al kun je de delen ook opsplitsen in 2 aparte series.

SGW Contracts 2 heeft 5 missies en deze spelen zich af in een redelijk grote omgeving incl. fast travel. De missies bestaan uit menselijke targets omleggen en andere doelen zoals bijvoorbeeld een olieraffinaderij uitschakelen. Hiermee verdien je geld en skillpoints. Met dat geld kun je o.a. nieuwe sniperrifles, sidearms en secundary wapens kopen. En met skillpoints kan je van alles vrijspelen zoals bijvoorbeeld een drone en een turret die je vervolgens weer kan uitbreiden met extra mogelijkheden. Moet wel zeggen dat sommige perks echt nergens op slaan. Zoals de perk dat vijanden je niet meer kunnen horen rennen. Dus je kan gewoon op een vijand afrennen die met z'n rug naar je toestaat en hij heeft helemaal niets in de gaten.

Tijdens een missie zijn er ook nog challenges en hiermee verdien je extra skillpoints. Persoonlijk had ik niet zo'n hele grote behoefte aan al die extra skillpoints, maar omdat ik de platinum wilde halen moest ik 54 perks vrijspelen. Dus ik heb veel challenges gedaan. De challenges variëren. Sommige zijn leuk en uitdagend en andere zijn dat niet. Leuk en uitdagend is een heel kamp op een kilometer afstand uitmoorden zonder dat iemand het daar in de gaten heeft. Minder leuk is bijvoorbeeld 3 doelen volbrengen binnen een bepaalde tijd. Of in missie 3 een gevangene laten ontsnappen zonder alarm, met alarm, je target daar uitschakelen als ze in zijn cel is, je target uitschakelen terwijl ze zijn voetafdrukken volgt, je target uitschakelen net voordat ze hem wil executeren. Dat soort dingen begon ik wel irritant te vinden na een tijdje.

Af en toe moest ik een klein beetje denken aan de Hitman games. Ik ben Hitman pas gaan spelen in 2016. Dat was een soort reboot. In de missies daar zijn er tal van creatieve manieren om je targets uit te schakelen. SGW Contracts komt niet eens in de buurt van dat niveau, maar het heeft er soms wel iets van weg. Een andere extra zijn de bounties. Als je deze doet krijg je speciale punten waarmee je sniperrifles kan vrijspelen. Sniperrifles kan je zoals ik al eerder aangaf met geld kopen, maar voor een stuk of 4 heb je deze speciale punten nodig. En elke sniperrifle heeft specialiteiten. Ze hebben dan speciale ammo als extra. Zoals EMP kogels, afleid kogels, armor piercing kogels, explosieve kogels en agile kogels. Agile kogels gaan altijd recht op hun doel af en hebben geen bullet drop en geen last van wind.

Maar nogmaals, ik vind persoonlijk dat de game iets te veel zijn best doet om het je makkelijker te maken. En ik heb nog niet eens alles benoemd zelfs. Andere mensen kunnen dit natuurlijk wel als extra fun ervaren. Zelf maakte ik ook gewoon gebruik van de vele extra perks. En de game heeft aim assist d.m.v. een red dot. Dit kan je uitschakelen, maar dan wordt het wel erg lastig hoor om iemand te raken op 1200 mtr afstand. Tenzij je natuurlijk de agile kogels gebruikt.

En toch is SGW Contracts 2 heel erg leuk! Ik heb er erg van genoten. Headshots met bullet cam zijn geweldig met flink van gore! En zo hoort het ook als je een sniper kogel recht in je snuit krijgt.

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Call of the Sea (2020) 3,5

20 september, 19:15 uur

Het kan aan mij liggen, maar deze game heeft iets te uitdagende puzzels. Chapter 1 en 2 zijn niet zo moeilijk, maar chapter 3 en 4 waren voor mij niet te doen. Chapter 5 was dan weer te makkelijk en chapter 6 was normale moeilijkheid.

De game zelf is goed met een lekker mysterieus sfeertje. En grafisch ook helemaal prima. Wel kort, maar door die schijt puzzels ben je toch nog wat langer bezig

» details   » naar bericht  » reageer  

Destroy All Humans! 2: Reprobed (2022) 3,5

Alternatieve titel: Destroy All Humans! 2 - Reprobed: Single Player Edition, 11 september, 13:00 uur

Deze remake meegepakt met PS+ Extra, want ik had nog nooit een Destroy All Humans game gespeeld. En mijn eerste kennismaking is goed genoeg bevallen. Lage verwachtingen hè.

Er zijn 5 hoofdstukken in 5 verschillende landen. Amerika, Engeland, Japan, Rusland en de Maan. 4 landen dus. Je doet allerlei missies die je op het moment dat je ze gehaald hebt alweer vergeten bent. En na hoofdstuk 2 of 3 merk je al dat je steeds hetzelfde aan het doen bent.

Maar toch vermaakte ik mezelf er prima mee. Je speelt regelmatig nieuwe wapens vrij die je vervolgens weer kan upgraden. En af en toe leuke humor. Je kan mensen overnemen en vaak moet je met een NPC praten. En terwijl je bijvoorbeeld een oma bent sta je met een mannenstem een gesprek te voeren. Ja ik hou wel van dat soort simpele humor.

Het is sowieso een hele mooie remake om te zien. En ik denk dat ik daardoor ook deels geboeid bleef.

3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Hotline Miami 2: Wrong Number (2015) 3,0

21 augustus, 09:22 uur

Deel 1 nooit gespeeld en ik kwam deel 2 een beetje gratis tegen in de Playstationstore (PS+ Extra abonnement) dus ik dacht ik ga dit proberen.

Maar wat is deze game frustrerend moeilijk op een oneerlijke manier. Ik kom het al geregeld tegen in de comments dat vijanden je buiten beeld doodschieten. Dit werd voor mij persoonlijk na een tijdje echt tergend. Groot nadeel wat mij betreft en het verpest de fun. En dan zomaar ineens een zeldzame bug die ervoor zorgt dat er niks gebeurd als je een level gehaald hebt. En natuurlijk precies bij een extra moeilijk level. Dus het moet weer opnieuw.

Gelukkig is de muziek fantastisch en het speelt lekker soepel. Al werkt het lock systeem niet altijd even lekker.

3*

» details   » naar bericht  » reageer  

The Medium (2020) 3,5

16 augustus, 16:56 uur

stem geplaatst

» details  

Blasphemous (2019) 3,5

12 augustus, 21:36 uur

Deze game speelt niet lekker op de PS5. Regelmatig begint het beeld te schudden. Ondanks dat toch doorgezet om de game uit te spelen.

Ja het is een goede MetroidVania, maar ik heb mezelf vermoed ik te veel laten beïnvloeden door de vele lyrische berichten. Want ik ben namelijk niet zo lyrisch.

Het is allemaal iets te veel van het goede. Vooral in de eerste paar uur kom je geregeld iets tegen waar je iets kan doen, maar wat dat is is (nog) onduidelijk. De map geeft bij een aantal belangrijke kamers aan dat daar iets is, maar heel vaak ook niet. Dus ik onthoud dat niet allemaal. Hoogstwaarschijnlijk is dit gewoon normaal voor MetroidVania's en ben ik als gamer verpest vanwege de moderne games die wel alles aangeven op de map. Oja, en er zitten echt te veel collectibles verstopt achter geheime muren. Ook sommige platform stukken zijn ronduit irritant.

Alsnog blij dat ik dit gespeeld heb. De uitdaging is er, maar overdreven moeilijk is het niet. De sfeer is overtuigend en er zitten indrukwekkende ontwerpen in de game wat betreft bazen en NPC's. Deze game is eigenlijk volledig trouw aan het MetroidVania principe en hoewel ik dit blijkbaar niet meer gewend ben hou ik wel van dit soort games!

Een dikke 3,5*

» details   » naar bericht  » reageer  

Street Fighter 6 (2023) 4,5

4 augustus, 23:58 uur

stem geplaatst

» details  

Dead Island 2 (2023) 4,0

2 augustus, 18:21 uur

Dead Island 2 is een vrij jolige game geworden. De personages lijken er namelijk niet zo mee te zitten dat de wereld naar de klote is en er duizenden zombies rondlopen. Zeer inspirerend om te zien dat je personage een grapje maakt terwijl hij of zij ieder moment aan stukken gebeten kan worden. Dus wat dat betreft heeft de game nog steeds dezelfde toon als de trailer uit 2014.

In DI2 krijg je de keuze uit 6 karakters die uiteraard ergens in uitblinken, ergens heel zwak in zijn of juist een goed gemiddelde hebben. Nieuw zijn (meer dan 50) skill cards en deze cards geven je extra voordelen. Sommige zijn specifiek gebonden aan een personage. En met goed getimede blocks of evades kun je een finishing move uitvoeren. Verder heeft de game geen nieuwe gameplay mogelijkheden. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee.

Zombies meppen voelt lekker aan! En je ziet echt wat je aanricht. Zoals een losse onderkaak bijvoorbeeld. Ook de jiggle physics zijn een prima toevoeging! Vooral bij dikke wijven. De score die blijkbaar in beeld komt als je zombies verslaat is eruit gehaald. Het enige wat je ziet zijn de xp punten die je krijgt. De game kan op momenten erg lastig zijn, maar misschien had ik gewoon mijn build verneukt. En er is overigens geen easy mode. Maar daar doet ik sowieso niet aan.

Voor een game die bijna 10 jaar in de maak is geweest is het resultaat toch wel opvallend goed. Meestal zie je daar namelijk wel iets van terug. Maar als ik toch wat moet opnoemen dan zijn het soms de side quests die onduidelijk worden aangegeven op de map. Los van dat, de game is strak geprogrammeerd en het voelt niet onwennig aan.

4,0*

» details   » naar bericht  » reageer