menu

Hier kun je zien welke berichten tovenaar als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

BioShock 2 (2010)

2,5
Tegenvallertje. Was geen uitgesproken fan van Bioshock 1, maar kan me nog wel herinneren dat ik toch redelijk blown away was door de mooie graphics en de sfeer. Deze keer niet. Graphics lijken niet verbeterd (wat je toch mag verwachten bij een vervolg) en de sfeer deed me weinig meer. Niks nieuws onder de zon. De game is ook zeer kort en replay value is laag. Redelijk amusant om een keer de game door te wandelen, hier en daar wat te pielen met plasmids, Adam & Eve, maar uiteindelijk niet veel meer dan een shooter met leuke extra features. Mocht er een Bioshock 3 komen, dan hoop ik op een andere aanpak.

Dead Space (2008)

4,5
Geen idee waarom ik deze game totaal gemist had toen hij uitkwam, maar goed, vorige week aan begonnen en gecleared. NICE! Game leunt dik op sfeer en dat onderdeel is enorm goed verzorgd. Eigenlijk precies goed. Zelfs de momenten in zero gravity zijn heerlijk, omdat je lekker je orientatie kwijtraakt. Iets dat eigenlijk compleet vervelend had kunnen uitpakken werkt nu zelfs in het voordeel van de game. Wapens zijn gaaf, vooral de line gun. Vijanden zijn tof, vies en eng. Verhaaltje kennen we inmiddels wel, maar was als kapstok interessant genoeg. Kijk nu in één keer extreem uit naar Dead Space 2.

Half-Life 2 (2004)

4,5
Beetje raar waarom ik Half-Life 2 altijd links heb laten liggen. Half-Life 1 vond ik een leuke game, maar zeker niet meer dan dat. Jaren later komt daar dan een Orange box uit, toch maar eens even aanzetten.... en niet meer afgezet. De Gravity-gun zorgt voor behoorlijk wat lol: Combine doodgooien met een verwarming is heerlijk. Lekker lange game, waarin veel variatie in omgeving zit, zodat het niet gaat vervelen. Vrij lineair misschien, maar met de nodige puzzles onderweg vind ik dat niet erg.

Weet iemand trouwens of de Half-Life 2 uit de Xbox360 Orange Box versie een grafische update heeft gehad of zag het er altijd al zo uit? Behoorlijk fijne graphics.

Op één gebied steekt Half-Life 2 honderd koppen boven veel andere games uit en dat is het geluid. Enorm lekker, vooral als je gaat schieten met de Pulse-gun. Heerlijk dof geluid, dat een flinke impact suggereert.

Ik kan wel zeggen dat ik meteen hooked was en pas weer rust had toen ik het spel helemaal uit had gespeeld. Speelde vrij lekker op de 360 moet ik zeggen, weinig last gehad van controls. Wel van irritante glitches waardoor ik sommige stukken van de game helemaal opnieuw moest spelen. Zal wel met de port te maken hebben. Desalniettemin stom.

LEGO Batman (2008)

Alternatieve titel: LEGO Batman: The Videogame

4,0
Wat is dat toch met die LEGO games... ik vind ze élke keer weer stiekem heel leuk. LEGO Batman is dan ook nog de leukste tot nu toe. Lekker fris wervelend spelletje, dat natuurlijk veel te makkelijk is, maar who cares. Het speelt toch echt weer als een trein. Lekker veel characters om mee te spelen, vooral in free play leuk omdat je daar snel kunt wisselen van poppetje. Je bent er veel te snel en te makkelijk doorheen, maar is dat eigenlijk niet ook juist het fijne van zo'n game tussen al de MW2's, HALO's en andere blockbusters?