menu

Hier kun je zien welke berichten The Blue Boy als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

LEGO Chess (1998)

5,0
Een schaakspel en een Lego game. Goede combinatie lijkt me. En dat is het ook. Het schaakspel zelf werkt goed en is instelbaar op allerlei niveaus. Verder worden er twee verhalen omheen verzonnen. Één over piraten en één over cowboys (waren speelgoedlijnen in die tijd). Daarvoor zijn er erg mooie filmpjes gemaakt.
Verder zitten er leuke muziekjes in het spel en kan je (op een leuke manier) leren schaken.
Het enige wat mij irriteert zijn de filmpjes als je een stuk slaat. Je krijgt dan een filmpje te zien wat dan 'grappig' moet zijn. Vroeger kon ik er misschien nog wel om lachen, maar nu echt niet meer. Gelukkig kan je het uitzetten bij de instellingen

LEGO Island (1997)

Alternatieve titel: LEGO Eiland

5,0
Ik vind dit een erg leuk spel. Vroeger heel veel lol aan beleefd. Er zaten leuke liedjes onder, het zag er grafisch goed uit (vooral voor die tijd) en het was best humoristisch. Het gaat overigens bij mij niet om het zo snel mogelijk uitspelen van dit spel, maar om het lol maken (net zoals bij Island Xtreme Stunts; bij het 2e deel helaas niet).
Ik vond het racen erg leuk (later bij Lego Racers ook) en het omverrijden van die poppetjes. Als je met een voertuig veel vaart maakte en dan ineens uitstapte ging het rondjes racen om het eiland.
Jammer is wel dat het klein was en je na een tijd niet echt meer wist wat je moest doen. Maar omdat ik me er zo vermaakt mee heb een 4,5.

Hadouken schreef:
Vooral die boef vond ik leuk. Toen hij ontsnapt was...spannend! Later kreeg ik een legobouwpakket voor m'n verjaardag of zo met een soortgelijke gevangenis en boef. Wat was ik blij

Leuk om zoiets te horen

SimCity 3000 (1999)

Alternatieve titel: Sim City 3000

4,5
Dit is het eerste spel dat ik speelde uit de SimCity reeks toen ik jonger was. Toen snapte ik er natuurlijk niets van en vond het alleen leuk om grote steden te zien groeien en om er (natuurlijk) rampen op af te sturen.
Later nog eens geprobeerd en ik vind het nog steeds een best lastig spel, maar wel heel leuk om te spelen. Verder vind ik de muziek in het spel heel erg goed
Is trouwens te downloaden op de site van SimCity zelf
Verder is het humoristisch en grafisch ziet het er ook goed uit.

4,5* sterren

SimCity 4 (2003)

5,0
Dit spel vind ik GEWELDIG goed . Het is wel wat anders dan SimCity 3000 (ook erg goed), maar absoluut niet slechter of beter.
Grafisch vind ik het er heel goed uitzien.
Het spel is misschien aan de moeilijke kant, maar toch goed te doen.
De muziek is, net als in het vorige deel, ook weer fantastisch

Leuke verbetering ten opzichte van de vorige spellen is het systeem waarmee je provincies kan maken en die aan elkaar kunt koppelen (Alleen jammer dat je dan weer niet in de uitbreiding naar die andere provincies kan rijden )

Al met al een heel leuk spel (voor mij). Ik vind het wel jammer dat er geen vervolg komt, gemaakt door Maxis (en niet zo'n spel als SimCity Societies )