Knights and Merchants: The Shattered Kingdom (1998)

PC / Macintosh / Commodore Amiga
Strategy

Ontwikkeld door Joymania
Uitgegeven door Interactive Magic, TopWare, Ubisoft, Hemming, ZUXXEZ en BestBuys

Jouw koninkrijk is ernstig in gevaar. Opstandige onderdanen onder leiding van een wrede prins willen de koning van de troon stoten en rukken steeds verder op. Het is aan de speler als commandant van de koninklijke garde de taak te zorgen dat de koning aan de macht blijft door de legers van de prins te verslaan. Dit lukt alleen door goed geleide nederzettingen te bouwen met een compleet handelssysteem, en door jouw manschappen tot de tanden toe te bewapenen en tot de aanval over te gaan.

avatar van Tsjo-Wi
Geweldige game! Heb hier zoveel uren in zitten, echt niet normaal. Het probleem was namelijk dat het bouwen van een welvarende stad en een groot leger echt uren duurde, maar dan had je ook wat. Al die leuke gebouwtjes met overal mannetjes aan het werk en heen en weer lopende bediendes, echt heerlijk om naar te kijken. En dan die vrolijke muziekjes er nog bij . Maar wat wel klote is is dat de vijanden, zeker in de latere missies, echt ontzettend sterk worden met een supergoede verdediging. De enige manier om dan te kunnen winnen is om met jouw leger dat bijna altijd 10x kleiner is super tactisch te werk te gaan. Zo lokte ik altijd met één archer hun hele leger uit hun verdediginslinies, waarna ze recht in mijn hinderlaag liepen. Maar zelfs dan is het nog steeds moeilijk. Ik kan me nog missies herinneren waar ik 8 uur mee bezig was... Ik heb hem dan ook nooit helemaal zonder cheats uit kunnen spelen. Ik was tot level 12 gekomen zonder cheats, wat al een hele prestatie is al zeg ik het zelf.

Ps mijn toevoeging werd afgekeurd wegens een onscherp plaatje, dus toen had ik een scherper plaatje gestuurd, maar nu staat er een nog onscherper plaatje...