menu

Hier kun je zien welke berichten Barcel als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Army of Two (2008)

4,5
Wat ben ik echt verrast over deze game! Toen ik voor het eerst een recensie over Army of Two las, dacht ik echt zo van: aha dit wordt zeker een baggere game. Maar juist heb ik het erg fout.

Een vriend van me (Kevin251) heeft Army of Two in zijn handen en ging gisternacht op vakantie dus ik kon het lenen, vandaag begonnen én uitgespeeld. Wel kort, maar zeker een geslaagde game!

De graphics zien er wel erg gaaf uit en de cutscenes zijn geweldig én grappig! De humor is zeker erg aanwezig, een grote compliment van mij! De personages Salem en Rios zijn vet cool en Philip Clyde is wel een toppe schurk. De locaties zijn prachtig uitgewerkt, de vijanden zijn lekker actief en ook vind ik erg cool dat er soms een sterkere vijand zoals bodyguarden komt, als je hem vermoordt dan krijg je geld. Met dat geld kan je wapens kopen, zelfs upgraden, echt leuk. Lekker je eigen wapen upgraden om hem wat mooier te maken. Top bedacht.

Ik ben blij dat ik hem toch gespeeld heb omdat ik er echt erg van genoten heb. Fantastisch.

4,5*

Assassin's Creed (2007)

Alternatieve titel: Assassin's Creed (Director's Cut Edition)

5,0
joeri592 schreef:
Ik vind assassin's een leuk spel met minpunten, en die minpunten zijn zonde, want het spel is heel goed maar die minpunten verpesten het toch een beetje, ik bedoel:Ik irriteer me er echt heel erg aan dat je de filmpjes niet kan skippen, de gevechten zijn te easy en soms zijn ze ook irri zit je lkkr te klimmen komen ze weer achter je aan, ook al loop je normaal, het klopt wel wat vele mensen zeggen, het gaat na een paar uurtjes vervelen, bij mij niet na een paar uurtjes, maar wel nu na ongeveer 8 uurtjes, de missies worden inderdaad een beetje eentonig ze hadden meer variatie in de game moeten brengen, het gerucht is er dat er een assassin's creed 2 komt en als dat zo is hoop ik dat ze aan de minpunten uit deel 1 gaan werken, het klimmen verveelt me echt nooit, ik vind het fantastisch om lekker te klimmen op de gebouwen en alles en ik mis ook een multyplayer en een online mode, het zou echt fantastisch zijn als je tegen mensen met zwaard tegen elkaar moest vechten als je bijna dood bent kan je vluchten over alle daken enzovoort, dat hadden ze er gewoon bij moeten doen!Dat vond ik erg jammer, maar AC is nu overal nog maar 30 euro en voor die prijs is het een meer dan prima spel, je bent er (ik iniedergeval)BEst wel wat uurtjes mee zoet, de graphics zijn fantastisch alleen heeft het dus helaas wat minpuntjes tot nu toe is me cijfer 3.5*


Daar heb je wel gelijk in, joeri592. Maar ik verveel me nooit door deze game, je kan gewoon erg lekker doorspelen. Maar ik begrijp wel waarom je op een moment zat wordt, het gaat altijd maar hetzelfde door.

De filmpjes kun je inderdaad niet skippen, maar ik doe intussen vaak ff naar beneden om iets anders te doen, bijvoorbeeld ik een ding die ik op die dag af moet hebben zoals e-mails. Als je terug naar je stoel en de filmpje is afgelopen, kan je maar lekker doorspelen. Je hoeft dan niet: als je zat wordt van de game, dan denk je: verdomme, ik moet e-mails nog bekijken... Dus de filmpjes zijn wel best handig, zeker voor mij. Maar voor jou misschien niet.

Inderdaad zijn gevechten erg makkelijk, maar ik vind het juist heerlijk: je klimt op een dak en ziet dan een soldaat voorbijgaan, werp je een mes naar hem toe en hij valt. Dan komen andere soldaten hem roepen of hij nog leeft, zo niet, dan zien ze er achterdochtig uit en dan vinden ze je. Je gaat in actie, vermorzel ze allemaal en vlucht. Dat vind ik erg leuk, ik hoop niet dat jullie dit raar vinden, maar ja. Maar ik vind het wel een beetje vreemd dat jij zei dat soldaten op je komen als je op een dak klimt, dat gebeurt niet bij me. Je hoeft ook niet alleen soldaten in stukken haken, maar je kunt ook opdrachten doen bijvoorbeeld torens klimmen en op de punt waar je moet zitten om je doel te bereiken.

Maar ik wil ook dat ze in deel twee die minpunten beter gaan werken, zodat ik deel 2 met nog veel plezier kan spelen. Alleen vind ik deze game gewoon fantastisch, er zijn wel minpunten maar die zijn niet belangrijk voor mij.

Ik hoop dat jij me begrijpt, joeri592.

Assassin's Creed II (2009)

Alternatieve titel: Assassin's Creed II: Special Edition

5,0
Zozo...

Een fucking toppe game. Vol met leuke dingen die je kunt doen en ook zijn er best veel verbeteringen.

Er zijn best veel pluspunten, wel veel grote. Zoals de winkels waar je wapens en kleding mee kunt kopen vind ik echt geweldig. Als je ze allemaal gekocht hebt dan krijg je een paar achievements of iets anders, dat voelt erg heerlijk!

Ook dat je een eigen 'stad' hebt. Je kunt dan veel dingen veranderen daar. Ik ben namelijk dol op bouwen dus ik ging met veel plezier veel geld verdienen en nog andere dingen om mijn eigen stad uit te kunnen bouwen.

De missies zijn ook veel leuker, in deel 1 moet je ze vaak hetzelfde doen maar in deze deel niet. Ze zijn vooral verschillend en dus in mijn mening erg leuk om te voltooien.

De grootste pluspunt van Assassin's Creed II is voor mij de ondertiteling. Ik ben doof, daardoor kan ik games zonder ondertiteling niet volgen. In Assassin's Creed hebben ze geen ondertiteling en dat vond ik dus erg jammer. Maar gelukkig beviel de gameplay me zo erg dat het mijn favoriete spel was geworden. Maar nu omdat deel 2 ondertiteling heeft, is het echt mijn allernieuwe favoriete game geworden. Ik ben er erg blij mee.

De graphics vind ik niet normaal, echt zo prachtig. Eerlijk gezegd vind ik de graphics uit Assassin's Creed deel 1 ietsje mooier. Maar de graphics uit deel 2 zijn natuurlijk wel zeer geslaagd!

De puzzels vind ik wel leuk, maar sommige zijn kut. Maar gelukkig hoef je ze niet voltooien. Anders zou ik dit wel een minpunt vinden.

Ezio Auditore di Firenze. Ja... Een fucking geweldige personage. In het begin van Assassin's Creed II kom je al zijn familieleden tegen enzovoort en later leef je met hem mee. Zo prachtig. Altaïr uit deel 1 is ook geweldig maar je weet weinig over hem. Maar wat mij betreft kan ik toch niet zeggen wie de beste is. Ze zijn allebei geweldig.

Nou ja, zo te zien heb ik wel een beetje gevloekt over deze game maar dat komt omdat ik gewoon erg enthousiast ben over Assassin's Creed II. Daarmee is hij dus mijn favoriete game geworden, dus dat betekent ook dat hij een plek in top 1 verdiend heeft. Dik.

5,0*

Battlefield: Bad Company (2008)

3,5
Een leuke game met wel minpuntjes aanwezig.

Wat ik erg top vind van deze game is dat het erg op de werkelijkheid lijkt. Je voelt hartstikke goed mee en het vechten is gewoon geweldig uitgewerkt. Alles kan kapotgaan en het schieten voelt heerlijk. De speelduur was totaal geen probleem en ik heb er lekker van genoten. Ik ben zeker weten blij dat ik deze game heb meegemaakt en ooit ga ik het tweede deel spelen!

Maar er bevatten helaas ook minpuntjes. Bijvoorbeeld is het veel te makkelijk, zelfs als je het op hard speelt. Alleen ga je wel vaker dood maar het valt allemaal weer mee. De cultfilmpjes vind ik wel behoorlijk overdreven en saai, al vind ik Haggard en Sweetwater wel soms best grappig maar soms vind ik het teveel. Ze acteren ook hartstikke slecht naar mijn mening. Daardoor vind ik de filmpjes alleen maar mwah. Gelukkig zit sergeant Redford er ook in, die mag ik heel graag. Maar het is dus wel een beetje klote dat de filmpjes best een grote rol speelt in het spel.

Gelukkig is het ondanks een paar minpuntjes wel een goed spel, dus een 3,5* oftewel een zeven.

BioShock (2007)

Tja, want ik heb hem vanmiddag al gekocht!

Wat een geweldige spel, inderdaad! Het begint al spannend, mooie filmpjes en de gameplay is echt heerlijk om te besturen. En de graphics vind ik echt prachtig!

Ik ben wel blij met mijn aankoop, maar ik heb Viking: Battle of Asgard met veel pijn in mijn hart in de winkel laten liggen (terwijl ik niet wist dat hij daar te koop was, want wilde deze heel graag hebben), ik ga hem zeker een andere keer kopen.

Ik ga nog geen cijfer aan deze game geven, omdat ik hem nog niet uitgespeeld heb. Ik denk wel dat ik weer een recensie ga geven als ik hem heb uitgespeeld.

O ja, nogmaals bedankt hé, Bvonk en Martijn!

Black (2006)

4,5
Nou, ik heb hem al vanmiddag. Ik heb al drie missies voltooid en het was echt geweldig. Je ziet elke keer als je iemand wilt schieten dan spatten er wat stenen op, zo mooi!

Wassup !, je hebt gelijk, dat Black één van de beste shooters is op de PS2.

Het game kan gewoon heel lekker je verveling laten verwijderen. Dat geeft me echt een plezier van! Geweldig!

De cijfer geef ik later wel, als ik nog wat missies heb voltooid en hoe ik het van verder na de eerste drie missies vind.

Bourne Conspiracy, The (2008)

Alternatieve titel: Robert Ludlum's: The Bourne Conspiracy

4,0
Wat een mooie game!

Ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen in deze game, maar ik wilde hem wel een kans geven en tot mijn verbazing vind ik hem echt een toppe game!

Een van de pluspunten is zeker weten de actie van Bourne. Met de mooie camerawerk leef je mee met Bourne in het game, echt heerlijk! De techniek van Bourne is ongelofelijk fantastisch. Ik vind de locaties zoals die missie in de museum echt top, veel tegenstanders en je moet ze gewoon allemaal afmaken. Klaar? Op naar de boss! Geweldig.
De graphics zien er mooi uit en boss-battles zijn top (een grote pluspunt dat je na het uitspelen van The Bourne Conspiracy al die boss-battles nog een keer kunt spelen in de Extra's!).

Ik vind het ook echt leuk dat je tijdens de tussenfilmpjes ook kunt 'gamen', ik bedoel dat je op een knop moet drukken en dan doet Bourne iets. Als je dat niet doet, dan krijgt Bourne een pak slaag. Het maakt dus ook spannend, en dat vind ik positief.

Alleen ben ik wel verbaasd dat je het 'plotseling' uitgespeeld hebt. Het lijkt gewoon dat je het nog niet uitgespeeld hebt maar gewoon dat je nog een paar missies moet. Een erg korte spel is dat dus wel... The Bourne Conspiracy heeft dus een hele vreemde einde, maar als er deel 2 komt dan begrijp ik dat wel maar dan nog niet helemaal. Ik vind het gewoon erg raar.
Trouwens vind ik die missie waar je in de Mini-Cooper moet rijden, erg makkelijk. In één keer voltooid. Het had meer moeilijker mogen zijn, voor mij tenminste.

The Bourne Conspiracy is 20 euro zeker voor mij waard! Zeker weten wil ik hem later nog een keer spelen! Een zeer geslaagde game.

4,0*

Call of Duty: World at War (2008)

4,0
Gistermiddag om 2 uur begonnen en gisteravond om tien uur uitgespeeld. Wtf, echt zo kort...
Maar natuurlijk, ik denk dat dat komt door alle delen van Call of Duty eigenlijk bedoeld zijn voor online, zodat iedereen dan tegen elkaar of iets anders kunnen spelen. Daarom duurt de hele single player zo kort, denk ik. Toch vind ik dit wel een minpunt.

Maar de single player is wel erg geslaagd en heeft ook een heel mooie einde. De Russische vlag planten terwijl de hakenkruis-vlag naar omlaag gestreken wordt. Prachtig.
Ook krijg je het gevoel dat alsof jij ook op een echte slagveld staat en dan tegen al die actieve Japanners moet vechten, dat gevoel vind ik lekker! Ik bedoel uiteraard niet dat ik er veel zin in heb om die Japanners neer te schieten als je me maar begrijpt wat ik bedoel.
Verder zijn de wapens, personages, locaties enz. allemaal mooi uitgewerkt en ze zijn ook niet irritant. Knap gedaan.

Er is wel een minpunt die bij mij veel is overkomen: doodgaan terwijl je dit niet weet. Als je gewond raakt dan zie je fel rood op je scherm staat als een waarschuwing dat je bijna dood kan gaan, dan ga ik mooi even hurken zodat ik me zelf kan healen. Maar soms zie je helemaal geen rood op je scherm en je wordt gewoon doodgeschoten, misschien gebeurt dat bij jullie niet, maar bij mij wel en dat vind ik dus echt irritant.

Ondanks de korte single player en die minpunt die bij mij veel is overkomen verdient Call of Duty 5: World at War een 4* van mij.

Conan (2007)

3,5
In 5 en half uur uitgespeeld.

Het begon hartstikke leuk, veel vijanden afslachten met prachtige combo's die je heerlijk kunt uitvoeren. Conan vind ik ook een supertoffe personage (Zijn gezicht doet me echt aan Willem Dafoe denken eigenlijk). De graphics vielen erg mee en zijn ook mooi uitgewerkt.

De camerawerk en de gameplay doen me wel héél érg véél aan die van God of War denken. Zo erg dat de makers van Conan de camerawerk en de gameplay van God of War wel hebben kunnen nagemaakt. Een beetje laf en ze hadden een andere gameplay kunnen maken.

Zoals ik al zei, begon het super maar later werd het maar saaier en er kwamen steeds nieuwe vijanden die ik erg stom vind. Maar de bosses zijn wel leuk om te verslaan en dat is voor mij gelukkig een pluspunt. Het was dus zeker waard maar tegen de end boss helaas niet. De manier hoe je hem moet verslaan vind ik belachelijk uitgewerkt, ik ben wel 30 keer doodgegaan. Uiteindelijk versloeg ik hem en het eindigt nog stom ook? Ik had zeker weten veel meer verwacht en ik had ook niet verwacht dat het zo kort was. 5 en half uur! Wat mij betreft dus erg jammer.

Ondanks de erg korte speelduur en het stomme einde geef ik het spel een 3,5* omdat het begin zo super was dat ik blij ben dat ik het niet gemist heb.

Dragon Ball Z: Budokai 3 (2004)

2,5
Heb hem ook tijdens lanparty deze weekend gespeeld, vond het wel een leuke game. Alleen is het wel best saai om weer hetzelfde wedstrijden te doen. Maar de speciale effecten zien er echt geweldig uit en ook vind ik de personages echt erg mooi gemaakt.

3,5*

FIFA 11 (2010)

3,5
Zoals elk jaar met een paar nieuwe verbeteringen. Niks bijzonders. Maar ze blijven altijd leuk.

3,5*

Gears of War (2006)

Alternatieve titel: Gears of War: Ultimate Edition

4,5
Wat een geweldige game!

Ik heb het vanmorgen uitgespeeld en het is gewoon... fantastisch!

De gameplay bevalt me prima, bij de eerste keer niet maar het moest natuurlijk wennen. De graphics zien er wel erg prachtig uit!

De vijand is erg gewelddadig, daar hou ik van. Toen ik het spel begon te spelen, zag ik de vijand en dacht: Ha, dat wordt een gruwelijke oorlog!

Er zijn totaal 5 acts, ik vind de laatste 2 acts vooral erg leuk. Maar vooral ook erg irritant. Vooral die Dom, wel een toffe personage die iedereen graag verplettert, maar pleegt ook zelfmoord. Zo klinkt het wel misschien raar maar hij rent gewoon naar de vijand toe en wordt dan natuurlijk neergeschoten. En dan moet ik dus de opdracht in mijn eentje afmaken of die Dom weer tot leven kan wekken.

Wapens zijn echt gruwelijk, heerlijk! Overal bloed spettert als je iemand schiet. Zelfs zie je veel bloed op je scherm als je met je hoofdwapen met een kettingzaag iemand midden doorzaagt. Fantastisch.

Gears of War vind ik echt geweldig, een heerlijke shooter voor zo'n 10 uur.

Ik ga Gears of War 2 zeker kopen als ie best afgeprijsd is.

4,5*

Grand Theft Auto: San Andreas (2004)

1,0
Toch maar naar 1,0 verlaagd, het is echt niet mijn game. Stomme missies, vervelende personages en het game heb ik niet uitgespeeld. Echt niet prettig om te spelen, de grootste pluspunt is rijden. Rijden vind ik wel heel erg leuk in deze game. Maar helaas is het voor mij niet genoeg voor deze game om een voldoende te geven.

Over een paar maanden ga ik hem heel misschien een kans geven.

Halo 3 (2007)

4,5
Yeah, heb hem vanmorgen uitgespeeld. Wat een fantastische game is het!! Mooie graphics, grote gebouwen, fantastische voertuigen en leuke personages. Geweldig!

4,5*

Kingdom Hearts II (2005)

Alternatieve titel: Kingdom Hearts II: Final Mix+

Ik heb deze fantastische game gisteren gekocht. Tot nu toe heb ik er 8 en half uur over gedaan. Het begint dom, maar ik vind dat het zo hoort want de verhaal begint volgens mij over deel 1. Jammer dat ik deel 1 niet gespeeld heb, ik ga hem binnenkort zeker kopen. Ik vind wel balen want Game_Kaza zei dat als je voor het verhaal gaat dan moet je zeker eerst deel 1 uitspelen. Dat wil ik graag doen maar ik kan deel 1 nergens vinden. En deze zag ik toevallig in Free Record Shop liggen en ik kocht hem. In deze game zijn er veel heel leuke personages, mooie locaties en de graphics vind ik wel erg mooi. Ik vind heel erg leuk bedacht van de makers dat ze (volgens mij) alle personages uit Disney in deze game stoppen, zoals Donald en Goofy. Echt geweldig.

Ik ga nog geen cijfer geven want ik heb het nog niet uitgespeeld, maar als jullie mijn cijfer tot nu toe nu willen weten dan zou ik hem wel een 4,5* of 5* geven.

Medal of Honor: Frontline (2002)

4,0
Heerlijke game! Net uitgespeeld.

In deze geweldige game zitten er veel leuke missies in maar je raakt wel makkelijk verwarrend hoeveel je totaal missies hebt uitgespeeld. Op de achterhoes zeggen ze dat je totaal 19 missies kan uitspelen en ik kon niet achter komen hoeveel je het hebt uitgespeeld, dus je gaat gewoon door TOT je het eindelijk hebt uitgespeeld. Dat vind ik wel een minpuntje, erg irritant. 'Oneindig' uitspelen, zo noem ik. ;')

Grappig, want de graphics beviel me eerst niet want het is echt een oude spel! Ik moest er natuurlijk wel eerst aan wennen, en later beviel me prima. De besturing was eerst ook lastig, maar later ging het prima. Wel erg verschillend dan de oorlogspellen uit 2007 en 2008.

Maar verder heb ik me echt vermaakt! Lekker nazi's doden en gewoon daarmee doorgaan tot je die baas, Schutzmeiger of zo, hebt gedood en de vliegtuig, de HO-IX, hebt gestolen en de game is dan afgelopen. Prachtig, je kijkt dan vanuit in de vliegtuig hoe nazi's verpletterd worden door de andere vliegtuigen die me beschermden. Mooi om te zien!

4,0*

PS: Nu ik Medal of Honor: Frontline heb uitgespeeld, ga ik nu beginnen met Metal Gear Solid 2! (Eigenlijk jammer genoeg dat ik niet met deel 1 kan beginnen, want je moet dan Playstation hebben.)

Medal of Honor: Rising Sun (2003)

5,0
Ik heb Medal of Honor: Rising Sun nog een keer uitgespeeld en heb er meteen spijt van dat ik hem een 4,5 heb gegeven want ik zou hem wel tien maal tien cijfer willen geven. Deze geweldige spel heeft me het gevoel die je in een veldslag in een land staat dat je makkelijk kunt zien dat het een land met veel oerwouden is.

De graphics zijn wel mooi, zeker voor de XBOX. De Japanners zijn wel lekker agressief, dat vind ik zo heerlijk aan Medal of Honor: Rising Sun. De sfeer tussen mijn landgenoten heeft me echt overtuigd dat ze ook echt voor elkaar zijn. Perfect.

Er is wel een (superkleine) nadeel: korte speeltijd. Maar dat vind ik niet zo erg want de eerste keer die ik Medal of Honor: Rising Sun heb gespeeld was wel drie jaar geleden samen met mijn broer, we hebben de hele avond en een paar uurtjes in de volgende dag (ochtend) flink gegamed en uitgespeeld. Zo super hoe we met elkaar gingen praten hoe we het moeten aanpakken enz. Nooit te vergeten.

Medal of Honor: Rising Sun heeft van mij echt een dikke 5 verdiend, ik heb er echt super van genoten. Topspel, dikke respect en natuurlijk een superdikke 5. Ook heeft het geweldige spel een plekje in mijn top 10 verdiend.

5*

Mirror's Edge (2008)

3,5
Mirror's Edge gisteren gekocht en begonnen, vandaag uitgespeeld.

Leuk spel, maar zeker niet geweldig en wat ik had verwacht. Ik had verwacht dat er meer vijanden en meer technieken (martial arts) zouden zijn, maar helaas genoeg zijn er in elke chapter gemiddelde 5 (schat ik) vijanden, dat vind ik wel erg weinig. 20 per chapter zou ik geweldig vinden, zeker als er ook meer technieken zijn.

De graphics zien er erg prachtig uit. Voor mij is dat een grote pluspunt. Dus dat betekent ook dat de camerawerk erg geweldig is.
Martial Arts van Fiath vind ik wel mooi gemaakt, maar ik had er liever meer gezien hebben.
De speelduur valt prima mee voor 30 euro. Ik ben blij dat ik Mirror's Edge niet gekocht had toen ie uitkwam.

Volgens mij heb ik genoeg uitgelegd om Mirror's Edge een 7 (3,5 dus) te geven.

Need for Speed: Carbon (2006)

2,0
Ik heb hem van een vriend geleend en meteen gespeeld met veel hoge verwachtingen (ik dacht dat het een geweldige spel zou zijn), maar de graphics zien er vreselijk uit, terwijl de foto's er echt prachtig uitzien! Echt een grote minpunt. Nou, ik ga het proberen... Nee, erg tegenvallend. Ik kan het wel verder spelen maar daar heb ik geen zin in. Maandag geef ik Need for Speed: Carbon terug, samen met God of War II (deze is trouwens wel erg fantastisch, maar ja).
Ik vind het echt heel jammer dat deze game niet echt leuk is.

2,0*

Need for Speed: High Stakes (1999)

Alternatieve titel: Need for Speed: Road Challenge

3,5
Een heel leuke game, maar het verveelt snel. Mooie graphics heeft deze game zeker, leuk om te besturen door smalle wegen en de auto's zijn fantastisch! Maar ik vind het best jammer dat het snel kan vervelen. Het leukste aan deze game vind ik dat jij in een politieauto rijdt en een racer probeert te arresteren.

3,5*

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)

3,0
Ik vind het klote dat ik hem in één avond (± tussen 3 en 4 uur) uitgespeeld heb terwijl ik hem voor 65 euro heb gekocht. Zo kort! Maar ik vond het game wel erg cool, heb me wel super vermaakt. Alleen had ik wel meer langer verwacht. Jammer.

3*

RuneScape (2001)

Alternatieve titel: Runescape Classic

0,5
Mijn vrienden zeurden vreselijk over dat ik RuneScape weer moet spelen, ik heb ze uiteindelijk een kans gegeven en ik heb een nieuwe account gemaakt. De inleiding begon dan, wtf moet ik nou echt een kampvuur maken? Oké, ik heb het gedaan, en dan? Nou, vissen natuurlijk... waarom? Om je fit te kunnen blijven door vissen te eten tijdens een gevecht tegen een andere ridder. Zo stom.

RS (RuneScape) blijft gewoon voor mij erg stom, niet echt mijn game. Mijn cijfer blijft dus en zeker. Het is gewoon stom en ik ga heus geen kansen meer aan mijn vrienden geven. Laat ze maar die stomme spel spelen, ik ga het nooit meer doen.

Saints Row 2 (2008)

4,5
De verhaallijn uitgespeeld.

Wat een fantastische game! Zoals ik al heb gezegd dat ik samen met mijn broer SR2 voor 55 euro hebben gekocht, dat geld is zeker weten erg waard voor deze geweldige free-roaming-game!

Pluspunten:

Mooie graphics, leuke personages, geweldige plaatsen, prachtige filmpjes, leuke kleine opdrachten en de bendes zijn echt wreed!

Minpunten:

Strongholds.

Graphics vind ik echt erg mooi, vooral zien de filmpjes er echt erg prachtig uit.
Ik ben blij dat er geen saaie personages zijn, want meestal zijn er wel een of twee die erg saai zijn in een game. Maar SR2 gelukkig niet, alle personages daarin zijn geweldig. Ze zijn grappig, niks vervelend en bevalt me prima.
Plaatsen zien er echt mooi uit! Ik vind het vooral leuk door al dat plaatsen in een luxe auto te rijden.
Kleine opdrachten zijn zeker leuk: Huurmoordenaar spelen en Chop Shop, auto's stelen.
De bendes zoals de Ronin, de Brotherhood en Sons of Samedi zijn gewoon gewelddadige bendes die zomaar gekke dingen doen. Erg leuk en grappig om te zien hoe ze doen bijvoorbeeld als er een onschuldige burger een bendelid beledigt dan komen zijn bendegenoten die burger martelen en vermoorden. Dan komt er de politie ook nog, oorlog is begonnen. Al dat geschiet, bloed en actieve bendeleden blijven vechten tot ze doodgaan. Zo wreed.

Alleen vind ik erg jammer dat er een ding in deze game aanwezig zijn: strongholds. Ik vind het vooral erg irritant dat je tegen 50 bendeleden moet, ze blijven gewoon op je schieten en je blijft de hele tijd ontwijken totdat je ze allemaal uiteindelijk vermoord hebt. Dat soort opdrachten is wel leuk bedacht, maar is voor mij ietsje te veel. Een grote minpunt dus.

Maar gelukkig heb ik er wel erg genoten van Saints Row 2. Geweldig.

4,5*

Top Spin 2 (2006)

4,0
Hé, zie ik nou dat ik hem een 2,0 heb gegeven terwijl ik hem momenteel met veel plezier aan het spelen ben?!

Dan heb ik echt wel een grote fout gemaakt, want TopSpin 2 is een superleuke game met leuke sfeer, graphics zien er goed uit en de toernooien zijn super leuk. Alleen is het wel best lastig om de Grand Slam-toernooien te kunnen winnen, ik heb er tot nu toe maar één gewonnen: de Australian Open.

Eigenlijk kan ik ze wel allemaal winnen maar er staat iemand altijd in de weg: Coria. Hij is echt een lastige tegenstander, de rest kan ik makkelijk verslaan. Maar Coria... behoorlijk lastig.

Verder zijn er wel een paar minpuntjes: die korte filmpjes die beginnen pas als je punten wint, ze slaan echt nergens op. Ik bedoel, niet de korte filmpjes maar wat daarin gebeurt vind ik nogal stom. Misschien doet dat er niet toe maar ik vind gewoon dat ze helemaal nergens op slaan.
Ook vind ik best raar dat je alleen maar 60 vaardigheidspunten kunt halen, terwijl de andere spelers juist meer dan 60 hebben.

Maar TopSpin 2 is zeker weten een geslaagde game.

4 sterren.

Top Spin 3 (2008)

4,0
Superspel, maar soms heel erg saai als je heel wat uurtjes al heb gespeeld... Het blijft maar hetzelfde maar het was ook erg leuk geweest!

4,0*

UEFA Champions League 2006-2007 (2006)

Een tegenvaller.

In de eerste instantie leek het mij een superleuke spel omdat je dan alleen tegen sterke teams kunt spelen. Maar de gameplay valt me erg tegen. Het speelt erg langzaam en de spelers zijn te klein voor zo'n grote veld. Je moet dan veel lopen en uiteindelijk na 5 seconden ofzo naar iemand anders de bal geven. Zo langzaam dat je het na 10 minuten al zat wordt. Gelukkig heb ik hem geleend van een vriend, als ik hem gekocht heb zou het echt een grote mislukking worden...

Er zijn gelukkig wel een paar pluspunten zoals de graphics, die zien er best goed uit. Het stadion Champions League vind ik ook leuk bedacht.

Wat mij betreft vind ik het wel erg jammer, de cover ziet er echt goed uit en de achterflap toont wel dat het een goede spel moet zijn. Maar helaas...

2,0*

Unreal Tournament 2004 (2004)

5,0
Ik heb hem tijdens lanparty in mei gespeeld en vond hem mwah, maar deze weekend is het ook lanparty en dit game spelen we alweer, maar nu is het echt fantastisch! Heerlijk, 16 vrienden tegen 16 computers, vlaggen veroveren enzovoort. Echt wow!

Ik verhoog mijn cijfer dus van 4,0* naar 5,0*! En hij verdient ook een plek in mijn top 10!