menu

Hier kun je zien welke berichten Hadouken als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ace Ventura (1996)

1,5
De films zijn nog te pruimen maar deze game is vrij verschrikkelijk.

Het speelt ontzettend traag. Soms werken de controls zelfs helemaal niet. Als je op iets klikt komt er vaak een reactie van Ace van 30 seconden vol met z'n bekende humor, die normaal leuk is, maar hier helaas niet. Ook zijn de omgevingen niet erg interactief en duurt de game misschien een paar uurtjes.

Pluspuntje is alleen de stem van Ace die nog vrij aardig klinkt, hoewel niet door Carrey ingesproken.

Art of Murder: FBI Confidential (2008)

3,0
Aardig gamepje die echter tekort komt om op te vallen.

In deze third person adventure speel je Nicole Bonnet, een FBI agente die aan haar eerste zaak begint. Je nieuwe partner wordt meteen neergeknald en aan jouw om de zaak op te lossen. Zo simpel is het. Natuurlijk kom je hier en daar een plotwending tegen, zoals het in FBI-verhaaltjes gaat. Het plot is leuk, maar absoluut niet origineel en eigenlijk verslapte m'n aandacht halverwege ergens...

Ik blijf het maar zeggen maar ik blijf het raar vinden dat ook hier de graphics weer niet echt goed zijn. Voor een 2008 game moet dat veel beter kunnen. Bewegingen haperen, de characters hebben kartelrandjes en de cutscenes zijn allesbehalve mooi. In zijn totaliteit niet lelijk, maar dat moet gewoon beter kunnen.

Als FBI-agente moet je dus moorden onderzoeken en testjes in het lab uitvoeren. Nu is dit niet al te uitgebreid, gelukkig. Verder zijn de locaties vrij kleurloos en getuigen ze van weinig inspiratie. De puzzels zijn van een normaal niveau al slaat het nergens op dat sommige locaties zich uit het niets openen. Zo kun je een deur niet in omdat hij op slot zit. Vervolgens pak je ergens in het spel een voorwerp op en de deur is opeens los ( en dus toegang tot een nieuwe locatie). Zo kan ik het ook...

In zijn geheel best vermakelijk. Ik was toch wel benieuwd wie de moordenaar was. De uitkomst moest een verrassing zijn, maar schokkend is het allemaal niet. Vooral omdat ik weinig met de game meevoelde.

Asura's Wrath (2012)

4,0
Voordat je deze game in huis haalt is het, ik kan wel met zekerheid zeggen, een vereiste om van animé te houden dan wel te aanbidden. Ook moet je niet verwachten dat je tientallen uren op knoppen aan het rammen bent. Want dat duurde bij elkaar misschien slechts anderhalf uur. De rest van de tijd is het vrij relaxt achterover leunen en kijken naar overdreven, Dragon Ball Z-achtige actie. En dat is vet!

De intro begint al meteen explosief waarbij de hele planeet is betrokken bij een oorlog tegen de Gohma; giftige wezens die uit de Aarde kruipen en de beschaving aanvallen. Het is aan de acht demigoden om hen te stoppen. Hoofdrolspeler Asura wordt echter verraden en het hele spel veranderd in een wraaktocht. Asura vind ik een meer dan geslaagd character met een oneindige hoeveelheid woede in zich die meer dan eens volledig uitbarst. Ook tussen de andere goden zitten een aantal leuke personages zoals Yasha, Augus en Deus.

Grafisch gezien wisselt de game een beetje, maar het is gelukkig nooit echt lelijk. Character design is sowieso vet en cutscenes zien er mooi uit. Toch wil de framerate nog wel eens dalen als er teveel op het scherm gebeurd en de animaties en stemmen van de gewone bevolking was een dieptepunt. Het leek wel alsof ze rechtstreeks uit de Sims zijn komen lopen. De game is geheel speelbaar met Japanse stemmen, al s het dam weer jammer dat de lipsync af en toe gruwelijk mis zit. De achtergrondmuziek is ook meer dan geslaagd. Van heldhaftige westerndeuntjes tot prachtige, emotionele vocals.

Zoals gezegd is het dus een soort interactieve animéseries. De game bestaat uit achttien episodes (excl. DLC) van ieder zo'n twintig minuten. Vooraf aan iedere episode wordt er een flashforward weggegeven en middenin de episode zit een cliffhanger waarna er de zogenaamde pauze zit. Tussen de episodes door word je blij gemaakt door schitterend artwork die het verhaal iets verder uit de doeken doet. In combinatie met de muziek, nogmaals, prachtig.

In de vele cutscenes waarvan je zult genieten is het de bedoeling bepaalde acties te timen door middel van een Quick Time Event. Op het juiste moment op kruisje drukken vult je Burst meter om even later in totale rage uit te barsten. Vaak leuk, af en toe een beetje jammer als je net achterover leunt om van de scene te genieten en er opeens een icoontje verschijnt en te laat bent. Kuso!
Uiteraard zijn er ook sequences waar je daadwerkelijk klappen mag verkopen. Dit betekent vaak een beetje hersenloos op knopjes slaan, want heel veel variatie is er niet. Je kunt schieten, wat je in gevechten niet vaak zult gebruiken, slaan en een heavy attack uitvoeren. Wat de gevechten boeiend houdt zijn de vele counterattacks die op je beeld verschijnen (druk snel op een knop) en de enorme explosiviteit waarmee dat gepaard gaat. Meer dan eens vlieg je over de hele planeet in een gevecht om vervolgens je weer schrap te zetten en de aanval in te zetten tegen een vijand die zelfs groter is dan de aardkloot! Toppunt is de Burst meter dus. Wanneer deze vol is volgt er een allesvernietigende blow die vaak meteen de volgende scene inluidt. Het komt er op neer dat je je Burst meter sneller vol moet krijgen dan je levensbalk op is. Overigens is dat niet zo heel moeilijk, want uitdagend wordt het nooit echt op Normal, alleen de eindbaas.

Ik herhaal; op Normal. Want na iedere episode krijg je een stempel opgedrukt van waarbij S het beste is. En dat gaat je niet zomaar lukken, zeker niet op Hard. Dit zorgt ook voor veel replaywaarde, al is het meest frustrerend nog dat er geen simpele herstart knop is. Als je voor de hoogste rank gaat en denkt halverwege iets te hebben verpest zul je de episode opnieuw moeten opstarten, en weer door de vele scenes moeten skippen. Duurt mij echt te lang, eerlijk gezegd. Daarnaast zijn er nog trophies, artwork, characterinfo's, filmpjes en soorten levensbalkjes vrij te spelen. Genoeg te doen dus.

De downloadable content is ook de moeite waard. Episode Pack IV moet ik op moment van schrijven nog spelen, maar de Lost Episodes tegen Ryu en vooral Akuma zijn heel erg tof. Al moet ik zeggen dat ik hier voor het eerst echt een block button miste. De geanimeerde afleveringen (11.5 en 15.5) geven meer uitleg tussen de betreffende episodes.
Asura's Wrath is dus niet heel lang, maar wel één met wat replay value. Verder is het verhaal meeslepend, characters interessant en de gevechten enorm spectaculair. Voor sommige kan er echter te weinig echte gameplay in zitten.

AudioSurf (2008)

4,0
Zojuist dus gedownload via Steam voor $10 wat absoluut geen geld is voor zo'n verslavende game.

De opzet is erg simpel. De game bestaat uit een futuristische racebaan, klein beetje vergelijkbaar met F-Zero of WipeOut, met daarop een soort vliegtuigje die samen met de baan en omgeving beweegt op de maat van de muziek. Jouw muziek welteverstaan, want je kunt ieder willekeurig audiobestand vanaf je PC in de game laden.

Op de racebaan vindt je 'cars', gekleurde blokjes die allemaal een verschillende waarde hebben. Sommige geven nul punten, andere weer vijftig. De bedoeling is om minimaal drie dezelfde kleuren op rij te krijgen om deze te doen laten verdwijnen en punten te krijgen. Hoe groter de ketting, hoe meer punten. Maar je mag maar zeven blokken in één rij hebben anders ben je game over.

Althans, in sommige modes. Er zijn namelijk veertien verschillende modes, variërend van makkelijk tot elite. Zo kan je blokken van één kleur verzamelen, blokken uitwissen, springen of het spel met z'n tweeën spelen. Het leuke is dat het spel je score meteen upload waardoor je jezelf met andere spelers over de hele wereld kunt vergelijken die hetzelfde nummer hebben gespeeld als jou.

En dit alles dus op de maat van de muziek. Als je een rustig nummer draait is de baan relatief makkelijker. Iedere track resulteert dus in een andere 'racebaan' en dat werkt lekker verslavend. Soms zelfs adrenaline verhogend. Als je denkt; nu komt een mooi snel stuk in het nummer dat je dan bijvoorbeeld de baan opeens ziet draaien met allemaal drukke kleuren om je heen. Uit eigen ervaring is het verstandig om het een beetje af te wisselen want op den duur wordt je echt knettergek door alle flitsende kleuren die voorbij vliegen. Niet voor mensen met epilepsie. Voor ongeveer €6 heb je hem op je PC staan en het downloaden duurt niet langer dan twintig minuten. Dus waarom niet?