menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van JacoBaco. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2020, februari 2020, maart 2020, april 2020, mei 2020, juni 2020, juli 2020, augustus 2020, september 2020, oktober 2020, november 2020, december 2020, januari 2021

Middle-Earth: Shadow of War (2017) 4,0

28 december 2020, 11:36 uur

Wat games betreft ben ik vrij snel tevreden als het gaat om het verhaal. Eenvoudige verhaaltjes zoals in The Uncharted games is helemaal prima. Al is een goed verhaal (NieR: Automata) altijd welkom hoor. Ik wil in elk geval vooral lol hebben. Zo ook met Middle-Earth: Shadow of War. Het verhaal? Mwa.. Maar erg fijn om te doen en dan ook nog is in een Lord of the Rings setting, want ik vind de Lord of the Rings films namelijk erg nice. De game speelt in het algemeen lekker. Het vechten is echt een waar genot. MAAR! De besturing is verder juist helemaal niet zo lekker. Talion is zoals een Assassin zoals in Assassin's Creed. In AC doet m'n pop niet altijd wat ik wil, maar in Shadow of War gaat het net iets te vaak mis tot soms grote ergernis. Toch wel jammer natuurlijk.

1 van de leukste mogelijkheden in deze game is met stip het Nemesis systeem. Los van deel 1 nog nooit zoiets eerder gezien, maar het is echt een super toffe en een waardevolle toevoeging. Ik heb iets vergelijkbaars gezien in Metal Gear Solid V, maar daar vind ik het eigenlijk juist iets vervelends en te weinig toevoegen. Shadow of War heeft dit keer 4 grote regio's waar je naartoe moet en het moet veroveren. En om een regio te veroveren kan je het Nemesis systeem heel goed gebruiken. Sterker nog, ik vind eigenlijk dat het moet! Want in Shadow of War kan je namelijk via dit systeem je eigen leger samenstellen met de dominate skill. Kortom Orks overnemen. Deze speel je vrij na Act 1. Dominate ergens een Captain en hij sluit zich bij je aan. En wat je dan bijvoorbeeld kan doen is infiltreren en van een Captain een bodyguard maken. Als je het vervolgens tegen de vijandelijke Warchief opneemt waar je Captain dus de bodyguard van is geworden dan verraad hij de Warchief en doet veel schade bij hem en samen kan je hem dan verslaan. Het systeem is niet ingewikkeld en je wordt er al snel handig in. Dus het is erg leuk om het uit te pluizen, want er is nog meer mogelijk dan dat ik aangeef.

Nou, ik zal dan toch even speciaal een alinea wijden aan dit Nemesis systeem. En alvast even voor de beeldvorming KLIK. Om een regio te veroveren moet je daar het fort overnemen en je ziet via het Nemesis systeem met wat voor Orks je te maken krijgt. En eenmaal alles overgenomen dan is het van jouw en staat jouw Overlord aan de top. Wat je op de afbeelding ziet is dit systeem. Het betreft hier een fort die nog overgenomen moet worden en bovenin de toren staat een vijandelijke Overlord. Daaronder op de stadsmuren staan in dit geval 2 Warchief's. Een Warchief is de sterkste Ork (mits een hoog level) en onder hem bevinden zich alle Captains. Captain's kunnen dienen als bodyguards, infiltratie/spionage of gewoon als infanterie. En of je nu het systeem moet gebruiken om een fort te veroveren of juist het fort moet verdedigen, het is erg leuk om te doen. En je kan tevens als je online gaat forten van andere spelers bestormen. En dan krijg je er weer extra XP, allerlei gear en andere zooi voor terug.

Een dikke 4 sterren.

Het verhaal is uitgespeeld en ben nu bezig met de clean-up. Ik heb er al bijna 60 uur opzitten en nog 1 trofee te gaan. De meeste trofeeën zijn erg leuk om te halen, maar helaas zitten er ook een paar verschrikkelijke tussen die wat mij betreft een plaatsje mogen krijgen in het lijstje van meest irritante trophies ooit!

» details   » naar bericht  » reageer  

NieR: Automata (2017) 4,0

11 december 2020, 15:32 uur

Helaas geen meesterwerk. Een sexy vrouwelijke androïde met een enorm zwaard en je haast continu haar witte slip ziet en dan is het ook nog zo'n typische Hema slip. En dit in combinatie met een diepgaand, filosofisch, deprimerend en serieus verhaal. En dan haar collega die eruit ziet als een schooljongen van 17. Gekleed in een korte broek met hoge sokken maken het er ook niet beter op. De wereld zelf vind ik om de één of andere reden net geen voldoening geven. En dan de sidequests. Mwa. Leuk, maar niet gedenkwaardig.

Maar de (afwisselende) gameplay, de muziek, het vechten en het verhaal zijn werkelijk subliem! De muziek is erg apart, maar het klinkt prachtig en betoverend. En solidKevin zegt het al. Met dit soort (Japanse) games moet je echt een klik hebben, want anders is het zonde van je tijd.

NieR: Automata. Een game die alleen door Japanners gemaakt kan worden. En zo nu en dan zijn ze dus ook zeer welkom! Oja, en dan is dit een game die het mogelijk maakt om trofeeën te kopen met (in-game) geld. Tja, toch maar gretig gebruik van gemaakt hè.

Een dikke 4,0*

» details   » naar bericht  » reageer  

Commandos 2: Men of Courage (2001) 4,0

Alternatieve titel: Commandos 2: HD remaster, 7 december 2020, 11:00 uur

stem geplaatst

» details