The Great American Cross-Country Road Race (1985)

Apple II / Atari 400/800/XL/XE / Commodore 64/128
Racing

Ontwikkeld door Activision
Uitgegeven door Activision

Kies een route van de ene kant van de Verenigde Staten naar de andere, en zorg ervoor dat je de snelste bent in het klassement, een klassement waarin ook jouw vorige tijden blijven staan. Zorg ervoor dat je geen tijd verliest aan de politie, dat je de tankstations niet mist en dat je niet teveel botst tijdens het spitsuur, of in het donker als je minder zicht hebt. Tijdens je avontuurlijke race doe je verschillende steden aan, rij je zowel 's nachts als overdag, en onder alle weersomstandigheden.

avatar van JonnieBrasco
Grafisch en geluidstechnisch weinig hoogstaand, maar toch was het concept heel erg leuk en verslavend. Om tijdens het spitsuur je snelheid hoog te kunnen houden, moest er hard geslalomd worden. Als de politie dan ook nog eens achter je aankwam werd het best hectisch. Voor een optimale tijd ging je zo laat mogelijk in de remmen voor de benzinepomp, waardoor je die regelmatig mistte. Het schakelen met de joystick was niet simpel de button indrukken, maar moest je doen via een soort dubbel-clutch. Nog nooit een racegame meegemaakt waar schakelen zo moeilijk was. Als ik me goed herinner werden de hi-scores vastgehouden op floppy, iets wat toen ook nog redelijk uniek was. Niet om het beeld en geluid, maar wel om de gameplay: 3,5*