Delta Force (1998)

Ontwikkeld door NovaLogic
Uitgegeven door NovaLogic

Als lid van de speciale eenheid Delta Force onderneem je in deze game vele missies. Doelen van de missies zijn bijvoorbeeld het redden van gijzelaars, stelen van geheime documenten, het uitschakelen van vijandige doelen en het beschermen van belangrijke mensen. Je werkt bijna altijd in een team met wie je onderling contact houdt.

avatar van moromir
Uiteraard een van de beste shooters die er ooit zijn geweest.....,
heb ze alle 3

TOPspel!!!

avatar van Martijn
Inderdaad, ongelovelijk veel lol gehad met dit spel. In je eentje of met een klein team op een heel grote map tegen een leger vechten. En dat op een aardig realistische manier oa door 1 kogel die je al fataal kan zijn.

avatar van Deftones_JP
Sniperen met een hoofdletter S verder was het nog eens heel realistisch idd. Ik mijn destijds gelezen te hebben dat het amerikaanse leger ook trainde met een aangepaste versie.

Dit is een van de weinige spellen waar ik echt een tijd lang lol aan heb beleefd. Ik was er eigenlijk wel een beetje verslaafd aan. Maar dat was al jaren terug toen ik ook wou gamen omdat mensen in mijn vrienden kring dat altijd deden, kort daarna zag ik in hoe nutteloos ik bezig was en heb niet veel tijd meer verspild met gamen. Speel nu ook nooit meer wat. Ik zou toch wel willen weten hoe ik een game als dit nu zou ervaren. Ondanks dat ik geen game-freak ben of zal worden vond ik dit toch een geweldig spelletje om menig avondje mee door te brengen, daarom 5 sterren voor de herinnering.

Cool! Zo omschrijf ik dit spel. Je ligt, er loopt een guard een kilometer verder, je ademt...je richt...je richt beter en BAM! Vol in het hoofd! Dit werd perfect uitgewerkt. De andere delen vielen vies tegen, maar deze niet. Heb toen bv de demo echt helemaal kapot gespeeld, daarna later het hele spel.

avatar van rpger
Eén van de weinige shooters die ik online veel heb gespeeld, realistisch en open, de voorloper van Battlefield, maar zelfs nog beter vind ik persoonlijk.

avatar van sinterklaas
Geen reet aan. Dit spel bevat alleen maar een stuk of 6 levels die je kunt selecteren en dat je dan een beetje terroristjes kan afschieten en klaar!! Totaal geen diepgang en verhaal. Gewoon verveling van de bovenste plank.

avatar van Thomas83
Een halve ster vind ik belachelijk laag voor een spel als Delta Force. Het spel kan je niet aanspreken en dan zou je ook een onvoldoende kunnen geven, maar het allerlaagste cijfer geven?

avatar van sinterklaas
Nou: 4-6 leveltjes die je zelf kunt selecteren met een saai en opervlakkig decor. Het enige wat je maar moet doen is een beetje terroristjes afknallen en MISSION COMPLETED. Echt totaal geen verhaal en sfeer. Vandaar die 0,5

avatar van Martijn
Dus omdat er geen verhaal en sfeer in zit, maar wel supergoeie gameplay, krijgt het spel een 0.5? Ik kan me bovendien nog meer dan 6 missies herinneren. Eigenlijk veel meer...

avatar van Thomas83
Het laagste cijfer geven is gewoon belachelijk, dan schaar je Delta Force gewoon in het rijtje van allerslechtste games.

avatar van sinterklaas
Wat jullie ervan vinden moeten jullie zelf weten. Ik vond het gewoon niks.

Ok, om jullie blij te maken: 1,5*

avatar van Thomas83
Van mij mag je het gerust niks vinden hoor en kun je ook prima bij je cijfer blijven, maar ik vind het alleen nogal opmerkelijk om dan gelijk maar het allerlaagste cijfer te geven. Dan moet er helemaal niks kloppen aan het spel zo'n beetje.
Maar ik denk niet dat we er verder echt uit zullen komen in de discussie.

Delta Force was de 1e game die snipen tot een kunst verhief. Niks was toch zo cool als te liggen, te richten en bam, je doelwit af te knallen. Ik vond het erg tof om in squads (toen waren er nog weinig games met teamplay) kampen binnen te vallen en je targets te halen.

Ik vind de sfeer van DF juist heel goed. Je had heel veel vrijheid, het voelde destijds heel realistisch aan vond ik. Ik heb het laatst nog eens geïnstalleerd en vond het nog steeds de moeite waard. Jammer dat ie in XP zomaar terugknalt naar de desktop op bepaalde momenten, anders had ik hem zo weer uitgespeeld.

avatar van sinterklaas
Stem verwijdert. Ik ga hem nog eens een keer checken.

avatar van Dexter
Yeah, DeltaForce. Vandaag weer eens in m'n kast gevonden, geïnstalleerd en gespeeld. Lekker old-school knallen met niet al te moeilijke levels, maar soms lastig zat om je behoorlijk op je zenuwen te werken.
Het was weer te merken waarom het vroeger een van mn favoriete games was, waar ik vele regenachtige middagen mee door ben gekomen.

avatar van Shinobi
Vermakelijk spel die ik toch vaak gespeeld heb.
Vooral het snipen vond ik wel goed gedaan.

Alleen de graphics vond ik toch best wel slecht eerlijk gezegd.
En de AI was ook niet al te goed, ik zag regelmatig mannetjes tegen de muur aanlopen of als een kip zonder kop op 10 terroristen afgaan...

Al met al lijkt me 3, 0 sterren wel eerlijk voor deze game.

Was nog leuk spel maar graphics was het zeer slecht maar toch leuk spel.
3 sterren

Vind dat de graphics voor 1998 best goed waren eigenlijk. Ik kan me zo niet 1-2-3 een spel bedenken die er toendertijd echt beter uitzag. Heb dit spel vroeg toen ik klein was vaak gespeeld, en laatst nog maar een keer. Singleplayer uitgespeeld en ook een aantal keren multiplayer gedaan met iemand (1 tegen 1), wat eigenlijk niet echt de bedoeling is met zulke enorme (vooral voor die tijd) gigantische maps. Maar enorm veel lol aan gehad. Erg mooi om dan met multiplayer de tegenstander te zien liggen, zoekend naar mij, en dat ik hem dan neersteek . Erg leuk en best grappig vind ik. Ik stem nog niet, omdat ik het spel al een jaar niet meer heb gespeeld, maar zal hem nog wel een keer opscharrelen.

avatar van jex
jex
Toen de eerste shooter die ik online vaak heb gespeeld, met isdn aansluiting. Misschien ooit een ps3 revamp, zou mooi zijn!

avatar van Oortrommel
Zeer vermakelijke shooter in een tijd dat de meeste games nog in de WW2 setting plaatsvonden. Mede hierdoor heeft dit spel altijd een apart plekje gehad voor mij, zeker gezien de (voor die tijd) brede mogelijkheden om levels te voltooien. Snipen, full frontal, noem maar op. Aardig wat uurtjes ingestopt destijds.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Dit spel heeft me jaren van m'n leven gekost, de online mode dan

avatar van The_CrY
Ook een nostalgische ervaring was het om weer eens Delta Force te spelen. Halverwege de single player missies, ongeveer zeven uur erin, ben ik toch maar gestopt om verscheidene redenen, maar an sich is dit een prima spel dat vooral aan de technische kant wat minpunten heeft.

In een tijd dat een FPS game snel en lomp hoorde te zijn kwam NovaLogic doodleuk met een tactische shooter op de proppen. Geen kleine levels op zoek naar keycards, maar wijde open vlaktes met een duidelijk objectief. Er was nog geen Battlefield. Er was nog geen Call of Duty. Het zag er niet uit, ook toen al niet, maar met zulke enorme levels was dat niet zo vreemd. Iets moest erop achteruit gaan. Tegenwoordig, met games als Far Cry of Skyrim in gedachten, kan dit best een obstakel zijn voor moderne gamers. Zelf was ik er weer snel aan gewend, hoewel het spel op Windows 10 vaak vastloopt en crasht, vooral bij de langere missies. Je kiest voor elke missie je loadout, maar eigenlijk wil je altijd hetzelfde wapen gebruiken; eentje met scope. Vervolgens krijg je de beschrijving van de missie, en dan mag je beginnen. NovaLogic heeft zijn best gedaan om de missies zo gevarieerd mogelijk te maken binnen de beperkte engine. Zo moet je soms gewoon iedereen afmaken, soms een persoon gevangen nemen, en dan weer een convooi beschermen of juist aanvallen. Je vijanden vallen met één welgemikt schot, maar jij en je teammaten ook. Elke fout is fataal.

Al met al kan ik er verder niet zoveel over zeggen. Delta Force was destijds iets nieuws, maar heeft de tand des tijds slecht doorstaan. De voornaamste redenen waarom ik niet verder ben gaan spelen is omdat ie op mijn Win10 pc dus regelmatig crasht; niets irritanter dat je nog één persoon moet en dat je scherm dan bevriest. Ook zijn er erg veel missies, wat juist leuk is als het spel werkt, maar voor mij werd het even wat teveel van hetzelfde. Wellicht heb ik later nog eens zin om te spelen.