menu

Hier kun je zien welke berichten BoordAppel als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Abuse (1996)

3,5
BoordAppel (moderator)
Originele platformer met unieke besturing. Je speelt het namelijk zoals een FPS, met de muis kan je richten en met de toetsen kan je lopen en springen. Daar moest ik nogal aan wennen maar als je het eenmaal doorhebt werkt het best goed.

Lekker donker sfeertje en mooie omgevingsgeluiden. Wel wat te weinig verschillende vijanden.

Erg moeilijk spelletje ook.

3,5*

American McGee's Alice (2000)

4,0
BoordAppel (moderator)
Pure stijl dit. Schitterende omgevingen, prachtig vormgegeven karakters, geweldige muziek, briljante voice acting en een heerlijk grimmig sfeertje. Voor de gameplay heb ik geen krachtterm want die is niet zo heel erg bijzonder maar zit wel goed in elkaar. Bovendien is het gewoon leuk om te spelen. Behoorlijk moeilijk ook, volgens mij heb ik de eindbaas maar één keer gehaald en heb ik er toen nooit meer zin in gehad.

4*

Anno 1701 (2006)

Alternatieve titel: Anno 1701: Dawn of Discovery

4,0
BoordAppel (moderator)
Wat ziet dit er toch prachtig uit als je een fatsoenlijke PC hebt. De wereld voelt heel erg levendig omdat er zo ontzettend veel details zijn. Mensen die in de straten van je kolonie rondlopen en een gesprekje met elkaar aangaan, dolfijnen die meezwemmen met je schepen, wilde dieren die rondlopen in de bossen op de eilanden, krabbetjes op het strand enz. Vooral ook het water ziet er prachtig uit en het licht dat heel mooi van de huizen reflecteert.

De gameplay is voor het grootste gedeelte hetzelfde gebleven aan Anno 1602 maar er zijn wel een paar veranderingen. Ze kan je wat meer gebouwen bouwen en heb je wat meer versieringen om je stad op te leuken. Ook hebben de piraten nu een basis in de wereld en kan je ook de free trader bezoeken en missies voor hem doen. Het combat systeem is ook flink verbeterd al is dat nog niet perfect. Je hebt in ieder geval meer units tot je beschikking die zich wat gemakkelijker laten besturen. Goed ook dat een game die toch best veel diepgang kent zo'n ontzettend duidelijke interface heeft, knap gedaan.

Dikke 4* want het is nog steeds erg leuk om een bloeiende kolonie op te bouwen, zeker als je een PC hebt die al het grafisch geweld kan tonen.

Assassin's Creed (2007)

3,0
BoordAppel (moderator)
Fijn dat we het daarover eens zijn .

Ik heb het nu uitgespeeld. De positieve punten zijn duidelijk. De wereld en animaties zien er prachtig uit. Erg stoer hoe Altaïr koeltjes door een drukke straat loopt en iedereen aan de kant duwt, zo voel je je echt een huurmoordenaar. Ook de kills zien er lekker wreed uit. De gevechten zijn best leuk, alleen iets te simpel, wat meer diepgang had geen kwaad gekund. Het beste punt van de game is het klimmen, dat werkt echt perfect mede door de goede besturing (met gamepad, dat dan weer wel) en een niet irritante camera. Alleen bij de gevechten wil het ding wel eens verkeerd staan zodat je net een balk in beeld krijgt en niets meer van de actie ziet.

Over de negatieve punten heb ik me nu wel genoeg uitgelaten geloof ik. Toch even nog maar herhalen: een wereld waar niets te doen is, repetitieve gameplay en geen variatie in vijanden, geen echte stealth engine, te gemakkelijk. Nu ik het uitgespeeld heb, komt daar ook nog bij: een slecht verteld verhaal dat stopt net als het interessant begint te worden.

Ik geef het een ruime 3, ik wilde eerst een 3,5 geven maar aangezien de replayvalue ongeveer 0 is gaat er een halfje vanaf. 100% proberen te halen ga ik ook niet meer proberen, welke programmeerkneus heeft verzonnen dat je ellenlange cutscenes niet kan skippen? Gamedeveloping 101. Om toch maar positief te eindigen: er zijn in ieder geval genoeg ingrediënten om een vervolg wél een topper te laten worden.