menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van JacoBaco. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021, februari 2021, maart 2021, april 2021, mei 2021, juni 2021

Demon's Souls (2020) 5,0

6 mei, 12:19 uur

Eindbaas verslagen en 62 uur bezig geweest. Nee niet 62 uur met de eindbaas. Ik was al level 95 en ik versloeg hem de derde keer. Ik heb de game rustig aan gedaan met zoveel mogelijk extra's. Waaronder gold coin and pure bladestone farming. Ik wil eigenlijk niet weten hoelang ik daar mee bezig was. Het is namelijk een very rare drop en zo heb ik dat ook ervaren.

Waarschijnlijk is Demon's Souls de aller moeilijkste Souls game uit het rijtje DS 1 t/m 3 en BB. Want de game kwam 11 jaar geleden uit en iedereen was onervaren. Ik ben inmiddels ervaren en de DS remake voelde direct vertrouwd. Qua moeilijkheid is het niveau vrij gelijk aan DS1 t/m 3. En ook al was het destijds vrij experimenteel, het was slechts de blauwdruk voor de toekomstige games. Maar toch heb ik niet iets kunnen ontdekken wat er nou zo anders is aan de originele DS. Het enige echte verschil voor mij is dat het geen open wereld is, maar losse werelden en levels. En dan natuurlijk dat gedoe met world and character tendency.

Omdat dit eigenlijk de laatste was die ik nog moest spelen had ik verwacht dat de impact niet zo groot zou zijn. Integendeel, deze game is beter dan DS 1, 2 en 3! Beter dan BB? Nee, net niet. Wat maakt nou het verschil? Dat zijn de losse werelden. Elke wereld is uniek en je kan vanaf het begin al elke wereld spelen. Geen enkele wereld lijkt op elkaar en dat houdt het lekker afwisselend. Bloodborne is inderdaad open wereld en alles is gewoon 1 grote Gotische wereld, maar BB is gewoon fucking speciaal, want het was mijn eerste ervaring! Dus daarom blijft BB de beste!

Helaas wil ik de platinum trofee hebben en dan moet ik de game minimaal 3x uitspelen. Dus ja, nu wordt save-scum wel even heel verleidelijk! 3x is gewoon 1x teveel. Maar ja, Dark Souls 4 is zoooo goed dat ik het er denk ik wel voorover heb.

Tot slot wil ik nog even zeggen dat deze game met gemak Dark Souls 4 had kunnen zijn. Demon's Souls was dus precies al zo verwarrend, opvallend uitgebreid en bijzonder sneaky als DS 1 t/m 3. Het enige verschil zou zijn (als Demon's Souls niet zou bestaan) dat het nu losse werelden zijn. En wellicht is Demon's Souls zelfs de meest uitgebreide. Dat world and character tendency is vooral als je het niet weet een zeer uitgebreid en onduidelijk systeem! Vergelijk het met een karma systeem, maar dan dus verre van eenvoudig! Volgens mij is er een exclusief team van 83 hoogbegaafde Japanners aangenomen om dit systeem in de game te verwerken, want kom op nou, dit verzin je toch niet??!! Niet in je eentje in elk geval! Ik vond dit systeem eigenlijk een nadeel, maar nu ik er alles vanaf weet heeft het toch wel zijn charmes!

5 sterren en beginnen aan NG+ !

» details   » naar bericht  » reageer