menu

Kingdoms of Amalur: Reckoning (2012)

Alternatieve titel: Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

mijn stem
3,73 (37)
37 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
Action / RPG
single player

Ontwikkeld door Big Huge, 38 en Kaiko
Uitgegeven door Electronic Arts en THQ Nordic

De legendes van de 'Kingdoms of Amalur' overspannen een periode van meer dan 10.000 jaar aan geschiedenis. Het spel verhaalt een moment uit deze geschiedenis, het avontuur van een enkele held die in staat is om het lot van de wereld van Amalur te veranderen. Elk gebouw, elke boom en ieder wezen in Reckoning heeft een duidelijk gedefinieerde geschiedenis binnen deze immense wereld. Ga op ontdekkingsreis door mysterieuze steden in één van de vijf regio's en ontmoet fantasierijke wezens. Je hebt de keuze uit vier verschillende rassen en drie klassen, ieder met unieke vaardigheden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=6lhzDkaKi1w

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
AvMerode
Big Huge Games (ontwikkelaar van deze game) is falliet gegaan.

Link

avatar van 3bdelilah
3,5
Heb 'm voor 5 euro kunnen krijgen, wel een veilige gok lijkt me. Al baart het me wel zorgen dat bijna iedereen het verhaal compleet vindt zuigen, vind ik eigenlijk wel erg belangrijk om de motivatie erin te houden.

Ik heb nog Wind Waker, Red Dead Redemption, Dead Space, Dragon Age 1 en 2 op het programma dus het duurt nog even voor ik hiermee begin.

avatar van 3bdelilah
3,5
Ben er uiteindelijk al mee begonnen aangezien de andere games mij tegenvielen en hij begint wel lekker. Het is nog te vroeg om wat over het verhaal te zeggen, maar ik denk inderdaad dat de story niet het sterkste punt is. Maar de combat is echt retegaaf, sfeervolle omgevingen en vooral dat stealth geval vind ik echt een groot voordeel. Ik vermaak me in elk geval nog prima na 3,5 uur.

avatar van 3bdelilah
3,5
Ik blijf bij mijn eerdere mening, ik vind het verhaal niet zo veel aan (ik skip veel van wat er gezegd wordt met vierkant) alhoewel de Traveler (Thieves Guild) side quests lekker tof zijn. Wat betreft de rest, erg goeie game. Combat gruwelijk gaaf, sfeervolle open wereld, bizar snelle laadtijden en een erg toegankelijk, d.w.z. geen ingewikkeld, level-up systeem.

Enige nadeel wat ik tot nu toe heb is dus dat het verhaal helaas weinig voorstelt en dat 'ie best makkelijk is (ik ga van de week misschien een graadje hoger zetten), maar voor de rest een game die erg lekker weg speelt.

avatar van 3bdelilah
3,5
Inmiddels 35 uur op de klok en nog altijd dezelfde mening, haha. Een slaapverwekkend verhaal maar de retegave en zeer uitgebreide combat, leuke magische sfeer en het erg goede overzichtelijke level-up systeem zorgt ervoor dat ik verder speel. Ik heb inmiddels de faction quests afgerond van de Travelers, Warsworn en House of Ballads en ik ben nu bezig Scholia Arcana af te ronden en dan de House of Sorrows. Ben ook best ver met de main story dus ik denk dat ik er bijna klaar mee ben. Op dit moment zou ik hem 4* geven.

avatar van 3bdelilah
3,5
Uitgespeeld na precies 50 uur en, naast de eerdergenoemde voordelen, vond ik het verhaal aan ´t einde toch best wel goed.

De uitspraak "het verhaal maakt de RPG", vind ik bij deze persoonlijk ontkracht. Dragon Age: Origins schijnt bijvoorbeeld een meesterverhaal te hebben, maar dat merkte ik amper door die verschrikkelijk saaie, irritante, amateuristische en eentonige combat. Vond Reckoning een zwak verhaal hebben, maar de rest erg relaxt.

Conclusie: heeft naar mijn mening maar twee (weliswaar grote) nadelen: het verhaal vond ik bijster matig en het feit dat je niet overal kunt springen, vond ik erg irritant. Er zijn alleen bepaalde plekken waar je mag springen, zelfs als de sprong maar een halve meter is. Dat is de enige smet op een anders perfecte game play.

Desondanks een goeie game die erg lekker weg speelt, 4*.

avatar van Martijn
4,0
Hier kun je wel zeggen de wonderlijke speerwereld en de combat maken de RPG! Dan is het craften en de indeling van skillpoints ook nog eens erg goed en dan vergeet je al gauw dat het verhaal niet veel voorstelt.

Ik ben schijnbaar niet heel snel in dit spel aangezien ik al op 20 uur zit in en nog in de eerste regio zit

avatar van Confusie
3,0
Seek her wisdom. I would do it but... I am a coward. That's the truth.

Dit is wat een gast net tegen me zegt. En dat vind ik wel behoorlijk droog eigenlijk.

Sowieso krijg ik de indruk dat de gesprekken in deze game behoorlijk droog kunnen zijn, ben net begonnen maar als ze dat vasthouden dan hebben ze mij in ieder geval.

Verder een hele lieflijke kleurrijke stijl die mij erg aanspreekt, en in ieder al gelijk een stuk meer pakt dan een Dragon Age ooit kon.

Kan nog best eens iets worden, dit.

avatar van Confusie
3,0
Heerlijk gemoedelijke RPG met, zoals gezegd, een van de betere vechtsystemen die we doorgaans aantreffen binnen dit genre.

De veelgehoorde kritiek bij deze game gaat er tot zover bij mij niet echt in. Zo hoor je veel over het verhaal. Tot nu toe persoonlijk niets over te klagen. Is het verhaal bij een Zelda of een Skyrim bijvoorbeeld zoveel soeps.

Toch vaak gewoon een vage omlijsting voor het bekende elfjes en tovenaars thema. En zoals ik al zei, daar weet deze game in zijn kleurrijke setting een hele prettige draai aan te geven.

Het is goed vertoeven in deze wereld.

Het pakt een aantal elementen van verschillende soorten games en weet dat heel treffend te combineren. Zo kan je het ook zien als een diepgaande hack en slasher.

Tot zover pakt het mij zelfs meer dan een Skyrim en al helemaal zoals ik al zei dan een Dragon Age.

Ik heb hier zeker een klik mee en vind het toch een beetje vreemd dat dit toch min of meer een flop was. Absoluut een waardig product.

Ik had wel weer eens zin in een lekkere elfjes en tovenaars RPG en dan ben je hier wat mij betreft duidelijk aan het juiste adres.

avatar van Confusie
3,0
Nou ik blijf me uitermate vermaken hiermee. Veel leuke baddies om in elkaar te meppen en te hakken. En de quests vliegen je om de oren. Die ik overigens ook bepaald niet ongeïnspireerd over vind komen, iets wat ook nog wel eens gezegd is over deze game geloof ik.

En daarbij een zeer voldoenend systeem van looten en levelen en je hebt eigenlijk een heel fijn product dat mij nog wel een tijdje bezig kan houden denk ik.

avatar van Rujar
3,5
Nog niet verveeld door de omgeving. Dat is het enige nadeel van de game het voelt een beetje saai aan na verloop van tijd.

avatar van Tsjo-Wi
3,5
Ja ik vraag me af of je tot het einde van de game zo enthousiast kan blijven.

avatar van Confusie
3,0
Dat heb ik sowieso bij veel games. Begint heel leuk maar uiteindelijk zwakt het toch af. Voor nu heb ik dat hier nog niet echt ervaren. Merk dat naarmate mijn level vordert de uitdaging er meer en meer uit lijkt te gaan en dan kan het inderdaad wel zo zijn dat ik niet bijster lang meer geboeid zal blijven. Maar dan is het in ieder geval leuk geweest voor even, zoals meestal.

avatar van Futures
3,5
Prima RPG waar je wel een lange tijd mee zoet kan zijn.

avatar van Confusie
3,0
Ja ik vraag me af of je tot het einde van de game zo enthousiast kan blijven.

Spot on. Want was ik inderdaad aanvankelijk nog redelijk enthousiast, na verloop van tijd merk je dus dat alle uitdaging eruit gaat en zelfs op hard de vijanden met enkele slagen neergaan zonder enige tegenstand.

Er is niet langer sprake van gevechten, het is alleen nog maar meppen.

Het spel is daarmee voor mij over en vandaar dat ik uitkom op niet meer dan drie sterren.

Jammer.

Zonde ook van zo'n uitstekend vechtsysteem.

avatar van Sinner
4,0
Vandaag eens een keertje overnieuw mee begonnen. Destijds had ik er toch wel een aantal uurtjes inzitten (15-20 denk ik) en vond ik het erg vermakelijk om te spelen (geweldige combat / behoorlijk mooie graphics) maar om de een of andere reden mee gestopt en daarna per ongeluk de saves verwijderd terwijl ik de harde schijf van mijn PS3 was aan het opruimen. Ben benieuwd of ik dit maal wel het einde ga zien...

avatar van Sinner
4,0
..en ja hoor ik heb het einde gezien

Ongeveer een 40 uurtjes ingestoken (ik miss wel de Teeth DLC) en ik moet zeggen ik heb me er absoluut mee vermaakt. Grootste positieve punt is zoals aangehaald de heerlijke combat en de vrijheid die je in het bouwen van je karakter hebt. Ik speelde zelf een thief met enkele punten in de might skilltree en dat beviel me erg goed. De combat was werkelijk heerlijk met het rollen / dodgen en het lekker vloeiend overgaan in combo's en skills. Niet alleen een hoop rpg's mogen zich hier een voorbeeld aan nemen, maar zelfs de designers van het gemiddeld actie spel zouden hier nog wel wat lessen uit kunnen leren.

Verder vind ik het grafisch zeker mooi uitzien. Misschien niet super-gedetailleerd, maar ik vind dit soort gestyleerde look ala World of Warcraft best aangenaam om te zien, en in tegenstelling tot een hoop games die zich zo realistisch mogelijk willen presenteren verouderd het ook minder snel imo. Wel een minpuntje is de muziek - die wordt eigenlijk best spaarzaam gebruikt en zelfs als het al eens op de voorgrond treed is het verre van memorabel.

Overigens vind ik het verhaal ook niet eens zo slecht of saai. Het steekt best goed in elkaar maar omdat ook de wereld vormgegeven is zoals World of Warcraft ben je op een bepaald moment veel meer bezig met sidequests (sommige overigens best aardig - andere weer heel standaard) en het ontdekken van nieuwe area's e.d dan echt aandachtig de hoofdmissies te doen waardoor het best fragmentarisch overkomt en er nooit geen 'druk' achterzit zoals in sommige games dat wel het geval is.

Nou ja. In ieder geval ben ik erg te spreken hierover. Moet ik wel aangezien ik op net wat meer dan een week zoveel tijd erin heb gestoken (iets wat me zelfde gebeurt tegenwoordig). Alleen blijft het ontzettend jammer wat er met de ontwikkelaar gebeurt is en dat er dus geen sequel in het verschiet ligt. (...want ook al heeft het spel een leuke afronding, het heeft tevens iets van 'wordt vervolgd'). Een 4 van mij.

avatar van toetje1977
3,5
Sinner schreef:
..en ja hoor ik heb het einde gezien

Ongeveer een 40 uurtjes ingestoken (ik miss wel de Teeth DLC) en ik moet zeggen ik heb me er absoluut mee vermaakt. Grootste positieve punt is zoals aangehaald de heerlijke combat en de vrijheid die je in het bouwen van je karakter hebt. Ik speelde zelf een thief met enkele punten in de might skilltree en dat beviel me erg goed. De combat was werkelijk heerlijk met het rollen / dodgen en het lekker vloeiend overgaan in combo's en skills. Niet alleen een hoop rpg's mogen zich hier een voorbeeld aan nemen, maar zelfs de designers van het gemiddeld actie spel zouden hier nog wel wat lessen uit kunnen leren.

Verder vind ik het grafisch zeker mooi uitzien. Misschien niet super-gedetailleerd, maar ik vind dit soort gestyleerde look ala World of Warcraft best aangenaam om te zien, en in tegenstelling tot een hoop games die zich zo realistisch mogelijk willen presenteren verouderd het ook minder snel imo. Wel een minpuntje is de muziek - die wordt eigenlijk best spaarzaam gebruikt en zelfs als het al eens op de voorgrond treed is het verre van memorabel.

Overigens vind ik het verhaal ook niet eens zo slecht of saai. Het steekt best goed in elkaar maar omdat ook de wereld vormgegeven is zoals World of Warcraft ben je op een bepaald moment veel meer bezig met sidequests (sommige overigens best aardig - andere weer heel standaard) en het ontdekken van nieuwe area's e.d dan echt aandachtig de hoofdmissies te doen waardoor het best fragmentarisch overkomt en er nooit geen 'druk' achterzit zoals in sommige games dat wel het geval is.

Nou ja. In ieder geval ben ik erg te spreken hierover. Moet ik wel aangezien ik op net wat meer dan een week zoveel tijd erin heb gestoken (iets wat me zelfde gebeurt tegenwoordig). Alleen blijft het ontzettend jammer wat er met de ontwikkelaar gebeurt is en dat er dus geen sequel in het verschiet ligt. (...want ook al heeft het spel een leuke afronding, het heeft tevens iets van 'wordt vervolgd'). Een 4 van mij.


Ik heb er uiteindelijk 74,5 uur over gedaan. Op welke level eindigde jij dan? Ik kwam uit op level 39.
Ben het grootendeels met je eens, door de vele sidequests en het vele ontdekken versplintert de main quest, je wordt in de main story minder ingezogen.

De wereld is enorm, en je bent echt heel lang bezig alles te ontdekken. Wat ik jammer vond was dat het op een gegeven moment allemaal niet zo meer uitmaakt wat je vindt. Het is zelden beter dan wat je al hebt, en je verkoopt alles maar. Hierdoor bouw je een enorme hoeveelheid cash op, waar je uiteindelijk ook niet zo heel veel mee doet. Ik eindigde het spel met 4.9 miljoen maar kon er niks bijzonders meer van kopen de laatste uren. Gek genoeg bleef de verzameldrang wel en moest ik toch elk kistje openen...

De muziek heeft me niet gestoord, soms was het heel liefelijk en sprookjesachtig, bij de gevechten zwol de muziek aan. Al is deze dan weer wel zo herhalend dat ik het inmiddels wel kan dromen. Wat we wel steeds meer tegen ging staan was het herhalen van omgevingen, vooral de dungeons waren er in wellicht maar in 4 of 5 smaken die qua indeling weliswaar anders waren, maar qua look en feel was het redelijk hetzelfde allemaal. Ook het camerastandpunt stond net verkeerd, waardoor je veelal richting de grond keek ipv de directe omgeving. Maar goed, heel veel spannends miste je dus eigenlijk niet.

Aangezien ik de vreemde neiging heb om te finishen wat ik start heb ik de game toch uitgespeeld, naar het einde toe voelde het wel meer als een 'moetje' maar omdat je toch graag wil levelen is elke vijand een mogelijkheid om XP te vergaren (tip: maak hiervoor gebruik van de Reckoning mode als je Fate-balkje vol zit bij interessante vijanden, dit zorgt voor een flinke boos in je te vergaren XP).

Al met al vermakelijk, niet heel spannend, het wordt nergens moeilijk en met name de omgevingen stellen op den duur teleur. Het vechten blijft wel tof, en je kan lekker snel afwisselen tussen je verschillende skills.

avatar van Sinner
4,0
toetje1977 schreef:
Ik heb er uiteindelijk 74,5 uur over gedaan. Op welke level eindigde jij dan? Ik kwam uit op level 39.


Ik level 40. Heb intussen wel de Teeth of Naros DLC ook erbij gespeeld en zit op een 45 uurtjes. Staan wel nog wel wat side-quests e.d open her en der op de map maar vind het voorlopig wel even welletjes.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
De remaster, Re-Reckoning, komt 8 september, met een geplande nieuwe expansion voor in 2021...

SeptuSword
Squall Lionheart schreef:
De remaster, Re-Reckoning, komt 8 september, met een geplande nieuwe expansion voor in 2021...


Hopelijk een gratis upgrade voor op steam! Net zoals THQ met de remasters van Darksiders en Red Faction deed.

avatar van Rujar
3,5
Vraag mij hoe de game zich nog staande houdt. Gameplay vond ik toen wel erg fijn! Game had veel potentie, en was toen misschien best ondergewaardeerd.

Maar apart om een remaster van te maken. Helemaal met een expansion bijna 10 jaar na dato.

SeptuSword
Schijnt dat het origineel beter draait dan de remaster.. (PC) en dat er eigenlijk niets aan nieuwe textures zijn. Dat je de remaster alleen moet kopen voor een toekomstige DLC. Dat is wel erg jammer, ik had stiekem ergens hoop dat je de remaster gratis zou ontvangen net als wat ze met Red Faction en Darksiders deden. Zelfs Skyrim deed het nog gratis.

Tijden zijn flink veranderd.

avatar van TonyTHorror
4,5
Als remaster valt het erg tegen inderdaad (en draait ook niet fantastisch op de Switch, maar dat ben ik inmiddels wel gewend van die matige hardware), oogt nog steeds als een game van twee generaties terug. Máár het is wel een goede reminder dat dit een zwaar ondergewaardeerde action RPG is die je zeker een kans moet geven. Ik ben nu weer een aantal uur onderweg en voel een beetje dezelfde magie als destijds met Fable. Wat mij tot nu toe vooral opvalt, is dat ik erg druk ben met de sidequests. Leuke verhaallijntjes, scherp geschreven en met overtuigende voice acting. Hier ga ik nog wel even zoet mee zijn

avatar van Sinner
4,0
Wat mij betreft hadden ze die remaster en DLC mogen skippen. Ik heb niet de indruk dat er plots meer aandacht voor is dan voorheen. Beter - ik krijg zelfs het idee dat de meesten die de huidige remaster in huis hebben degenen zijn doe ook al het origineel hebben (uit)gespeeld. En eventueel de extra DLC wouden spelen.

Van mij hadden ze eigenlijk meteen een tweede deel moge maken. X aantal jaren later in de tijd, dezelfde achtergrond, wereld en mechanics etc houdende maar met een nieuw verhaal. Het is zoals aangehaald wel een erg goed en heel erg over het hoofd gezien / ondergewaardeerd spel.

Had ook vaak iets weg van een soort MMORPG. Maar dan single player. Nog net iets meer dan de gemiddelde RPG. En er waren destijds al plannen in die richting. Een vervolg met een eventuele mogelijkheid tot co-opplay ala Diablo of zelfs Borderlands zou een erg leuk idee zijn.

avatar van TonyTHorror
4,5
Main storyline afgerond, inclusief DLC's (Teeth of Naros en Legend of Dead Kel) en méér dan genoeg sidequests en faction quests achter de kiezen om er een weloverwogen score aan te hangen. Uurtje of 30 in gepompt, grotendeels handheld op de switch (performance issues vielen daar ook veel minder op voor mij) en ben er eigenlijk nog steeds niet klaar mee. Het gemak waarmee je tussen de verschillende classes kunt switchen, waardoor ik eigenlijk iedere verhaallijn met een andere build heb kunnen spelen, is een enorm pluspunt. Qua DLC ook weinig te klagen, meer dan genoeg content en in The Legend of Dead Kel (2012) zit ook nog eens m'n favoriete personage (Brattigan). Storytelling is top notch en qua gameplay / diepgang zit het precies op het niveau waar ik het graag zie: niet te hardcore, maar je hebt nog genoeg opties. Loved it.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:55 uur

geplaatst: vandaag om 21:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.