menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van BoordAppel. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2023, februari 2023, maart 2023, april 2023, mei 2023, juni 2023, juli 2023, augustus 2023, september 2023, oktober 2023, november 2023, december 2023, januari 2024, februari 2024, maart 2024

Subnautica (2018) 4,5

9 december 2018, 15:02 uur

Uitgespeeld na een uurtje of 35. Heerlijke game en een dikke 4*. Dat laatste punt krijgt het niet omdat de engine af en toe een beetje matig is. De pop in is niet van de lucht en ben je ver genoeg weg dan zie je de Aurora soms nog maar half. Zo groot is de map nu ook weer niet dus dit had vast beter opgelost kunnen worden. Een minpunt is ook de replay value. Ik ga hem misschien nog eens op survival spelen, maar de wereld kent geen geheimen meer en aangezien er geen (nou ja, amper) combat in zit is het allemaal niet meer zo heel erg spannend.

Want spannend was het wel. De eerste keer dat je de shallows verlaat en een sand shark tegen komt, of als je ineens door een warper wordt geteleporteerd. Het spannendste moment was wel toen ik met mijn Cyclops moest afdalen en ik er halverwege achter kwam dat die batterijen wel heel erg snel op gingen. Dan maar terug. O, wacht ik ben de weg kwijt en wat hoor ik daar in de ve... aaaaaargh een sea dragon leviathan!

Goud, dit soort momenten. Volgens mij had ik nog 3% batterij over van mijn Cyclops toen ik eindelijk bij mijn basis kwam.

Het is ook erg knap van de game dat ze je elke keer de juiste kant op weten te sturen. Door gewoon de boel te verkennen ontdek je steeds meer stukjes van de puzzel en besef je wat je moet gaan doen. Om dat te bereiken heb je weer specifieke dingen nodig die je dan door de boel te verkennen weer kan verzamelen. Erg knap gedaan. Ik kan me voorstellen dat, als je iets mist, je hopeloos vast komt te zitten. Gelukkig is er een erg informatieve wiki. Ik heb deze alleen moeten gebruiken om nickel ore te vinden, die grondstof valt wel erg weinig op. Ook heb ik de laser cutter pas in uur 30 ofzo weten te vinden, maar die is niet essentieel voor je overleven.

Dit is de eerste survival game die ik speel en dat smaakt naar meer. De volgende wordt denk ik The Forest.

» details   » naar bericht  » reageer