menu

Hier kun je zien welke berichten Donkerwoud als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Silent Hill: Orphan (2007)

Alternatieve titel: Silent Hill Mobile

2,5
Grappige conversie van zijn grote broers, maar het werkt helaas niet helemaal. Nu wordt het deurtje-deurtje-principe wel erg saai en langdradig, en dat is niet iets om een mobile game voor te spelen.

SimCity 4 (2003)

3,5
Het had een tikkeltje gebruiksvriendelijker gemogen, meer zoals de eerste delen ook waren. In deze vorm wordt de fun overschaduwd door de achterlijke hoge eisen die het spel aan de speler stelt. Dat gaf wel een gevoel van voldoening als een stad dan eenmaal liep zoals het hoorde.

Simpsons Game, The (2007)

2,5
Ze hadden hier iets meer ontwikkeltijd voor moeten nemen, want nu zijn er teveel frustrerende issues in de gameplay ingeslopen. Ik noem dan de horkerige bewegingen van de karakters, een camera die niet altijd even soepel meewerkt en een nogal genadeloze afstraffing als je van een platform afdondert. Toch wel knap dat zo'n matige game alleen maar de top weet te halen omdat het The Simpsons in de hoofdrol heeft. Het moet gezegd worden dat de game zeker humor heeft en er had echt een grandioze game ingezeten, maar de afwerking is te frustrerend slecht.

Sly Cooper and the Thievius Raccoonus (2002)

Alternatieve titel: Sly Raccoon

3,5
Leuke platformer met frisse, nieuwe graphics. Tikkeltje aan de korte kant.

Smarty Pants (2007)

2,0
Buzz-imitatie, met inderdaad als enige catch dat je de wii-mote kunt gebruiken bij bepaalde minigames. En laat deze games nou bijzonder slecht zijn uitgewerkt. Zo heb ik een match gehad waarbij mijn tegenstander alle vragen fout had en ik vrijwel alles goed, om toch te verliezen omdat hij razendsnel op punten-deductie kon klikken in een bepaalde minigame. De vragen zijn op zichzelf wel van een hoog niveau, wat minder popculture dan in Buzz.

Star Wars Episode I: Racer (1999)

3,0
Best geinig hoe ze die races uit die film hebben vertaald naar een game. En dat met best mooie beelden.

Streets of Rage II (1992)

Alternatieve titel: Streets of Rage 2

3,5
Heerlijke beat 'm up die naar onze huidige standaard nog steeds een enorme fun is om te spelen. Lekker veel vijanden en brute wapens om hun schedels mee te kunnen splijten.

Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 1: Homestar Ruiner! (2008)

Alternatieve titel: SBCG4AP Episode 1: Homestar Ruiner!

3,5
Wel mee vermaakt eigenlijk. Overdreven, lichtelijk irritante karakters die continu schitterende taalkundige vondsten spuwen. Sfeertje van irritante bliepjes en felle kleurtjes. Grappig hoe het ogenschijnlijk bedoeld lijkt te zijn voor een jeugdig publiek, maar dat het vol zit met harde en nare grappen. Qua gameplay is het wat karig, standaard point and click, met veel onnozele, niet gevoelsmatige combinaties van items. Al is de game zo eenvoudig van opzet, dat het de speler bij het handje houdt bij voortgang.

Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 2: Strong Badia the Free! (2008)

Alternatieve titel: SBCG4AP Episode 2: Strong Badia the Free!

3,0
Nog meer avonturen met onze Mexicaanse worstelaar en zijn koddige vriendjes. Ontroerend kinderlijk, maar met een lekkervilleine bite. Qua gameplay is het allemaal wat karig. Wel een grappige climax met onverwacht stuk gameplay.

Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 3: Baddest of the Bands (2008)

Alternatieve titel: SBCG4AP Episode 3: Baddest of the Bands

3,0
Meer spannende avonturen met de bekende typetjes en hun irritante bliepjes, woordgrapjes, slapstick momentjes en andere ongein. Dit deel is niet echt uitdagend of erg divers qua gameplay, maar het prettig lollige sfeertje maakt veel goed. Vooral de spoofs op muziekgenres vallen bij mij goed in de smaak.

Suikoden II (1998)

Alternatieve titel: Genso Suikoden II

4,5
Fenomenale oldskool JRPG, met een subtiel tintje RTS erin verwerkt. Het verhaal is van een ongekend hoog niveau en een stuk gelaagder dan menig genregenoot.

Super Bomberman (1993)

3,5
Nog steeds een party game die staat als een huis, ook al is het grafisch al lang en breed ingehaald.

Super Metroid (1994)

3,5
De game is qua storytelling zijn tijd ver vooruit met sfeervolle levels en cinematische cutscenes. Het is alleen zo fokking frustrerend om steeds te moeten zoeken wat je nu weer moet doen. Of het gamen van nu heeft me te lui gemaakt.

Syberia (2002)

4,5
Heerlijk sfeervol meesterwerk. Oubollig op een bijzonder aangename manier, en een intelligente verhaallijn zoals je ze zelden tegen komt in games.