menu

Hier kun je zien welke berichten Maxigames als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age (2017)

Alternatieve titel: Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition

5,0
Vanmiddag uitgespeeld, wat een prachtig spel. Het is super traditioneel, de moderne graphics deden me in eerste instantie anders verwachten, wat in het begin een wat tegenstrijdig effect had voor mij, maar op een gegeven moment merkte ik dat dit gewoon precies is wat je van een Dragon Quest game zou verwachten, en begon ik het super oldskool systeem weer normaal te vinden. Sterker nog de afwezigheid van allerlei half werkende moderne experimentele opties geeft dit spel een gevoel van absolute topkwaliteit, alleen dingen die de tand des tijds hebben weerstaan zitten er in.
Het spel is dan ook niet erg verrassend maar als je er dan eenmaal ban van het verhaal en de characters raakt is het zorgeloos genieten van de eindeloze gameplay in de super mooi gestileerde Dragon Quest wereld, de designs van de characters en de monsters, het is alsof de wereld uit de illustraties van Akira Toriyama tot leven komt. Ook de muziek die in het begin af en toe irritant monotoon op me overkwam geeft op een gegeven moment juist dat verslavende effect en past ook weer perfect bij dat eigenzinnige Dragon Quest sfeertje. Het verhaal is vrij standaard maar toch zeker boeiend doordat het genoeg humor, emotie en originele elementen bevat, ik vond het vooral sterk hoe ongeforceerd en natuurlijk de achtergronden en motivaties van alle metgezellen aan het licht kwamen waardoor je een steeds sterkere band met de groep krijgt.
Het is een spel dat misschien wat tijd nodig heeft om de juiste klik te maken, maar als dat gelukt is kan het niet meer stuk.
Ik heb nu de eindstreep gehaald, maar volgens mij heb ik toch nog best wat te doen.

Just Cause 2 (2010)

3,0
Ik heb dit spel met zeer gemengde gevoelens gespeeld. In het begin ging ik het spel automatisch vergelijken met GTA, maar als je dan in een auto stapt en gaat rijden wordt je toch gelijk diep teleurgesteld. Het rijd gewoon waardeloos! Ook weinig orginaliteit in de missie's en geen boeiende characters. Het vijandenteam bestaat bijna enkel uit talloze van de zelfde soldaatjes die wat brandstoftanks en radiotorens staan te bewaken...
Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met spelen. gelukkig dacht ik later; Laat ik dan op z'n minst de storyline uitspelen.
Toen ik eenmaal goed gewent was aan de controls werd het toch best leuk, lekker overal de boel opblazen, vijanden met met een gastank de lucht in laten schieten etc. Ook in de missies kwamen een aantal positieve uitschieters voorbij, bijvoorbeeld de mile high club, best komisch Ook grappig om zo'n zogenaamd "moeilijke Colonel" van een afstand neer te sniperen...
Verder vond ik het eiland best mooi en vooral facinerend groot! wat soms ook wel weer een vervelend was qua reistijden.

Kortom het spel heeft nogal wat gebreken en is zeker niet een van de betere spellen op de markt, maar als je gewoon lekker hersenloos wil knallen en stunten, of een heel lange tijd vermaakt wil worden is het toch best leuk. Er is namelijk een hele hoop te doen op het eiland!