Need for Speed: The Run (2011)

Nintendo 3DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Racing
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In het spel neem je deel aan een cross-country race van San Francisco naar New York. Race door verschillende staten en locaties, met de politie op de hielen. Zo moet je jezelf een weg zien te banen door het drukke verkeer in de binnenstad, race je over gevaarlijke en ijzige bergachtige gebieden en door nauwe valleien. Het spel bevat ook het Autolog systeem welke je de mogelijkheid geeft om progressie en statistieken met andere spelers te vergelijken.

Mijn GamesMeter
Vind het wel leuk dat je niet constant in het zelfde gebied rijdt.

Helaas laat mijn Logitech formula force gp het niet toe om het spel normaal te besturen.
PPJOY helpt ook niet omdat ik win 7 HOME heb en deze bepaalde opties niet heeft wat Win 7 pro/ultimate wel hebben.

Maar om nu weer een nieuw stuur te kopen, dikke L*L.
Dus voortaan geen racegames meer voor mij.

Tabee!!

Zeer leuke game, maar ik vond undercover toch net dat tikkeltje leuker, hier heb je wel meer variatie, maar in undercover is het altijd hetzelfde, met andere woorden, de need for speed wordt wat uitgerokken
Toch nog een ruime voldoende, 4*

avatar van creepy_one
Shinobi schreef:
Trouwens gelezen dat dit in zes uur of zo is uit te spelen.

iemand had het ook in 2 uur uitgespeeld
en het blijkt dat je de helft van de auto's niet eens kunt berijden

Geen slecht spel, maar de races zijn een beetje "raar", wordt er met een elastiekje gewerkt?

SvV_Ying
Grovonion schreef:

Jep, rubber banding.

avatar van creepy_one
misschien toch maar is aanschaffen voor de PS3

avatar van Dutch-J3ff
Toffe race game, alleen veel te kort!!

avatar van Evil Eye
0,5
wat een kutgame, elke race moet ik 80 keer herhalen voordat ik win en elke keer eindig ik dan als eenerlaatste... waarom zitten er fucking nitro's in deze game als je tegenstander ook gelijk harder gaat rijden als je dit gebruikt?? Waarom voelt alles zo scripted man het is geen race meer zo op deze manier, deze game heeft tot nu enkel tot frustraties geleidt.
Leuke gebieden maar that's it de races zijn gewoon kut.

avatar van andnino
Sinds Most Wanted hebben de makers van Need for Speed zich keer op keer overtroffen op het gebied van visuals, soundtrack en de cinematische feel van de games. Echter, de gameplay gaat er naar mijn idee per deel op achteruit. Althans, sinds Most Wanted heb ik geen "leuke" NFS meer gespeeld.

De visuals van The Run zijn geweldig, de omgevingen al helemaal. Wie houdt van de landschappen en steden van de VS. moet van deze game houden omwille van hoe het allemaal is afgebeeld. Maar verder is het allesbehalve uitdaging. Negentig procent is scripted, er zit veel herhaling in de onderdelen, terwijl die juist lijken te pretenderen divers en origineel te zijn, en ik heb me in mijn eerste uur nog geen moment uitgedaagd gevoeld. Het feit dat je alleen kunt winnen als je de helft van de tijd de nitro ingedrukt houd - het is overigens altijd al een bizar idee geweest dat nitro weer "aangroeit" - draagt daar alleen maar aan bij.

Ik zal het spel wel uitspelen, daar is het wel leuk genoeg voor. Maar een goede NFS is het voor zover ik tot nu toe heb gezien niet. Het is simpelweg niet uitdagend.

2,0
Niet meer zo vermakend als de vorige NFS games.
Deze is veel te kort en iedere race moest je vijftigmaal doen voordat je erdoor was. Ik sluit me deels aan bij Evil Eye dat de game veel te gescriped is.
De graphics en soundtracks zijn wel uitmunted

mee eens, vriend met een ongepaste nick-name (behalve als het je persoonlijke kenmerken beschrijft), alhoewel door het vele herdoen van de races de spel-duur natuurlijk wel langer is (enkel als je perfect racet kom je er in enkele uren doorheen).

avatar van andnino
Spel loopt op de pc trouwens regelmatig vast. Dat moet toch ook beter kunnen anno 2011.

Zag hem vandaag voor 5 euro liggen bij de Game Mania dus maar meegenomen.

Verleden week gekocht voor de PS3, altijd een keertje willen uitproberen en bevalt best. Geen absolute topper, maar wel lekker om iedere dag of om de andere dag eens even een half uurtje uit de kast te halen en eventjes verder te spelen. Zit nu ongeveer halverwege en inderdaad - bizar moeilijk is het niet, het lijkt op momenten ook een beetje te scripted, maar toch vermaak ik me er dus mee.

Grafisch is het nog altijd prima te verteren en het typische 'The Fast & The Furious' verhaaltje dat eromheen is gebreid is best grappig om een keertje doorheen te lopen. Het is in ieder geval weer eens wat anders dan de gemiddelde racer. En ook al ben ik niet meteen een gigantische fan van quicktime events - echt storen doen ze me ook weer niet. Wel is de moeilijkheidsgraad erg bizar. De ene race doe je -tig keer overnieuw, terwijl je de volgende race erna haast blindelings kan winnen. Maar goed - ik geef eerder mezelf en mijn gebrekkige reactievermogen de schuld hiervan dan de game zelf. Het klopt dat je tot op een bepaalde hoogte dat rubberbanding hebt, maar dat is bij heel wat racing games wel zo en het stoort me niet - eenmaal dat je het driften (en de juiste inzet van je nitro - net na de drift) onder controle hebt valt het allemaal nogal mee. (ik bedoel maar - je kan je ook zitten ergeren aan het aantal blauwe schildjes dat je kant uitkomt eenmaal je aan de de winnende hand bent bij Mario Kart - dat is ongeveer hetzelfde principe - de sjaak ben je sowieso).

Ben tot nog toe dus eigenlijk best tevreden over het spel en heb al veel slechtere racers gespeeld.

Na jou bericht ook maar weer terug mee begonnen. in 2012 ben ik de 5de stage begonnen, en vandaag, na 6 jaar afgemaakt. Heeft wel wat moeite gekost, hang-ups door wat smeur op de disc en slecht rijden. Nu verder naar het einde.

Waarom kan ik de resultaten trouwens niet zien? Ben je gestopt na de eerste stages?

Nee maar dat vroeg ik me dus ook al af, waarom ik jou resultaten niet zie. Ik speel gewoon op normal en zit op stage 5 of 6.

Ik was aan het denken...(heel eventjes. Een vluchtige gedachte. Tussen de koffie en staren naar de muur door). Zou het misschien zo zijn dat intussen gewoon de servers uitgeschakeld zijn en daarom bvb onze standen niet meer worden bijgehouden / vergeleken worden online? Lijkt me de enige verklaring die ik eigenlijk kan bedenken.

Volgens deze EA Servers-site niet. Ik kan NfS: The Run tenminste niet terugvinden...

Vreemde zaak. Maar ik heb dit ook bvb met de trophies van Disgaea 3 of 4 bij een gemeenschappelijke vriend van ons (nou ja we hebben er beide geen ). We hebben beide de PAL versie van het spel, het is volledig geupdate, maar toch geeft de lijst het spel twee maal onder elkaar aan net alsof we in bezit zijn van een ander spel - terwijl we het vergeleken hebben en het exact dezelfde editie is.