menu

Hier kun je zien welke berichten neo als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Addiction Pinball (1998)

Alternatieve titel: Worms Pinball

4,5
neo (crew)
Team 17, verantwoordelijk voor de Worms en World Rally Fever gamereeks, kwam nu met een pinball concept waarbij deze twee genoemde gebruikt werden als flipperkast. Pinball games zijn al vrij snel verslavend, maar deze heeft mij altijd het meest kunnen bekoren, mede dankzij de geweldige geluiden en alles wat met die twee reeksen te maken heeft. 5 sterren

Alien Trilogy (1996)

4,5
neo (crew)
Alien3 van de Snes was een uitstekende sidescrolling actie game, maar zenuwslopende spanning ontbrak. In 3d vorm werkt het echter prima en is de spanning om te snijden. Het spel is daarnaast ook nog eens erg uitgebreid met 30 levels, met soms een vrij hoge moeilijkheidsgraad.

Alien³ (1992)

Alternatieve titel: Alien 3

4,0
neo (crew)
Van deze game en Zelda: A Link to the Past had ik een andere regio versie voor Snes. Het duurde een jaar of vier voordat ik er uberhaupt uitwas hoe ik het spel met een soort van decoder aan de praat kreeg.

Het is de combinatie van van puzzelen en actie die erg in de smaak viel. Maar dat puzzel gedeelte maakte het voor mij wel erg uitdagend. Een kleine drie jaar terug bleek dat echter toch wel mee te vallen. Vooral veel geren door verschillende ruimtes, meer niet.

De algehele sfeer wist vrij nauw aan te sluiten bij die van de film. Dat apocalyptische gevoel was misschien wel de helft van het werk. Ook was het in verminderde mate weleens zenuwslopend te noemen. Vooral de plotselinge aanvallen van de grote wezens zorgde nog weleens voor een schrik. Ook was de dreiging van de face huggers aanwezig, maar lang niet zo dreigend als in een 3d game. In Alien Trilogy konden ze vanuit het niks bovenop je springen, terwijl je ze hier al ziet aankomen. Het was dus lang niet altijd zo claustrofobisch als het had moeten zijn.

De ruwe, en soms spannende, actie in combinatie met het gepuzzel door alle ruimtes heen zorgt voor een uitstekende game. Er was ook een nog een on-rail shooter van dezelfde film, maar die heb ik niet gespeeld.

Animaniacs (1993)

3,0
neo (crew)
Animaniacs gebruikt, precies zoals men mag verwachten, veel karakters uit de tekenfilm alsmede van andere Warner Bros. producties. De verwijzingen vliegen je om de oren; van de Terminator tot aan de vliegende hond uit Die Unendliche Geschichte. De omgeving en de gameplay doen eginzins eer aan de aanpak van de tekenfilm, maar als losstaande game valt het niet echt goed te noemen. In ''dolle'' situaties merkt de spelers dat tal van objecten en vijanden vaak sneller zijn dan jijzelf. Ook is het een verre van inspirerende game, met een slecht levenssysteem en een niet al te fijne besturing. De game heeft behoorlijke wat problemen en voelt aan als een makkelijk inelkaar geflanste game. Toch weet vooral de algehele sfeer en het fijne beat-em-up onderdeel gecombineerd met de normale platform elementen mij wel te amuseren.

De Sega versie schijnt op punten (wat) beter te zijn als de Snes versie.