menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van MarlowBrando. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) 3,5

10 januari 2020, 17:43 uur

Al van bij de aankondiging stond dit spel op mijn verlanglijst. De verwachtingen waren hoog, en de eerste uren maakte het spel de verwachtingen ook min of meer waar. Prachtige uitgebreide werelden om te verkennen, leuke animaties bij het reizen van planeet tot planeet en een afwisselende opbouw, met klassieke vechtstukken, platformen en af en toe wat extra.

Na een tijdje kwam de mot er echter duchtig in. Weeral een absurd stuk platformen, weeral een zoveelste nutteloos gevecht, wederom een heel stuk opnieuw lopen omdat het healen niet goed lukt... Bovendien waren er ook heel wat performance issues: van textures die niet goed inladen tot compleet belachelijke animaties van vijanden die teleporteerden naar waar ik stond, tot vijanden die me totaal niet zagen, tot freeze-frames die enkele seconden duurden als je een deur door ging. Het lichtzwaardvechten voelde bovendien ook niet meer zo goed aan eens het spel meerdere combinaties en extra krachten toevoegden, want enkele moves waren zodanig overpowered dat je deze gewoon het best kon spammen. Doe daarbij het verhaal dat door het vele backtracken eerder een last dan een lust werd, en ik was blij dat ik de credits zag rollen, want na dat 'eindgevecht' had ik er even genoeg van.

Nu klinkt het misschien nogal negatief, en dat is weliswaar gedeeltelijk onterecht. Ik heb me zeker vermaakt, maar het voelde allemaal te veel aan als net niet. De muziek was net niet datgene dat je zou verwachten, de animaties waren net niet wat je mag verwachten van een AAA, en ga zo maar door. Kortom een degelijk spel, met duidelijke tekortkomingen en weinig herspeelbaarheid, dat erg veel steunt op het interessante universum waarin het zich afspeelt.

» details   » naar bericht  » reageer