menu

Hier kun je zien welke berichten BoordAppel als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Lionheart: Legacy of the Crusader (2003)

3,5
BoordAppel (moderator)
Mijn pc was weg voor reparaties, dus dat was het uitlezen moment om op de pc van mijn vriendin (een oudje met on board videokaart) een oudere game te gaan spelen die al een tijdje lag te wachten. Lionheart dus.

Geen verkeerde keuze want Lionheart is best een aardige game. Vooral de setting is leuk gevonden. Goed, het is af en toe wel een beetje fantasy 101 (trollen, goblins, vuur, ijs, elektriciteit enz.) maar de alternatieve geschiedenis van de wereld maakt het stukken interessanter. Het is bovendien vrij geloofwaardig uitgewerkt. De game begint dan ook erg goed: een grote stad met veel NPCs om te ontdekken, veel quests, diplomatie, wat kopen en verkopen en hier en daar wat vechten. En dat blijft allemaal zo leuk tot ongeveer halverwege de game.

Een tijdje nadat je Barcelona hebt verlaten begin je aan een dungeon crawl. Goed, kan gebeuren, het hoort nu eenmaal bij RPGs en zo nu en dan is het ook leuk om je combat skills te kunnen etaleren. En net als je er genoeg van hebt verlaat je de dungeon en denk je: joepie, tijd voor weer wat gepraat en quests! Maar helaas, de volgende dungeon dient zich alweer aan en als die afgelopen is... ja hoor, weer een dungeon (dit keer in de woestijn). Zo blijft zich dat herhalen tot de game afgelopen is. Nog best leuk hoor dat gehack en -slash, maar het had veel leuker kunnen zijn. De sterke pacing van de eerste helft van de game is helemaal verdwenen en ook het verhaal lijkt verloren te zijn met als toppunt het uitermate slappe einde dat hint op een vervolg dat er blijkbaar nooit gekomen is. Tel daar nog eens bij op dat het vinden van loot veel te weinig loont (er zijn te weinig variabelen die verschillende wapens en armor mogelijk maken) en de verveling kan toeslaan.

Wat me overigens het meest stoort, bedenk ik me nu, zijn de companions in deze game. Ik heb namelijk nog nooit een game gespeeld waarbij die zo ongelofelijk nutteloos zijn. Ze zijn traag (en je bent ze dus zo kwijt), vallen onlogisch aan, doen amper damage en gaan al dood als iemand ze boos aankijkt. Ze in leven proberen te houden maakt het je in ieder geval een stuk lastiger dan je vijanden zelf te lijf gaan.

Ik heb me prima vermaakt met Lionheart en zou er zo weer aan kunnen beginnen met een ander personage maar of ik verder speel dan Barcelona... ik denk het niet.

3,5*