Carmageddon (1997)
Alternatieve titels: Carmageddon 3D | Hole Hege
PC / Macintosh / PlayStation / Mobile / Apple iOS / Android
Racing / Action
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Stainless en SCi
Uitgegeven door SCi, Interplay, Aspyr, Virgin en Blaze
In Carmageddon is het geen noodzaak om als eerste de finish te halen om te winnen. Het is ook mogelijk om te winnen door al je tegenstanders uit te schakelen. Daarbij geeft het doodrijden van voetgangers en honden je extra tijd, wagenupgrades, enz. Alle voetgangers dood rijden is eveneens een manier om een race te winnen.

Toch vond ik het niet zo heel denderend allemaal. Echt mooi was het spel ook niet volgens mij.
3.0*
Op de gameboy color heb ik hem ook nog gespeeld

Omdat ie vermakelijk is : een dikke 4,0

Op de PC met veel vettig lachend plezier uitgespeeld, veel te lang blijven hangen aan die replays van omkijkende omaatjes, vlak voordat ze in als overrijpe kersjes uit elkaar spletten! Gna gna gna, heerlijk!

Daarom besloten op de PSX maar weer eens te doen toen 'ie uitkwam... Watdaheyho!

Na een kwartier weggegooid en PC versie maar weer eens ontstoft.
PC = 4*
PSX = 0*
Heel lang gespeeld, wat een toffe game! Ik herinner me zelfs nog de hype rondom de game doordat de media schande sprak van dit spel. Mensen voor je auto kapot rijden, dat kon toch niet dat zoiets in een game verwerkt werd.
Het was gewoon cool. Auto's slopen, mensen verpletteren en ook mooi was dat je heel veel ruimte had doordat de levels (zeker voor toen) heel erg groot waren.
4*, mooi jeugdsentiment.
PS: De N64 was gebasseerd op Carmageddon 2.

linkjes:
Clutch on Steam - store.steampowered.com
Mini review. - Steam Users' Forums - forums.steampowered.com
Het vond het zeer goed bedacht. Het was dus zeer verslavend vooral en heeft me toch dagen plezier game plezier gegeven.
Grafisch was deze nog niet goed maar dat vond ik niet erg want de gameplay was echt vet

4 sterren
Alleen het irritante was die tijdslimiet waardoor je soms toch
een beetje beperkt werd.Wat wel leuk is bij dit spel de cheat
codes en je auto max upgraden...
Die vrijheid maakte je in ieder geval al een winaar voordat je uberhaupt aan de race begon. Maar het kon je wel moeilijke worden gemaakt als je per ongeluk tegen een politie jeep aan kwam of terecht kwam in een mijnenveld die je letterlijk alle hoeken van het level liet zien.
nog net geen 5 sterren