Assassin's Creed: Revelations (2011)

Xbox 360 / PlayStation 3 / PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Het verhaal in Revelations speelt zich af na Assassins Creed II en Brotherhood. In het spel kruip je opnieuw in de huid van Ezio Di Auditiore Di Firenze. Ezio's reis brengt hem naar Constantinopel, tegenwoordig beter bekend als Istanbul, om daar in de voetsporen van Altaïr uit het eerste spel te treden. Hij moet daar niet alleen de dreigende opmars van de Tempeliers tegenhouden, maar ook mysterieuze zaken oplossen waardoor zijn eenentwintigste-eeuwse afstammeling Desmond uiteindelijk inzicht in de toekomst krijgt.

avatar van PS3G4m3r
nou, ik kan dus echt niet wachten !!! met die assassin dens blijft het speelbaar voor een nog langere tijd dan AC Brotherhood al was, en het verbeterde assassin recruit systeem lijkt me geweldig, de assassins levelen nu tot 15 dacht ik... ik kan gewoon echt niet wachten !!!!! Komt hier trouwens Co-op online en/of online modes in? zou werkelijk super zijn!

avatar van Shinobi
Multiplayer bèta vanaf nu te verkrijgen of PSN Plus en Uplay leden.

avatar van PS3G4m3r
Ja, ik download hem nu morgen ga ik eens een kijkje nemen.

kiriyama schreef:
Lijkt mij ook cool. Vondt het heen en weer rennen tussen missies door altijd wat eentonig.

Aan jou eerst de taak om op je spelling te letten. Snap je de regels nog niet? Leer die eerst voor je dit spel koopt a.u.b. Het is namelijk echt niet te lezen, ik snap niet wat je daarmee wil zeggen.

avatar van Onderhond

Het coole eraan? Oficieel gereleased met Hecq - Sura eronder gemonteerd. Leuk om dit soort muziek eindelijk een keer in wat mainstream zaken te zien verschijnen.

avatar van Bombong
Net als bij de vorige twee AC's heeft Ubisoft de release datum van de PC-versie op het laatste moment uitgesteld. PC-gamers hielden hier al rekening mee, maar net als bij de vorige twee games bleef Ubisoft tot gisteren hardnekkig volhouden dat de PC-versie gewoon op 15 november zou verschijnen.

Ubisoft noemt nu een release datum in december, maar het lijkt me waarschijnlijker dat het ergens in eerste of tweede kwartaal volgende jaar wordt. Dat was bij de eerste 3 AC's ook het geval. Het noemen van december lijkt me meer bedoeld om te voorkomen dat mensen hun pre-orders cancellen.

avatar van jellecomicgek72
Komt er nu alwéér een nieuwe? Deze serie wordt wel een beetje uitgemolken zeg... Het mag nu wel eens afgelopen zijn!

avatar van jirachi04
Is denk ik ook het einde van Ezio. Dan is het afgelopen met de serie of ze beginnen met een nieuw personage.

jellecomicgek72 schreef:

Mwah ik heb er geen problemen mee. Fantastische serie die van mij nog wel jaren door mag gaan. Bovendien is het verhaal nog steeds retevaag dus denk dat het voorlopig nog lang niet klaar is.

avatar van JustMike
Jelle, ik vond de vervolgen super, zelfs beter dan deel 1, dus uitgemolken wordt het nog niet. Vind ik zelf.

avatar van Roel-
Ahh, gepre-orderd. Zo hopen dat die gewoon de 15e in me brievenbusje ligt Na een weekje zal ik MW3 wel weer gezien hebben, kan ik gelijk hierop overstappen!

avatar van COD_PRO88
ik heb erg veel zin in deze game....

ik heb hem al gepreordered......

ik geef de laatste tijd veel te veel geld uit aan games........

COD_PRO88 schreef:
ik geef de laatste tijd veel te veel geld uit aan games........

Spellen die met name om de SP draaien (waar ik onder andere AC onder schaar) probeer ik snel uit te spelen (binnen twee weken iig) en dan door te verkopen op bijvoorbeeld bol.com. Als ze nog vrij recent zijn kan je er regelmatig nog 30 a 40 euro voor krijgen. Scheelt je toch snel de helft en mijn ervaring leert dat ik een SP vaak toch maar een keer echt leuk vind.

Kan niet wachten tot volgende week! Huisgenoot van me vannacht MW3 gehaald en kapot aan het spelen. Volgende week is het mijn beurt .

Ik heb het spel al in bezit.
Grafisch ziet het er weer mooi uit, ik verwacht dat het verhaal weer ijzersterk is net als zn voorgangers.
Of dit egt beter is dan Brotherhood durf ik nog niet te zeggen, heb het pas een uur gespeeld.
Maar ik zal me wel vermaken.

avatar van COD_PRO88
Roel- schreef:

Bedankt voor de tip ,maar ik heb best wel genoeg geld om de games te kopen en te houden,
maar misschien verkoop ik hem, na 1 keer spelen is een game als deze idd niet geweldig om nog een keer te speln.

avatar van -marco-
Gister de AE edition gehaald, maar laat de game ff liggen, want heb nog genoeg andere sh*t te spelen ( MW3, Fifa12, Forza 4, GOW3 ).

Maar het kriebeld wel hoor deze game

avatar van ilovePS3
ik ga deze game deze game ff niet halen. heb al teveel geld uitgegeven aan games. en ik heb nog genoeg andere spellen die ik nu speel( forza 4, halo reach, GOW3, batman arkham city, MW3, BF3, uncharted 3 enz) maar ik heb wel zin in de game, maar als ik hem koop is het slecht voor mijn budget dus ik zal nog even moeten wachten

avatar van -marco-
Heb net even sequence 1 & 2 gespeeld en moet zeggen dat de opening echt was. Denk een van de meest memorabele openings scene's sinds tijden, het sfeertje word direct lekker neergezet.

Daarintegen vind ik Istanbul wel minder dan bijv Roma was in AC-B.

Al met al word het kunstje weer herhaald, maar dat is helemaal niet erg met de basis van AC-B.

De muziek is wel erg vet, wat ten goede komt van de sfeer in de game. Ezio is trouwens ook neergezet.

Gaat weer veel tijd inzitten ben ik bang!

avatar van Martijn
Roel- schreef:

Spellen die met name om de SP draaien

Je moet toch echt eens de multiplayer van dit spel gaan uitproberen, het is echt wel de moeite waard.

avatar van ilovePS3
heb hem vandaag in de winkel zien liggen. en ik kon het niet laten om hem te kopen. wat een geweldige game is dit. meer hoef ik niet te zeggen, deze game vind ik een stuk beter dan brotherhood. ik ben blij dat ik deze game toch heb gekocht. ik kan weer 3 maanden weg ongeveer.

vanavond ga ik voor de eerste keer online op deze game

lennox
ik ben bij sequel 6 en tot nu toe is het niet de game die ik heb verwacht, ik heb alle delen uitgespeeld maar die epische gevoel van die delen mis ik hier, alleen de stukken met altair vind ik interessant om te spelen. Alles voelt nog hetzelfde aan ik weet niet ik hiervan vind, wat me is opgevallen dat de graphics achteruit zijn gegaan, ik weet niet of dit wat met de setting te maken heeft.

als ik hem nu een punt moest geven was het nipt een 3,0 geweest.

avatar van Tsjo-Wi
Ben ik grotendeels wel met je eens. De graphics zijn op zich niet achteruit gegaan, maar ze zijn ook geen enkele stap vooruit gegaan. En voor de rest voelt alles inderdaad ook gewoon te veel hetzelfde, het is in feite gewoon dezelfde game als Brotherhood alleen dan in Constantinopel in plaats van Rome. Het is een vette stad met een paar mooie stukken maar het wordt nergens mooier dan we al gezien hebben in eerdere delen. En ook de nieuwe gameplay elementen (hookblade, Den Defense) zijn niet meer dan een leuke extra. Het voegt te weinig toe om echt een volwaardig nieuw deel te rechtvaardigen. Ik speel het alsnog met veel plezier maar de rek is er mijns inziens wel een beetje uit nu.

Tsjo-Wi schreef:

Geheel mee eens! Het is wel een topper imo en ik speel idd met heel veel plezier, maar ubisoft zal wel met innovatieve vernieuwingen moeten komen in een volgend deel!!

avatar van Martijn
Nou toen ik Assassin's Creed Brotherhood uitgespeeld had was ik er nog lang niet klaar mee, dat komt dan dus goed als het meer van hetzelfde is Als ze in het echte 3e deel dan maar wel echt vernieuwend zijn. Maar dat zal dan ook wel aangezien het sowieso een andere protagonist zal hebben.

avatar van Roel-
Helaas heeft dit nieuwe deel mij niet volledig kunnen bekoren. Waar de stad Istanbul vele malen beter is dan Rome (free running is veel fijner) komt het wat mij betreft nog steeds niet in de buurt van de kwaliteiten en mogelijkheden van Florence en Venetië uit deel twee van de serie.

De graphics zien er wederom gelikt uit en de cutscenes zijn visueel gezien een lust voor het oog (zeker na de flop MW 3). Helaas houdt het echt positieve hier op, alle nieuwe toevoegingen zijn best oké (op den defense na), maar echt iets nieuws? Nee . Het free runnen werkt prima, maar voelt toch een beetje van hetzelfde. De hookblade is een leuke toevoeging, maar niet echt iets nieuws en verandert de gameplay nauwelijks. Wat goed werkt hoef je niet te veranderen, maar drie games praktisch hetzelfde is wat mij betreft te veel van het goede. De andere toevoeging - het maken van bommen - komt erg overbodig over en heb ik dan ook nauwelijks gebruikt, het bommen gooien werkt zeer matig en had voor mij meestal een averechts effect. De laatste grote toevoeging was de "den defense", een geheel ander soort gametype dat ik gelukkig maar drie keer heb hoeven doen (snel me recruits tot master assassin getraind).

De speelwereld is mooi en gevarieerd, maar leent zich niet altijd voor het snel verplaatsen boven de grond, ondank de hookblade toevoeging. Waar ik in AC2 me zelden op de grond bevond was het in Revelations helaas zo dat grondverplaatsing te vaak sneller was (gelukkig niet zo erg als in Brotherhood). Verder vind ik het unlocken van de map via de uitkijkposten wel erg van hetzelfde en heb ik liever verschillende steden die iets kleiner zijn dan een grote stad met tunnels om je snel te verplaatsen.

Dan de single player, waar het verhaal wat mij betreft keurig wordt afgerond qua verhaallijnen zijn de missies zelf niet erg interessant door de korte lengte en het erg makkelijke karakter. De 100% sync. optie is leuk, maar maakt het niet heel veel moeilijker en is eigenlijk gebaseerd op het hogere frustratie gehalte als het door stomme pech (de bom toevoeging werkt zeer matig) niet lukt. Voorts vind ik het verhaal over de appel met bovennatuurlijke krachten eigenlijk totaal oninteressant, ongeloofwaardig en een tikkeltje simplistisch. Zoals ik al zei is het echter wel goed afgerond en zijn de veelal losse eindjes van de vorige delen degelijk aan elkaar geknoopt.

Al met al heb ik de game bij lange na niet volledig uitgespeeld, maar ergens voelde ik hier ook de behoefte niet voor. Het plezier dat ik bij AC II had met gewoon doelloos rondrennen/-klimmen en de stad leren kennen is niet teruggekomen. Ik hoop ontzettend hard dat er volgend jaar écht iets nieuws gaat komen en dat ik dan weer kan genieten van het unieke genre waar Assassin's Creed zich in bevind.

avatar van Tsjo-Wi
Mooie review, ben t volledig met je eens.

avatar van -marco-
GVD dat Defense Den is echt ruk. Snel maar master assassin's trainen, zodat ik die shit niet meer hoef te doen

avatar van IC
IC
Het enige van wat ik er van kan zeggen is: Deel 3 in een andere stad en ander hoesje? Doei opa Ezio !

avatar van PS3G4m3r
Ik hoop dat deel 3 niet volledig Desmond is in de toekomst want Assassin's Creed draait voor mij echt om die prachtige historische plaatsen en een assassin die in die tijd en in die omgeving leefde.

avatar van Visie
PS3G4m3r schreef:

Maak je geen zorgen, Ubisoft is te lui om een compleet nieuwe design te maken. En al helemaal niet als het spel volgend jaar uit moet komen, maar wie weet! Als het spel 'alleen' in het heden afspeelt, moeten ze wel keihard werken, want levels die zich afspelen met Desmond zien er altijd kaal uit.

Ik vind wel dat jouw bericht spoilers bevat, want ik krijg nu het idee dat het verhaal afgerond is met Altair en Ezio, aangezien je nu alleen over Desmond hebt (of loop ik achter?).